Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Даниел Капсъзов: Освен, че имаме бензин в кръвта, мотористите сме много отговорни към обществото

Преди няколко дни Българската федерация по мотоциклетизъм обяви, че започва кампания „Помощ на две колела“. В инициативата на доброволчески начала могат да се включат мотоциклетни клубове и мотоциклетисти които искат да помагат физически и с логистика на болни, възрастни и други нуждаещи се хора по време на обявеното извънредно положение заради COVID-19.

„Решихме, че трябва да сме на нашето общество в тази трудна ситуация. Българската федерация по мотоциклетизъм обединява абсолютно всички мотористи в България. Разговарях с президентът на централата Богдан Николов и успяхме да организираме тази инициатива „Помощ на две колела“ за да можем, пак казвам да сме в помощ на хората, които са в нужда. Успяхме да се свържем с доста фондации – Движение на българските майки, Националната асоциация по приемна грижа, Националната мрежа за децата, Българският червен кръст, Фондация „Дечица“. Разговаряхме и с кметовете на районите към Столична община – Слатина, Овча купел. Стигнахме и до г-жа Фандъкова, но все още чакаме отговор от Столичната община. С Фондациите, които изброих почти всичко вече е ясно. Направихме съвършена мрежа, защото навсякъде в България има мотористи. Освен, че имаме бензин в кръвта сме доста отговорни, както към себе си, така и към обществото. Който иска може да се включи. За сега сме пет-шест клуба – Widows sons, Brothers from hell и Кан Аспарух, Хок и Дуло и още около 200 свободни мотористи се присъединиха. Подкрепа ни оказаха и мотоциклетистите жени, който също имат организация. Така, че сме готови да помагаме на всички във всеки един момент“, съобщи вицепрезидентът на БФ Мотоциклетизъм Даниел Капсъзов и допълни:

„Могат да се свържат с нас чрез имейл – bfm1924@abv.bg. На него всички желаещи, които искат да се присъединят към нас могат да пишат. Там могат да пишат и всички хора, които имат нужда от помощ. Направили сме диспечерски център, който веднага се свързва със съответния град, съответната организация и ние ще се опитаме да осигурим всичко, което им е нужно на хората. Това може да са храни, медикаменти, но не трябва да е нещо обемно, защото все пак ние се придвижваме с мотори. Целта е да сме мобилни и една доставка да става много бързо. Всичко, което правим е безвъзмездно, с наши средства“, допълни бившият президент на клуб по борба ЦСКА.

„Има дарител, който ни е предоставил хиляди бройки Саностол. В края на седмицата трябва да ги разнесем по всички педиатрични клиники, по домовете за стари хора и за деца в неравностойно положение. Това е неговото желание. Единствената ни пречка, който се мъчим да отстраним е преминаването през КПП-та на градовете. Опитваме се да не чакаме по два часа и повече за да преминем през тях. Искаме да бъде намерен начин да минаваме отпред за да доставим пратките на нуждаещите се по най-бързия начин“, завърши Капсъзов.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Душан Керкез

Душан Керкез: Заслужавахме да продължим

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Душан Керкез не скри задоволството си от продължаването на неговия отбор във втория квалификационен кръг на турнира Лига Европа. "Канарчетата" стигнаха до равенство 2:2 при гостуването си на Марибор и с общ резултат 4:3 отстраниха словенския тим. "Искам да поздравя футболистите за страхотно представяне,..

публикувано на 19.07.24 в 00:00
Ботев отстрани Марибор след 2:2 в Словения

Ботев (Пд) отстрани Марибор и продължава в Лига Европа

Носителят на Купата на България Ботев (Пловдив) се класира за втория квалификационен кръг на футболния турнир Лига Европа след като направи 2:2 при гостуването си на словенския Марибор в реванша. В първата среща пловдивчани бяха спечелили с 2:1. В 13-ата минута Ян Репас откри резултата в полза на домакините. Той получи пространство да..

публикувано на 18.07.24 в 23:39
Йоана Георгиева

Йоана Георгиева е на полуфинал в Пловдив

Йоана Георгиева се класира на полуфинал на 500 метра едноместен каяк при жените до 23 години на Световното първенство по кану-каяк в Пловдив. 21-годишната българка завърши на второ място в серията си и така се класира за полуфиналите. Тя попадна във втората от трите полуфинални серии, която е насрочена за събота (20 юли) от 17:09 часа...

публикувано на 18.07.24 в 18:39
Адриан Андреев

Адриан Андреев отпадна от турнира в Амерсфоорт

Адриан Андреев отпадна от турнира по тенис на клей от сериите "Чалънджър" в Амерсфоорт (Нидерландия). Българинът загуби с 3:6, 4:6 срещу Мирайес Сапата за час и 43 минути. 23-годишният Андреев допусна пробив за 2:4 в първия сет, след което изостана в резултата. Във втората част испанският тенисист, който заема 235-то място в световната..

публикувано на 18.07.24 в 18:37
Димитър Кузманов

Димитър Кузманов стигна четвъртфиналите в Астана

Националът на България за Купа "Дейвис" Димитър Кузманов се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на твърди кортове от сериите "Чалънджър" в Астана (Казахстан) с награден фонд  41 хиляди долара. Поставеният под номер 3 в схемата Кузманов победи Егор Агафонов (Русия) с 4:6, 6:4, 7:6(5), за 2:35 часа. Двубоят беше прекъсван два пъти,..

публикувано на 18.07.24 в 18:06
Лудогорец ще играе в Унгария срещу динамо (Минск)

Тежки съперници за Лудогорец, ако преодолее Динамо (Минск)

Българският първенец Лудогорец ще бъде сред непоставените отбори в жребия за третия предварителен кръг на Шампионската лига. В понеделник в Нион ще бъде изтеглен евентуалния съперник на „орлите“, ако те преодолеят преди това Динамо (Минск) от Беларус във втория кръг. Ако това се случи Лудогорец ще играе с някой от победителите от двойките:..

публикувано на 18.07.24 в 18:05

Огромен интерес към плувния маратон в Бургас тази събота. Записването е отворено

Близо 200 участника до момента са регистрирани в двете дисциплини – 1000 и 3000 метра в четвъртото издание на Международния плувен маратон „Порт-Бургас 2024". Домакин на събитието, което ще се проведе на 20 юли ( събота) е акваторията на Морска гара в Бургас. Състезанието се организира от КПС“Победа“ и световния шампион и рекордьор по плуване Цанко..

публикувано на 18.07.24 в 13:38