Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бенфика дари 1 милион евро за борба с коронавируса

Бенфика

Лисабонският футболен гранд Бенфика дари 1 милион евро на Националната служба за здравеопазване на Португалия за борба с пандемията от коронавирус.

Сумата ще бъде използвана за покупката на медицинско оборудване, необходимо на медиците за оказване на помощ на заразените с COVID-19.

Отделно от това, управата на Бенфика ще преведе средства и на градския съвет на Лисабон и Университета в града.

"Преживяваме особен момент, който изисква конкретни действия и отдаденост от всеки един от нас, особено от тези, които са на предната линия в борбата с това сериозно бедствие", се казва в съобщение на клуба.

В Португалия заразените с коронавирус са над хиляда, а смъртните случаи са 6.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Макс Верстапен

Верстапен спечели първия спринт за сезона във Формула 1

Макс Верстапен спечели първия спринт за сезона във Формула 1, след като триуфмира в късата надпревара в Китай, въпреки колебливото начало, което световният шампион направо. Нидерландецът стартира добре и зае третото място в началните етапи, зад Люис Хамилтън и Фернандо Алонсо, които поведоха след грешката на тръгналия от полпозишъна Ландо Норис. В опита..

публикувано на 20.04.24 в 07:42
Емона Иванова

Емона Иванова с полуфинал на турнира по парабадминтон в Испания

Емона Ивнова си осигури минимум бронзов медал след като се класира за полуфиналите на международния турнир по парабадминтон Spanish Para Badminton International 2024. Състезателката на Румяна Иванова победи в четвъртфиналите изключително силната индийка Аарул Пармар.  Българката се наложи над номер 9 в световната ранглиста с 2:1 гейма - 9:21, 21:14 и..

публикувано на 20.04.24 в 07:30
Николай Грязин

Николай Грязин оглави класирането в категория WRC2 в рали Загреб

Състезаващият се с български лиценз Николай Грязин (Ситроен) излезе начело в категория WRC2 в Рали Хърватия, четвърти кръг в Световния рали шампионат (WRC). Руснакът получи българско гражданство в края на миналата година и заедно с неговия навигатор Константин Александров бяха лицензирани от Автомобилната федерация на България (АФБ). Грязин е с общо..

публикувано на 20.04.24 в 06:49
Антоанета Стефанова

Антоанета Стефанова спечели първата си партия на EП по шахмат, българките записаха четири победи

Антоанета Стефанова започна с победа участието си на Eвропейското индивидуално първенство по шахмат за жени, а останалите българки записаха още три успеха и допуснаха две поражения в първия ден в Родос, Гърция. Стефанова започна турнира с черните фигури и спечели срещу Аян Алахвердиева от Азербайджан. Победи с черните записаха още две българки, като..

публикувано на 20.04.24 в 06:42
Борислава Иванова

Борислава Иванова е на финала при жените на турнир по спортна аеробика в Прага

Борислава Иванова спечели квалификацията и се класира за финала при жените в 17-о издание на международния турнир по спортна аеробика "CZECH AEROBICS OPEN" в чешката столица Прага.  Българката получи най-високата оценка от 19.900 точки в пресявките. При девойките сред финалистките са Кристина Костова и Християна Златанова, които завършиха първа и..

публикувано на 20.04.24 в 06:21
ФК Крумовград

Крумовград победи Славия, влезе в първата шестица

Отборът на Крумовград победи Славия с 2:0 в среща от последния 30-ти кръг от редовния седон в Първа футболна лига. Головете за домакините на стадион "Никола Щерев - Старика" паднаха през първата част.  Серкан Юсеин откри резултата в 36-та минута, а в 42-та Патрик Луан увеличи на 2:0. Успехът изпрати Крумовград сред най-добрите шест в елитната ни..

публикувано на 19.04.24 в 21:57

Ботев Враца победи Етър на старта на 30-ия кръг в Първа лига

Ботев (Враца) спечели с 2:0 срещу Етър (Велико Търново) и остави "болярите" на осем точки зад себе си в битката за оцеляване в българската футболна efbet Лига.  Ботев е 15-и с 22 точки, а Етър остава на последното място с едва 14 от 30 мача. Етър остана с човек по-малко още в десетата минута, когато Принц Мбаке бе изгонен с втори жълт картон.  Мартин..

публикувано на 19.04.24 в 20:08