Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Олимпийската шампионка Альона Савченко рекламира облеклата на български треньор по фигурно пързаляне


„С Альона Савченко сме много дори приятели. Преди няколко години аз и моят бивш състезател от спортната двойка Станимир Тодоров създадохме фирма за производство на спортни дрехи и по специално за облекла за фигурно пързаляне. Преди 6 години разбрахме, че Альона и Бруно са в Бостън на лагер. Решихме да отидем, да им предложим нашите продукти. Отидохме и ги облякохме. Станаха нещо като наши рекламни лица. По стечение на обстоятелствата, когато се преместихме във Флорида, на нашата пързалка работят Силвия Фонтана и Джон Цимерман . Те поканиха Алоьна и Бруно на летен лагер – да им помогнат с новите програми, с подготовката. Така се видяхме отново. Дойдоха ни на гости и станахме изключително близки“, това разказа специално за БНР Павел Димитров. Той е треньор по фигурно пързаляне. От 14 години е в САЩ, а в момента живее и работи във Флорида.


„Поддържаме връзка д Иван Динев. Той и Анджела Никодимов живеят и работят в Лос Анджелис. Имат пързалка, която се управлява от Анжела. При тях идват едни от най-добрите състезатели на САЩ. Имат винаги представители на националните първенства. Иван е канен и то често да изнася лекции от американската федерация. Мога да кажа, че е един от най-добрите треньори тук. При тях е Анастасия Шаренкова, както и Людмила Младенова, която дължи години работеше в Италия. Страхотен екип са“, сподели още Димитров.


„Преди 14 години на олимпийските игри в Торино 2006 година имахме представители при мъжете, спортните двойки и танцовите двойки. От тогава български състезатели не са се класирали на най-големия спортен форум. Участието на Олимпиада беше моя мечта. Осъществих я. Вече 14 години в България няма спортна двойка и мисля, че скоро няма и да има. Това е тъжно“, каза бившият треньор на тандема Станимир Тодоров и Румяна Спасова и допълни:


„Изключително съм щастлив, че се появи това талантливо момиче Александра Фейгин. Огромен талант, огромен потенциал. Изключително съм щастлив, че треньора й Андрей Лутай е направил това, което виждаме.  Не го приемайте като критика, но смятам, че ако се поработи малко повече по отношение на нейното пързаляне, нейната хореография ще има много по-голям шанс.“, разказа още Павел Димитров.


„Спортът в Америка е изключително скъпо нещо. Не много хора могат да си позволят да заведат децата си на пързалките, на тенис кортовете. 14 години работя към американската федерация по фигурно пързаляне, неин член съм. Работя с деца на всякаква възраст. Работя и с възрастни, имам студенти на 50 години. Много дечица идват на тренировки два пъти в седмицата за по 30 минути, за това трудно можем да говорим за високо спортно майсторство. Но…дори с малкото тренировки на регионалните състезания показваме добри резултати.“, завърши българинът.


Ето какво сподели Павел Димитров за обстановката в САЩ и във Флорида във връзка с пандемията от COVID-19



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Любомир Епитропов

Четири стотни не достигнаха на Епитропов за финал на 200 м бруст

Плувецът ни Любомир Епитропов не успя да се класира за финала на 200 метра бруст на олимпийските игри.  Той зае деветото място в полуфиналите с време 2. 09.93 и ще бъде първа резерва за участие във финала.  Само Четири стотни не достигнаха на българина за осмото място, което заема Д жошуа Йънг, който завърши в първия полуфинал с време 2:09.89. В..

публикувано на 30.07.24 в 23:23
Георги Дерменджиев

Георги Дерменджиев: Дуа е в групата и най-вероятно ще има минути

Старши треньорът на Лудогорец - Георги Дерменджиев, говори пред медиите преди официалното занимание в Мезокьовешд (Унгария), където утре е реваншът с Динамо Минск в Шампионска лига. Първата среща в Разград бе спечелена от българския състав с 2:0. Мачът е с начален час 21.45 часа, а ако отстранят шампиона на Беларус, разградчани ще се изправят срещу..

публикувано на 30.07.24 в 22:36
Симон Байлс

Симон Байлс изведе САЩ до отборната титла в турнира по спортна гимнастика за жени

Симон Байлс изведе САЩ до олимпийската отборна титла по спортна гимнастика за жени на Игрите в Париж. Американката имаше проблеми с психичното здраве в Токио, но 27-годишната състезателка се завърна в спорта и отново доминира. Байлс спечели пето олимпийско злато в кариерата си. Заедно със съотборничките си Джордан Чайлс, Джейд Кери, Хезли Ривера, и..

публикувано на 30.07.24 в 22:26
Карабах

Карабах чака Лудогорец или Динамо (Минск) в ШЛ

Азербайджанският Карабах се класира за третия квалификационен кръг на Шампионската лига, след като записа категоричен успех с 5:0 като домакин на гибралтарския Линкълн Ред Импс след 2:0 в първата среща. Следващият съперник на тима в турнира ще бъде победителят от двойката между Лудогорец и Динамо (Минск), които ще играят утре, сряда, в унгарския град..

публикувано на 30.07.24 в 21:26

Реваншът Будучност - ЦСКА 1948 преместен на друг стадион (обновено)

Реваншът от втория квалификационен кръг на футболния турнир Лигата на конференциите между Будучност и ЦСКА 1948 няма да се играе на стадион "Под Горицом" в Подгорица. За това информира черногорският клуб, който допълни, че състоянието на терена не позволява провеждането на футболна среща там и мачът е преместен на стадион "ДГ Арена" в предградията на..

обновено на 30.07.24 в 18:40
Кевин Пенев

Кевин Пенев: Изиграх най-добрата земя в кариерата си

"Изиграх най-добрата земя в кариерата си", това разкри гимнастикът ни Кевин Пенев след завръщането в България от Олимпиадата в Париж. Българинът се нареди на 12-то място на този уред и е 15-ти на прескок, а в квалификациите за многобоя е 42-и. „Чувствам се много добре. Бях близо до финал. Изиграх..

публикувано на 30.07.24 в 16:47
Йоана Илиева

Йоана Илиева: Тъжна съм, защото много хора очакваха повече от мен

"Тъжна съм, защото много хора очакваха повече от мен, включително и аз", това заяви фехтовачката ни Йоана Илиева след прибирането в България от Олимпийските игри в Париж. Илиева бе видимо емоционална, след като унгарка я спря на 1/8-финалите във френската столица. Преди това нашето момиче надигра японка на старта. В крайна сметка, Илиева..

публикувано на 30.07.24 в 16:42