Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Павликени информира и на английски за коронавируса

Снимка: БГНЕС

В подкрепа на чужденците, които живеят в община Павликени, местната власт направи на интернет страницата си секция на английски език за епидемията от Covid-19 и предприетите мерки у нас.

В англоезичната секция на сайта на община Павликени са преведени заповедите на кмета във връзка с превантивните и задължителните мерки срещу разпространението на заболяването.

Публикувани са и всички практични информации, свързани с промените заради извънредното положение. В секцията е споделена и медицинска информация за инфекцията и начините за предпазване.

От местната власт в Павликени твърдят, че са първата община в страната със специално създаден раздел за чуждестранните граждани в настоящата извънредна ситуация.

В община Павликени няма доказан случай на коронавирус, а под домашна карантина са поставени 75 граждани.

Районната прокуратура в града е образувала 7 досъдебни производства срещу нарушители на карантината.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Над половината от населените места в община Павликени са на воден режим

Проблемите с недостига на питейна вода в област Велико Търново се задълбочават. Кметът на община Павликени Емануил Манолов обяви безсрочно бедствено положение за селата Димча, Сломер и Лесичери. Над половината от населените места в община Павликени са на воден режим. Те се водоснабдяват от местни водоизточници. Поради възникналите проблеми..

публикувано на 19.08.24 в 19:03
Обвиняемият Румен Гайтански

Софийският градски съд остави за постоянно в ареста Румен Гайтански

Софийският градски съд остави за постоянно в ареста Румен Гайтански по прякор Вълка - един от тримата обвиняемите по аферата "ББР". Той се предаде сам миналия петък, а в съдебната зала беше доведен   при засилени мерки за сигурност. Румен Гайтански се е предал доброволно, задържан е за 72 часа Решението за мярката за неотклонение..

публикувано на 19.08.24 в 18:27

Румен Радев разговаря по телефона с израелски си колега Исаак Херцог

От пресцентъра на президентството съобщиха, че държавният глава Румен Радев е разговарял по телефона с   президента на Държавата Израел Исаак Херцог. Двамата са обсъдили аспекти на сигурността в Близкия Изток, възможностите за деескалация на военния конфликт в региона, както и хуманитарни въпроси. Разговорът се проведе по инициатива на..

публикувано на 19.08.24 в 18:13
Снимката е илюстративна

Извънредно съобщение издаде гръцката метеорологична служба за лошо време в следващите часове

Извънредно съобщение издаде гръцката метеорологична служба за лошо време в следващите часове. Властите предупреждават за риск от наводнения. Със съобщения по мобилните телефони Гражданска защита информира за рязка промяна на времето в следващите часове. Циклон в рамките на тази вечер и до утре на обяд ще засегне всички райони на западна..

публикувано на 19.08.24 в 18:09
Камала Харис

Конгрес на демократите в САЩ, на който се очаква номинирането на Камала Харис за президентската надпревара

В Чикаго започва Националния Конгрес на Демократическата партия на САЩ, който се очаква да номинира официално Камала Харис като кандидат за Белия Дом. Конгресът на Демократическата партия, провеждащ се в традиционно гласуващият в тяхна подкрепа щат Илинойс ще продължи до четвъртък. Събитието събира повече от 4000 делегати от цялата страна,..

публикувано на 19.08.24 в 18:03

Обущар: Грижата за обувките предхожда грижата за тялото

Емил Рангелов е от малкото майстори, който се занимават с поправка на обувки. За него грижата за обувките предхожда грижата за тялото.  Обущарят Емил Рангелов е убеден, че небрежното отношение към обувките и икономията при покупката и производството на нови обувки, влияят на нашата походка и оттам на нашето тяло.  Затова работилницата, в..

публикувано на 19.08.24 в 17:58

Над 121 хил. души в Курска област са били евакуирани заради украинската операция в региона

Над 121 хиляди души от девет гранични района в Курска област са били евакуирани вследствие на продължаващите от 6 август насам сражения на руските сили с украинските войски. Москва изключи възможността за мирни преговори с Украйна предвид атаката на Киев. Подробности от редактора Ивелина Георгиева: Според помощника на руския президент Юрий..

публикувано на 19.08.24 в 17:44