Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Екипи на общинската администрация в Русе проверяват спазването на ограничителните заповеди

Снимка: Уикипедия

Екипи на общинската администрация в Русе правят проверки за спазването на ограничителните заповеди.

Има допълнителни наряди от страна на Областната дирекция на МВР и досега не са констатирани случаи на нарушения.

Дъждовното време помогна на призива хората да си останат по домовете с изключение на тези, които все още са убедени, че трябва да се запасят с храна и вода за дълго време.

Заведенията - кафенета и ресторанти са затворени, а екипи на общинската администрация проверяват за нарушители.

"Засега виждаме, че повечето русенци имат това съзнание, но получаваме сигнали, хора, които ни пишат, че под претекст за частни партита хората се събират и се опитват да излъжат системата".

Това каза зам.-кметът Златомира Стефанова, която също бе на обиколка в централната част на Русе.

Старши комисар Теодор Атанасов, ръководител на Областната дирекция на МВР, каза за "Хоризонт", че има допълнителни полицейски наряди, но на този етап няма санкционирани собственици на заведения за хранене.

На граничния пункт Дунав мост след голямото натоварване през последните два дни обстановката се нормализира и в момента няма натрупана опашка от тежкотоварни камиони.

Трафикът от леки автомобили обаче е спаднал драстично, тъй като поради наложените забрани в страната ни румънските гости се въздържат от пътуване.

Кметът на Русе Пенчо Милков спази забраната за посещения в старчески домове и се наложи да откаже да посети лично 102-годишния Трайко Андонов като му изпрати само торта с благопожелания.


 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Георги Андреев

Вълшебните "Мистерията на българските гласове" и Quarto в концерта „Гласове и струни“ в зала България

Новаторския проект на композитора Георги Андреев „Гласове и струни“ е концертът на хор „Мистерията на българските гласове“ и струнния „Quarto“ квартет в Зала „България“ на 3 април.  Идеята за струнен квартет,  не е да е съпровождащ фактор нито хора, а и квартетът и хора са напълно завършени състави, самодостатъчни и да са в едно..

публикувано на 29.03.24 в 12:22

Експлозия избухна в най-голямата румънска рафинерия

Експлозия избухна тази сутрин в най-голямата румънска рафинерия Петромидия, разположена в  окръг Констанца, на брега на Черно море, предава Радио Румъния. Властите съобщават, че няма жертви. В момента се правят измервания за определяне на степента на замърсяване на въздуха. В района и в момента продължават да се издигат гъсти облаци..

публикувано на 29.03.24 в 12:14

Денков анализира Путин, войната и отбранителната сила на НАТО

Конференция, посветена на 20-годишнината от членството на България в НАТО, събра политици, военни и дипломати. Тя е организирана от Министерство на външните работи, Дипломатическия институт, Атлантически клуб и Министерство на отбраната. САЩ поздравиха България, Естония, Латвия, Литва, Румъния, Словакия и Словения, които отбелязват двадесетата..

публикувано на 29.03.24 в 12:06
Румен Радев

Радев разкритикува промените за избор на служебен премиер: Опциите са стеснени

"Опциите са изключително стеснени за избор на премиер на служебното правителство".  Това каза президентът Румен Радев, който е гост на конференция, посветена на 20 години членство на България в НАТО, провеждаща се в София. "Виждате, че има и редица проблеми по отношение на съвместимост на редица от тези длъжности, но винаги, когато един избор..

публикувано на 29.03.24 в 11:54

Истории от Афганистан

Днес се навършват 20 години от депозирането на документите на България за членството ни в НАТО във Вашингтон . Там е мястото, където всички държави-членки, които вече са 32 с Швеция, депозират договорите си. А Афганистан е мястото, където България почти 20 години имаше контингент.  Преди 20 години България става член на НАТО: Историята..

публикувано на 29.03.24 в 11:52
Снимката е илюстративна, архив

Тяло на мъж е открито до детска ясла в Русе

Тяло на мъж е било открито в близост до детска ясла в русенския квартал "Възраждане" рано тази сутрин. По данни на полицията става дума за самоубийство. По случая се води разследване под надзора на прокуратурата. 

публикувано на 29.03.24 в 11:46
Даниел Митов

С декларации в НС: ГЕРБ и ДПС с твърда подкрепа за НАТО, "Възраждане" - против

Пленарният ден в Народното събрание започна с декларации, посветени на членството на България в НАТО. От ГЕРБ-СДС определиха 20-ата годишнина от членството на страната ни в Алианса като наследство на свободата, спечелена с труд и тежки реформи. Депутатът Даниел Митов подчерта, че това е доказателство за трайната сила на колективната..

публикувано на 29.03.24 в 11:18