Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови случаи на коронавирус в Пещера – трима медици и един пациент

Изображение на коронавируса, причинител на Covid-19
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Новите регистрирани четири случая на коронавирус в Пещера са трима медици от вътрешното отделение в местната болница и един пациент, контактен с досегашните трима с доказан коронавирус. 

Така общо заболелите от Covid-19 в община Пещера стават седем. 

Всички са в стабилно състояние, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. 



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Промени в движението на влакове заради модернизацията на Централна жп гара в София

От днес щ е бъдат извършени допълнителни промени в движението на влаковете през гара София-Север ,  съобщиха от БДЖ. Оптимизацията се налага заради сериозните закъснения на композициите през последните няколко дни. С подменен състав и променен маршрут ще се движат редица влакове по северното направление заради модернизацията на коловозите на..

публикувано на 13.05.24 в 07:27
Владимир Путин и Сергей Шойгу

Путин освобождава Шойгу от поста министър на отбраната

Президентът на Русия Владимир Путин освободи Сергей Шойгу от поста министър на отбраната и го назначи за председател на Съвета за сигурност. На негово място ще бъде поставен Андрей Белоусов, който от 2020 г. беше първи вицепремиер в правителството с министър-председател Михаил Мишустин. "Той не е просто цивилен, а човек, който много успешно..

публикувано на 13.05.24 в 07:27
Палестинци пристигат в палатков лагер западно от Рафах, 10 май 2024 г.

САЩ: Израелска офанзива в Рафах няма да елиминира "Хамас"

Американският държавен секретар Антъни Блинкън предупреди, че израелска офанзива в Рафах би довела до хаос и анархия, без да елиминира "Хамас". Според контролираните от ислямистката групировка здравни власти в Ивицата Газа палестинските жертви за 7 месеца война са надхвърлили 35 хиляди души. Повечето загинали в Газа са мирни жители,..

публикувано на 13.05.24 в 07:22

Подробности от прокуратурата за инцидента с простреляното дете в Арбанаси

Прокуратурата във Велико Търново се очаква да даде подробности за случая, при който 12-годишно дете беше простреляно с боен пистолет в крака от друго дете по време на тържество за рожден ден в Арбанаси. Обстоятелствата ще се представят на брифинг тази сутрин. Пострадалото дете е във великотърновската болница без опасност за живота...

публикувано на 13.05.24 в 07:14

Предстоят важни срещи, свързани с Кипърския въпрос

Три срещи, ключови за по-нататъшното развитие по Кипърския въпрос, се провеждат днес, като от тях се очаква да определят възможните следващи стъпки. Ангажирани в тях са Никозия, Атина и Анкара. В Никозия за втори път в рамките на едноседмичната си мисия пратеникът на генералния секретар на ООН Мария Анхела Олгин Куеляр ще разговаря поотделно с..

публикувано на 13.05.24 в 03:29

Сепаратистките формации няма да имат мнозинство в каталунския парламент

Сепаратистките партии губят мнозинството си в парламента на испанската област Каталуния. Това сочат резултатите от вчерашните избори, на които най-много гласове печели Социалистическата партия. Оправдаха се прогнозите за спад на подкрепата за движението за независимост на Каталуния. За първи път от над 40 години (1980-а година)..

публикувано на 13.05.24 в 03:25
Гордана Силяновска, президент на Северна Македония

Гърция за клетвата на Силяновска: Явно нарушение на Преспанския договор

Като открито нарушение на Преспанския договор гръцкото министерство на външните работи определи днешната клетва в парламента на новоизбраната президентка на Република Северна Македония Гордана Силяновска, която нарече страната си „Македония“ вместо с конституционното ѝ име, предаде АНА-МПА. Гордана Силяновска положи клетва като президент на..

публикувано на 12.05.24 в 21:09