Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предават олимпийският огън на закрита церемония в Атина

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Церемонията по предаване на олимпийския огън на организационния комитет за Игрите в Токио на 19 март в Атина ще се проведе без зрители, журналисти и гости заради пандемията от коронавируса, обявиха от гръцкия олимпийски комитет.

"Церемонията ще се проведе пред празните трибуни. Акредитациите няма да важат, тъй като защитата на общественото здраве и прилагането на всички правила, установени от гръцката държава за борба с пандемията на коронавирус, са най-важни. Няма да има никой. На церемонията няма да има журналисти, с изключение на една камера и няколко фотографи. Сред гостите ще бъдат няколко представители от организационния комитет на Токио 2020 и няколко души от домакините", се казва в изявление на гръцкия олимпийски комитет.

В петък Гърция отмени остатъка от щафетата с олимпийския огън в страната, за да се избегне събирането на публика.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Три години от първата олимпийска титла в художествената ни гимнастика

8 август  - историческата дата за българската художествена гимнастика. Датата на първата олимпийска титла, жадувана от поколения български гимнастички. Спечелена от един също исторически отбор. Отбор, който се появи с гръм и трясък и си тръгна с гръм и трясък. 5 момичета, един отбор, един исторически отбор! „Смелият капитан“ Симона Дянкова,..

публикувано на 08.08.24 в 06:20

Всички призьори от 12-ия ден на Олимпийските игри в Париж

Медалисти от 12-ия ден на Олимпийските игри в Париж - 21 финала: спортно ходене, маратон, смесени щафети: 1. Испания (Алваро Мартин, Мария Перес) - 2:50.31 часа 2. Еквадор    - 2:51.22 3. Австралия  - 2:51.38 спортно катерене за скорост, жени: 1. Александра Мирослав (Полша) - 6,10 секунди 2. Лицзюан Дън (Китай)         - 6,18 3. Александра Калуцка..

публикувано на 08.08.24 в 05:50
Семен Новиков

Семен Новиков се класира за финала на олимпийския турнир по класическа борба

Семен Новиков се класира за финала на олимпийския турнир по класическа борба в категория до 87 килограма. 26-годишният български национал, който под номер 3 в схемата, победи с 2:1 точки световния шампион и втори поставен Давид Лошонци (Унгария) и си осигури най-малко сребърно отличие. Лошонци взе първата точка след около минута игра след отсъдена..

публикувано на 07.08.24 в 20:22
Росица Денчева

Росица Денчева се класира за втория кръг на турнира в Куршумлийска баня

Росица Денчева се класира втория кръг на сингъл на турнира по тенис на клей в Куршумлийска баня (Сърбия) с награден фонд 15 хиляди долара.  Поставената под номер 4 в схемата българка разгроми Елена Грекул (Украйна) с 6:2, 6:1 за 77 минути.  17-годишната Денчева спечели девет от последните десет гейма в мача. Във втория кръг Денчева ще играе срещу..

публикувано на 07.08.24 в 18:38
Иван Димов

Нула за Иван Димов в изхвърлянето

Българският състезател по вдигане на тежести Иван Димов не успя да запише резултат в изхвърлянето в категория до 61 килограма на Игрите в Париж. 21-годишният Димов беше заявил 130 килограма за първото движение, но в последствие стартовата му тежест беше увеличена на 134 килограма. Той не можа да се справи с нея в първите си два опита, а при третия..

публикувано на 07.08.24 в 17:46
Григор Димитров

Григор Димитров загуби на двойки в Монреал

Григор Димитров заедно с партньора си Джейми Мъри загубиха мача си на двойки от британеца Нийл Скупски и австралиеца Майкъл Винъс с 5:7, 5:7 на старта на турнира по тенис на твърди кортове от сериите Мастърс 1000 в Монреал (Канада). Димитров и братът на Анди Мъри започнаха силно мача, като направиха ранен пробив и поведоха с 3:0 в първата част...

публикувано на 07.08.24 в 07:53
Милан спечели след дузпи

Милан и Барселона със зрелищен мач в Балтимор

Съставите на Милан и Барселона направиха истински спектакъл в Балтимор, като завършиха 2:2 във футболна приятелска среща, играна в Балтимор (САЩ). "Росонерите" спечелиха с 4:3 след изпълнение на дузпи. Италианците изиграха много силни първи 15 минути, в които вкараха два гола във вратата на Марк-Андре тер Стеген. Първи Пулишич намери..

публикувано на 07.08.24 в 07:31