Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бургазлии се помолиха за здравето на целия свят

Снимка: БТА

На Великден бургазлии се помолиха за здравето на целия свят.

Църквата "Св. св. Кирил и Методий" в Бургас не остана празна на връх Великден:

"Спазвам това, което са казали - нося си маска, нося си ръкавици. Тук жените много добре поддържат иконите, непрекъснато ги чистят и мисля, че няма да има проблем".

Чудото ще стане и Господ ще ни избави, смятат вярващите и се помолиха:

"Да бъдем живи и здрави. Целият свят да бъдат здрав, спокоен и да има повече светлина във всеки дом".

"Не само за Бургас, не само за нашата страна, за целия свят - да бъдем здрави. Мисля, че тази болест ни е дадена от Господ, за да изпита нашата вяра. Тя започна, когато започна Великият пост".

Миряните се помолиха Господ да помага и на българските медици, които са на първа линия.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Продължават усилията в борбата с пожара в планината Славянка

Пожарникари, горски служители и доброволци продължават да гасят пожара на българска територия в граничната с Гърция планина Славянка. За овладяване на огъня все още не може да се говори, съобщи за БНР директорът на Главната противопожарна дирекция Александър Джартов. Вече 16-и ден пожарът в планината Славянка се оказва истинско..

публикувано на 04.08.24 в 14:10

Париж призова французите, живеещи в Иран, да напуснат страната

Франция призова своите граждани, които живеят в Иран, "временно да напуснат" страната, съобщава АФП. Властите в Париж предупреждават, че въздушното пространство и летищата на Иран могат да бъдат затворени заради растящото напрежение с Израел. Париж призова своите граждани да напуснат и Ливан "възможно най-скоро" поради опасенията от ескалация на..

публикувано на 04.08.24 в 14:02

Втори ден протестна блокада на пътя Полски Тръмбеш - Свищов

Десетки жители на свищовското село Хаджидимитрово и днес блокираха за три часа пътя между Полски Тръмбеш и Свищов с настояване да имат вода. Водният режим за 500-е жители на Хаджидимитрово вече е целогодишен, въпреки изграденият за над един милион лева нов довеждащ водопровод, поясни Радослав Рачев от протестиращите:  "Хората..

публикувано на 04.08.24 в 13:59

ИПИ предлага да се повишат заплатите на медсестрите

Проблемът с недостига на медицински сестри у нас може да се реши по примера с работещите в средното образование – това се посочва в анализ на Института за пазарна икономика. Оттам припомнят, че след голямата учителска стачка през 2007 година бяха предприети редица мерки, като една от тях е вдигането на заплатите. Повишаването на възнагражденията в..

публикувано на 04.08.24 в 13:43

Ученически конкурс за рисунка на тема "Паметникът на Свободата"

Национален ученически конкурс за рисунка на тема "Паметникът на Свободата" е част от инициативите, посветени на 147-годишнината от епичните августовски боеве на Шипка и 90 години от освещаването на Паметника на Свободата на историческия връх. Конкурсът е отворен за ученици от цялата страна и всеки участник се включва в него с една рисунка..

публикувано на 04.08.24 в 13:29

Мъж е загинал при опит за бягство от ареста в Димитровград

32-годишен мъж е загинал при опит за бягство от ареста на Районното полицейско управление в Димитровград. Мъжът е паднал от 4-ия етаж. Той е бил задържан вчера за 24 часа, след като е заловен с петима нелегални имигранти в кола на автомагистрала "Марица". По случая е образувано следствено дело.

публикувано на 04.08.24 в 13:04

Финансовата помощ от общината в Ямбол ще бъде разпределена по равно между пострадалите в Крайново и Воден

Финансова помощ, отпусната от общината в Ямбол, ще бъде разпределена по равно между собствениците на опожарени имоти, които живеят постоянно в селата  Воден и Крайново. На последното си заседание съветниците, както и кметът на Ямбол, дариха месечните си възнаграждения в размер на 50 000 лева за засегнатите от пожарите в Боляровската община...

публикувано на 04.08.24 в 12:55