Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откъси от най-хитовите постановки на Народния театър онлайн

Народният театър „Иван Вазов“
Снимка: БГНЕС

Откъси от 10-те най-хитови постановки на Народния театър „Иван Вазов“ ще се излъчват безплатно онлайн от днес в YouTube канала на театъра.

Инициативата ще продължи един месец, а първият откъс, който може да види публиката тази вечер е от „Дивата патица“ с начален час 19.05.

Откъсите ще са с продължителност от 15 до 30 минути от началните действия. Времевото ограничение се налага заради правата, които не позволяват показване на цели представления онлайн.

„Даскал”, „Когато гръм удари, как ехото заглъхва”, „Наблюдателите”, „Лисичета” и "Братя Карамазови” са само част от заглавията, включени в инициативата. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Венцислав Благоев

Днес е заключителният концерт на третото издание - "Импровизирай безкрай" при НДК

"На концерта участват и двама от музикантите на БНР, това са концерт-майсторът Наско Миладинов, пианист на Биг бенда и аз, който също съм от Биг бенда, така че радиото отново подкрепя българския джаз, красивата музика и младите хора, каза за "Хоризонт" тромпетистът Венцислав Благоев по повод третото издание на "Импровизирай безкрай" сцена за млади..

публикувано на 10.09.24 в 14:04
Народен театър

Започва новият сезон в Народния театър, до декември се очакват 7 премиери

Новият сезон в Народния театър започва днес. Откриването е с постановката "Идеалният мъж" на Оскар Уайлд. От театъра обещават 7 премиери до декември. Юлиан Вергов, Мария Каварджикова, Владимир Карамазов, Радина Боршош и Луиза Григорова-Макариев откриват тази вечер сезона в Народния театър. Първата премиера ще е в четвъртък, 12 септември...

публикувано на 10.09.24 в 08:15
Tanzmesse

Елиана Лилова: Българското участие на Tanzmesse беше забелязано

За първи път страната ни беше представена на най-голяма платформа за съвременен танц в света - Tanzmesse, в Дюселдорф.  " За нас беше ненормално България да не присъства 30 години.  Нашата делегация беше от петима човека и  първото ни участие беше доста добре забелязано от всички присъстващи на свотовното изложение. Петимата артисти работят в..

публикувано на 09.09.24 в 10:19
Елена и Яне Каменарови

Формация "Леб и вино" - пазители на автентичната народна музика в Санданско-петричкия район

Елена и Яне Каменарови са признатите пазители на автентичната народна музика в санданско-петричкия район.  Преди четвърт век поставили началото на тази своя мисия да издирят и запишат всичко, така, както го пеели, свирели и танцували предците ни, а създадената от тях формация "Леб и вино" скоро ще отбележи своята 20 годишнина. Самите..

публикувано на 09.09.24 в 09:50
Габриела Иванова

Габриела Иванова, момичето от Дъблин, което пее родопски и пирински песни

От Сандански ви докосваме до великолепния глас на едно 14- годишно момиче от България, живеещо в Дъблин, Ирландия. Това е Габриела Иванова. Музиката е нейната същност и талант, за който тя подсказва на родителите си още на тригодишна възраст.  Обожава народната музика и изследва всичките фолклорни области на родината си.  Въпреки, че..

публикувано на 09.09.24 в 09:31

Самостоятелна изложба на Григор Малинов в Чикаго

В Чикаго започна поредицата от есенни изложби. Като част от нея е и самостоятелна изложба на художника Григор Малинов, която бе открита в галерия "Багрена". Изложбата е озаглавена "Пулсът на красотата" и е първата изява на Григор Малинов във Ветровития град. Представени са 21 платна маслена живопис - пейзажи, натюрморти, женски образи, уловени..

публикувано на 09.09.24 в 09:08

Над 140 издателства участват в "Алея на книгата" в София

Най-голямото пътуващо книжно изложение "Алея на книгата" се открива днес. Шатрите на издателите ще бъдат разположени до НДК през цялата седмица, а организатор е асоциация "Българска книга". Над 140 издателства от цялата страна ще предложат своите най-нови, интересни и търсени заглавия до неделя включително. Шатрите, 59 на брой, вече са..

публикувано на 09.09.24 в 08:40