Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слави Бинев оглави профи таекуондото в Европа

Председателят на Българската федерация по таекуондо Слави Бинев бе избран за президент на европейската професионална таекуондо асоциация. Преди няколко месеца българинът  бе избран за вицепрезидент на световната професионална федерация по таекуондо.


Активността в развитието на таекуондо, дори и в момент на застой в спорта, е само една от причините, наклонили везните в полза на Бинев при избора пред останалите номинирани за поста, сред които майстори на спорта от най-висок ранг, представляващи изключително силни държави.

„Отговорностите стават повече. Но…занимаваме се с едно и също нещо, конкретно и това е таекуондо. За сега не виждам затруднения. Може би ще трябва да увеличим групата, която отговаря заедно с мен за тези организации. Това не е само едно титулуване, а наистина е един правилен ход за да може да превърнем таекуондо в може би най-успешния олимпийски спорт. Смятам, чу от сега нататък нашите състезатели няма да бъдат пренебрегвани. Това не е малко. Няма да бъдем вече втора категория. Дълги години бяхме една декоративна система  в международните организации, а сега на нас ще бъде гледано с едно по –сериозно око. Това е едно огромно задължение, защото ние не само с организационна работа да се справим добре, но и с резултатите, които сме си поставили като цел.  Смятам, че като президент на Европейската  професионална таекуондо асоциация ще имам възможност да развивам всички цели и идеи, които имаме в момента. Едно от важните неща с които трябва да се ангажираме, това е голямата промоция на таекуондото и да го превърнем в един работещ маркетингов модел“, сподели специално за БНР Слави Бинев.

Тази висока чест идва дни след като световната централа обяви старта на реализирането на глобална онлайн таекуондо платформа като иновативен подход, в който ключова роля има Слави Бинев, който е и член на Борда на Директорите на KUKKIWON.
В резултат на заслугите на страната ни в приноса за развитие и популяризиране на олимпийската бойна дисциплина в световен мащаб, президентът на родната федерация по таекуондо само в рамките на 3 години заслужи вицепрезидентския пост в световната професионална федерация, президент на европейската  про-таекуондо асоциация, както и абсолютния прецедент - първият човек без корейски произход в ръководството на Световната таекуондо централа - KUKKIWON.

Тази седмица предстои подписване и на официалното споразумение между Световната професионална федерация и европейската в лицето на новоизбрания президент Слави Бинев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Националките на Антонина Зетова са на полуфинал на Евроволей

Националният отбор на България за девойки под 18 години продължава страхотното си представяне на Европейското първенство, което се провежда в Румъния и Гърция. Воденият от Антонина Зетова тим се наложи над Гърция с 3:1 (25:18, 25:19, 24:26, 25:10) в среща от група II на надпреварата, изигран в Ираклион (Крит).  "Лъвиците"  са безапелационен лидер със..

публикувано на 09.07.24 в 06:19

Джокович е на четвъртфинал след протоколна победа

Седемкратният шампион Новак Джокович се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на Великобритания по тенис.  Поставеният под номер 2 в схемата сърбин победи Холгер Руне (Дания) с 6:3, 6:4, 6:2 за около два часа на корта. Джокович контролираше мача изцяло. Той направи един пробив в началото по пътя си към успеха в първия сет, а във втората..

публикувано на 09.07.24 в 06:06

Обиколката на България отбелязва 100-годишнина с къс маршрут

Колоездачната обиколка на България ще започне на 24 август в София и ще завърши на 29 август в Габрово, съобщи Българска федерация по колоездене. Предстоящото издание на надпреварата ще бъде 71-во, но ще съвпадне със стогодишнината от провеждането на първото издание на една от най-старите колоездачни обиколки в Европа. Маршрутът на българския тур бе..

публикувано на 09.07.24 в 05:55
Алекс Де Минор

Алекс Де Минор е четвъртфиналист на „Уимбълдън“, Зверев отпадна

Австралиецът Алекс Де Минор достигна за първи път в кариерата си четвъртфиналите на Откритото първенство на Великобритания по тенис. Поставеният под номер 9 в схемата Де Минор елиминира французина Артур Фис с 6:2, 6:4, 4:6, 6:3 за близо три часа на корта. Австралиецът контролираше играта през първите два сета срещу 20-годишния Фис, който..

публикувано на 08.07.24 в 21:16
Елизара Янева

Елизара Янева отпадна в първия кръг на „Уимбълдън“

Елизара Янева отпадна в първия кръг на сингъл при девойките на Откритото първенство на Великобритания по тенис.  Българката отстъпи пред поставената под номер 11 в схемата японка Уакана Сонобе с 5:7, 0:6. Двубоят беше равностоен до 5:5 гейма в първия сет, но българката загуби следващите осем гейма. Преди седмица Янева победи Сонобе с 6:4,..

публикувано на 08.07.24 в 20:21
Девойките загубиха от Исландия с 61:71 т.

Везенков гледа загуба на младите ни баскетболистки от Исландия

Националният отбор на България за девойки до 20 години отстъпи пред Исландия с 61:71 (17:14, 14:26, 16:15, 12:18) в третия си, последен мач от група В на Европейското първенство в дивизия "Б" в тази възраст в София. За българския състав поражението в зала "Триадица" бе от второ от трите изиграни мача в груповата фаза и отреди на националките..

публикувано на 08.07.24 в 20:18
Люк Шоу

Люк Шоу е готов за полуфинала срещу Нидерландия

Английският защитник Люк Шоу каза, че е готов да започне полуфинала на Евро 2024 срещу Нидерландия в сряда и е "готов за игра" след продължителна контузия и дебат относно избора му в състава за турнира. Левият бек на Манчестър Юнайтед Шоу изигра първия си мач от февруари, когато влезе от пейката в събота в четвъртфиналния двубой на Англия с..

публикувано на 08.07.24 в 20:13