Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нено Димов окончателно излиза от ареста

Нено Димов
Снимка: БГНЕС

Три месеца след задържането му заради водната криза в Перник бившият екоминистър Нено Димов вече е под домашен арест.  Решението е на Апелативния специализиран съд и е окончателно

От съда не оповестяват мотиви, освен, че съдебният състав е потвърдил определението на първоинстационния съд от миналата седмица. А то беше  - има обосновано предположение за отговорността на Димов за водната криза в Перник, но няма опасност извън ареста той да се укрие и е намаляла опасността  да извърши ново престъпление и да влияе на свидетели по делото.

Определението беше протестирано от спецпрокуратурата. 

Нено Димов, който е участвал в заседанието по скайп, е обвинен за умишлена безстопанственост, причинила водната криза в област Перник.

Освен него прокуратурата разследва Иван Витанов, бивш управител на ВиК-Перник и Севделина Ковачева, и.д. кмет на града по време на изборите през 2019 г.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Нено Димов

Нено Димов с второ обвинение - за концесията на ски зона "Банско"

Бившият министър на околната среда Нено Димов, който е в ареста заради водната криза в Перник, е с второ обвинение - за концесията на ски зона "Банско". От специализираната прокуратура съобщиха, че срещу него е започнало разследване за умишлена..

публикувано на 31.01.20 в 16:07
ВИЖТЕ ОЩЕ

Две жертви на тежка катастрофа на АМ "Струма"

63-годишна жена и 8-годишно момиченце са загинали тази нощ при тежка катастрофа на магистрала „Струма“ край Бобошево. По непотвърдена официално информация са се ударили микробус и автомобил.  Четирима са били пострадалите, които са..

публикувано на 22.07.24 в 09:31

Москва съобщи за свалянето на 75 дрона

Министерството на отбраната в Москва съобщи, че през нощта системите за противовъздушна отбрана са унищожили над регионите на Русия 75 дрона, от които 47 над Ростовска област, 17 - над акваторията на Черно и Азовско море. Осем украински дрона..

публикувано на 22.07.24 в 09:01
Бородянка

Експерт: "Грийнпийс" работи за зеленото възстановяване на Украйна дори по време на война

Още от началото на войната "Грийнпийс" работи по зеленото възстановяване на Украйна . Това каза пред БНР Христо Панчев, енергиен експерт на екологичната организация, който се завръща от Киев и Кременчук. "Решението не е едно. Една технология..

публикувано на 22.07.24 в 08:52

Първа копка на нов корпус на НПМГ "Акад. Любомир Чакалов"

Първа копка на нов корпус на Националната природо-математическа гимназия „Академик Любомир Чакалов“ в София ще се състои днес от 10 ч. На церемонията ще участва министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков. Към учебното заведение..

публикувано на 22.07.24 в 08:40
Община Плевен

Среща с депутатите от Плевенско за развитието на общината

В Плевен председателят на Общинския съвет Иван Малкодански организира среща-разговор с народните представители от региона за развитието на общината. Осем са депутатите от Плевен, които ще чуят от ръководството основните проблеми и подготвените..

публикувано на 22.07.24 в 08:33
доц. Албена Танева

Доц. Албена Танева: Партийната криза е предпоставка за политическата

Партийната криза е предпоставка за политическата криза, с която се сблъскваме. Това мнение изрази пред БНР доц. д-р Албена Танева, ръководител на Катедрата по публична администрация в Софийския университет "Св. Климент Охридски". " Твърде..

публикувано на 22.07.24 в 08:27
Протест срещу туризма в Испания.

Хиляди на протест срещу прекомерния туризъм в Палма де Майорка

Хиляди хора протестираха в Палма де Майорка срещу прекомерния туризъм. Това е втората голяма демонстрация на Майорка след протеста в края на май, който събра 10 хиляди души в столицата на Балеарските острови. Участниците в демонстрацията в Палма..

публикувано на 22.07.24 в 08:20