Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алекс Начева: Надявам се СП в Кения да се проведе, така може да защитя титлата си

Снимка: личен архив

Александра Начева е най-обещаващата ни млада звезда в сектора на тройния скок . Само за последните две години тя печели пет отличия от големи първенства.

През последните почти два месеца в условията на извънредното положение и пандемия от Covid-19 18-годишната Алекс е в родния Пловдив, където провежда символични занимания под ръководството на треньора си Стойко Цонов.


„Опитвам се да поддържам форма, доколкото мога. Работя по програма разработена от моя треньор. Старя се два пъти на ден да имам раздвижване. Правя упражнение вкъщи. Аз живея в края на града, до река Марица имам възможност да спазвам дистанция и да излизам навън за да се раздвижа. В момента хотелите не работят. Ако отидем някъде на вън, няма къде да тренираме, толкова свободно. Ние сме областен град, който е затворен, за това не можем да излизаме и да влизаме в него, когато искаме“, заяви специално за БНР Александра Начева и допълни:

„Имам малка надежда, че световното първенство за младежи в Кения може да се проведе. Много ще се радвам да участвам в него, защото трябва да защитя световната си титла. Ако не се проведе, това няма как да стане. Ние тренираме за този шампионат тази година и продължаваме да се подготвяме за него“, сподели още Начева.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Сифан Хасан спечели маратона в Париж

Нидерландката Сифан Хасан, бронзова медалистка в бяганията на 5000 и 10000 метра при жените на Олимпиадата, спечели лекоатлетическия маратон на Игрите в Париж. 31-годишната Хасан, носителка и на олимпийските титли в двете дисциплини от Токио 2020 и победителка от маратоните в Лондон и Чикаго през 2023-а, триумфира на трасето във френската..

публикувано на 11.08.24 в 12:17
Семен Новиков

Новиков и Калейн ще бъдат знаменосци по време на закриването

Олимпийският шампион по борба класически стил в категория до 87 килограма Семен Новиков и вицешампионката в индивидуалната надпревара по художествена гимнастика Боряна Калейн ще бъдат знаменосци на българската делегация на закриването на Игрите в Париж 2024. Церемонията ще се състои тази вечер от 22:00 часа на "Стад де Франс" във френската..

публикувано на 11.08.24 в 11:04

Без българско участие в последния ден на Игрите в Париж

Без българско участие ще премине днешния последен състезателен ден на Олимпийските игри в Париж. Ще бъдат изиграни последните 13 финала, в които ще бъдат определени шампионите на маратон за жени (начален час 9:00), модерен петобой за жени (12:00), вдигане на тежести за жени в категория над 81 килограма (12:30), борба свободен стил за мъже в..

публикувано на 11.08.24 в 09:13
Станимир Стоилов

Гьозтепе на Станимир Стоилов започна с равенство в Суперлигата

Българският треньор Станимир Стоилов дебютира в турската Суперлига с отбора си Гьозтепе (Измир) с нулево равенство при гостуването на Анталияспор в 1-ия кръг. Гьозтепе се завърна в елита на Турция след две години пауза, а Стоилов беше човекът, който спечели промоцията. Срещата не изобилстваше от кой знае колко голови положения, като всеки..

публикувано на 11.08.24 в 06:09
Григор Димитров

Григор Димитров отпадна в Монреал

Григор Димитров отпадна в третия кръг на турнира на твърди кортове от сериите "Мастърс" 1000 в Монреал (Канада) с награден фонд 6.8 милиона долара. Поставеният под номер 7 в схемата Димитров пропусна три мачбола във втория сет и отстъпи пред 62-ия в световната ранглиста Алексей Попирин (Австралия) с 6:4, 6:7(5), 3:6 за 2:38 часа. Димитров..

публикувано на 11.08.24 в 06:07

САЩ спечелиха пета поредна титла

Мъжкият баскетболен отбор на САЩ спечели пета поредна и рекордна общо 17-а титла от Олимпийски игри. В повторение на финала от Игрите в Токио звездният американски състав се наложи над домакините от Франция с 98:87 (20:15, 29:24, 23:25, 26:21) в препълнената зала „Берси“ в битката за златото на Олимпиадата в Париж. Франция остана със среброто..

публикувано на 11.08.24 в 06:04

Левски е неудържим, вече е лидер с 5 точки аванс

Александър Колев се разписа два пъти, а Мустафа Сангаре записа гол и асистенция за успеха на Левски с 3:0 като домакин срещу Крумовград в мач от четвъртия кръг на първенството.  "Сините" са с пълен актив от 12 точки и имат пет повече от четирите отбора с по седем зад тях. Левски контролираше изцяло играта срещу Крумовград през първото полувреме и успя..

публикувано на 10.08.24 в 23:20