Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владимир Каролев е задържан за 24 часа в ареста в Разлог

| обновено на 24.03.20 в 23:02
Снимка: БГНЕС

Владимир Каролев е бил задържан в полицията в Разлог за 24 часа. Това написа самият той късно вечерта във фейсбук страницата си. Известният икономист пояснява, че е бил потърсен от служители на СДВР в един от софийските си офиси, но той ги уведомил, че се намира в планински комплекс край Разлог. Не е ясна причината за задържането на Каролев, но от постовете му в социалните мрежи е видно, че на 11 март той е бил в Лондон и вероятно е попълнил декларация, прибирайки се в България.

От МВР потвърдиха за "Хоризонт" за ареста на Каролев. Конкретните причини ще станат ясни утре.

Както казва на своя профил във Фейбук, Каролев смята да съди държавата и определя действията ѝ като неправомерни. 

"Няма шега. Политическата простотия, реализирана от полицейска простотия на натегач от СДВР резултира в задържането ми за 24 часа в РУ Разлог. Нищо не съм нарушил и ще осъдя държавата в Страсбург за тази простотия. За съжаление, данъкоплатците ще платите. И не, не се жалвам, че ме задържат. Здравият разум ще победи здравите сили. И все пак Картаген трябва да падне!", пише още Владимир Каролев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Бойко Борисов очаква стабилност след изборите

Бойко Борисов очаква стабилност след изборите. Според него хората осъзнават, че ако това продължава, ще има разпад, и затова ще излязат да гласуват. Това заяви лидерът на ГЕРБ по време на работна среща с актива в Силистра. Борисов изказа съболезнования на семействата на загиналите военни пилоти днес на авиобаза "Граф Игнатиево" и..

публикувано на 13.09.24 в 20:12

Протестна акция на ВМРО пред Софийската опера, където президентът на РСМ ще гледа операта "Набуко"

Представители на ВМРО проведоха протестна акция пред Националната опера и балет в София, където президентът на РСМ Гордана Силяновска - Давкова ще присъства на операта "Набуко". Активистите носеха плакати с надпис "Пътят на РСМ към Европа минава през коридор номер 8"," Не на езика на омраза", "Дайте права на българите в Македония"...

публикувано на 13.09.24 в 19:49

Утре е Ден на траур в Община Разлог заради смъртта на двамата пилоти

Община Разлог обяви 14 септември за Ден на траур в памет на двамата пилоти, които загинаха по време на тренировъчен полет край авиобаза "Граф Игнатиево". Загинали са двамата офицер-пилоти на катастрофиралия учебно-боен самолет Старши лейтенант Венцислав Дункин е роден и израснал в Разлог, където живеят родителите му. Семейството и..

публикувано на 13.09.24 в 19:38
Снимката е илюстративна

Намерена е черната кутия на разбилия се до Граф Игнатиево учебно-боен самолет L-39

Намерена е черната кутия на разбилия се до Граф Игнатиево учебно-боен самолет L-39, съобщават от Министерството на отбраната. Данните от нея трябва да изяснят каква е причината за инцидента, при който загинаха майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин. Загинали са двамата офицер-пилоти на катастрофиралия учебно-боен..

публикувано на 13.09.24 в 19:26
Светослав Илчовски

Светослав Илчовски: Това с животните е само претекст, в момента ми спретват страхотни дела

Това с животните е само претекст, в момента ми спретват страхотни дела  за кражба на европроекти, че съм изливал парти в чужбина и за подривна дейност против България.  Това каза пред БНР бизнесменът Светослав Илчовски, като уточни, че още не са му повдигнати такива обвинения, но "в момента му ги правят", и разказа: "Направил съм..

публикувано на 13.09.24 в 19:25
Румен Гайтански

От "Алианс за права и свободи" номинират Румен Гайтански - Вълка за кандидат-депутат

Бизнесменът Румен Гайтански,   по прякор  Вълка, който в момента е следствения арест, ще бъде номиниран за кандидат-депутат от коалицията около Ахмед Доган - "Алианс за права и свободи" в Сливенски избирателен район. Това обяви пред БНР председателят на партията в Сливен Владимир Мартинов. Очаква се номинацията да бъде направена на областно..

публикувано на 13.09.24 в 19:20
Румен Радев и Гордана Силяновска - Давкова

Президентите на България и РСМ обсъдиха отношенията между двете държави

Президентите на България и РСМ обсъдиха на среща в София отношенията между двете държави и всички спорни теми между София и Скопие.  Това потвърди след срещата на "Дондуков" 2 Гордана Силяновска - Давкова. На въпрос кога българите ще бъдат вписани в Конституцията на югозападната ни съседка Силяновска каза, че "не е абсолютен монарх, за да промени..

публикувано на 13.09.24 в 18:57