Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отложиха световната купа по акробатика в София заради пандемията

Ръководството на Българската федерация по акробатика отложи световната купа по акробатика за мъже и жени. Състезанието трябваше да се проведе от 3 до 5 април в столичната „Асикс Арена“  заедно с международен турнир за всички възрасти.

Управителният съвет на централата изчаква решението на Техническия комитет към Международната федерация по гимнастика за това кога ще се проведе световното първенство в този спорт. Шампионът на планетата беше планиран за месец май в Лозана. От неговото провеждане зависи какви ще бъдат новите дати на които ще се състои Купата у нас, сподели пред БНР генералният секретар на БФ Акробатика Недко Костадинов.


„Пред много препятствия Бяхме поставени тази година. Всичко по отношение на организацията вървеше срещу нас. Въпреки това съумяхме да преместим Купата от Бургас в София. Успяхме да се подготвим и то на 95 процента. Нашите нагласи са да я отложим, а не да я откажем напълно. Това разбира се зависи изцяло от световното първенство. Ние се съобразяваме с него, защото подготовката на състезателите е насочена в тази посока. Най-късно до 3 седмици, в зависимост от обстановката в Европа ще вземем окончателното решение за пренасочване на Купата за друга дата. Дали шампионатът ще се проведе през май ще разберем след решението на Техническия комитет към Международната федерация. Те трябваше да имат заседание, но то беше отложено. Много неприятна ситуация. Това коства много финанси, много усилия на състезатели и треньори. Здравето, обаче е най-важно. Много благодаря на всички, които участваха в организацията на световната купа – състезатели, треньори, на организационния комитет. Мисля, че нищо не е загубено.“, сподели Костадинов.

Мариела Костадинова и Теодор Великов

В световната купа България беше заявила за участие състезатели само във вида смесени двойки – олимпийската шампионка за младежи Мариела Костадинова и Теодор Великов.

„В процесът на подготовка Мариела Костадинова претърпя контузия – счупване на кост на ръката и то на дясната. Това беше и причината да пропуснат световната купа в Португалия. В момента Мариела е добре. Тя и Теодор в момента тренират индивидуално, вкъщи. Поддържат форма с физическа подготовка. Чакат да се върнат към нормалния начин на работа“


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Душан Керкез

Душан Керкез: Заслужавахме да продължим

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Душан Керкез не скри задоволството си от продължаването на неговия отбор във втория квалификационен кръг на турнира Лига Европа. "Канарчетата" стигнаха до равенство 2:2 при гостуването си на Марибор и с общ резултат 4:3 отстраниха словенския тим. "Искам да поздравя футболистите за страхотно представяне,..

публикувано на 19.07.24 в 00:00
Ботев отстрани Марибор след 2:2 в Словения

Ботев (Пд) отстрани Марибор и продължава в Лига Европа

Носителят на Купата на България Ботев (Пловдив) се класира за втория квалификационен кръг на футболния турнир Лига Европа след като направи 2:2 при гостуването си на словенския Марибор в реванша. В първата среща пловдивчани бяха спечелили с 2:1. В 13-ата минута Ян Репас откри резултата в полза на домакините. Той получи пространство да..

публикувано на 18.07.24 в 23:39
Йоана Георгиева

Йоана Георгиева е на полуфинал в Пловдив

Йоана Георгиева се класира на полуфинал на 500 метра едноместен каяк при жените до 23 години на Световното първенство по кану-каяк в Пловдив. 21-годишната българка завърши на второ място в серията си и така се класира за полуфиналите. Тя попадна във втората от трите полуфинални серии, която е насрочена за събота (20 юли) от 17:09 часа...

публикувано на 18.07.24 в 18:39
Адриан Андреев

Адриан Андреев отпадна от турнира в Амерсфоорт

Адриан Андреев отпадна от турнира по тенис на клей от сериите "Чалънджър" в Амерсфоорт (Нидерландия). Българинът загуби с 3:6, 4:6 срещу Мирайес Сапата за час и 43 минути. 23-годишният Андреев допусна пробив за 2:4 в първия сет, след което изостана в резултата. Във втората част испанският тенисист, който заема 235-то място в световната..

публикувано на 18.07.24 в 18:37
Димитър Кузманов

Димитър Кузманов стигна четвъртфиналите в Астана

Националът на България за Купа "Дейвис" Димитър Кузманов се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на твърди кортове от сериите "Чалънджър" в Астана (Казахстан) с награден фонд  41 хиляди долара. Поставеният под номер 3 в схемата Кузманов победи Егор Агафонов (Русия) с 4:6, 6:4, 7:6(5), за 2:35 часа. Двубоят беше прекъсван два пъти,..

публикувано на 18.07.24 в 18:06
Лудогорец ще играе в Унгария срещу динамо (Минск)

Тежки съперници за Лудогорец, ако преодолее Динамо (Минск)

Българският първенец Лудогорец ще бъде сред непоставените отбори в жребия за третия предварителен кръг на Шампионската лига. В понеделник в Нион ще бъде изтеглен евентуалния съперник на „орлите“, ако те преодолеят преди това Динамо (Минск) от Беларус във втория кръг. Ако това се случи Лудогорец ще играе с някой от победителите от двойките:..

публикувано на 18.07.24 в 18:05

Огромен интерес към плувния маратон в Бургас тази събота. Записването е отворено

Близо 200 участника до момента са регистрирани в двете дисциплини – 1000 и 3000 метра в четвъртото издание на Международния плувен маратон „Порт-Бургас 2024". Домакин на събитието, което ще се проведе на 20 юли ( събота) е акваторията на Морска гара в Бургас. Състезанието се организира от КПС“Победа“ и световния шампион и рекордьор по плуване Цанко..

публикувано на 18.07.24 в 13:38