Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още трима носители на коронавируса са установени в Паничерево

Снимка: БГНЕС

В рамките на деня са направени бързи тестове на 95 жители на селото. При трима от тях резултатът е положителен и е последвал PCR тест. Резултатът от тази диагностика ще е ясен утре, съобщи д-р Таня Перчемлиева от Здравната инспекция:

"Те са възрастни, двамата не са контактни на Covid-19, единият от които е контактен".

До момента в селото с 1200 жители има установени 15 заразени с Covid-19, между които 3 деца. Всички се лекуват в Университетската болница в Стара Загора. Двама вече са оздравели.

До 30 април здравните власти провеждат проучване за коронавирус сред населението на Паничерево. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Джон Суини

Шотландският парламент одобри Джон Суини за първи министър

Джон Суини, който по-рано бе избран за нов лидер на Шотландската национална партия, днес бе одобрен в парламента и като първи министър на Шотландия.  Това става след оставката на Хамза Юсаф миналата седмица.  Юсаф изпрати писмо до британския крал Чарлз Трети, с което официално подаде оставката си като първи министър на Шотландия. В писмото..

публикувано на 07.05.24 в 19:30

ЕСП: 14 млрд. евро са неправомерните разходи в ЕС за периода 2014/2022 г. за всички области

14 млрд. евро са неправомерните разходи в ЕС за периода 2014—2022 г. за всички области, сочи огласен доклад на Европейската сметна палата . Голям проблем е и събирането на тези средства, тъй като отнема много време, се казва в документа. Одиторите на ЕС отбелязват, че обикновено са необходими от 14 до 23 месеца от приключването на..

публикувано на 07.05.24 в 19:29

Новородените вече могат да бъдат имунизирани срещу коклюш с две седмици по-рано

Личните лекари вече могат да имунизират новородени срещу коклюш с две седмици по-рано - при навършени 6 седмици след раждането. Това е записано в променения имунизационен календар, обнародван в днешния брой на Държавен вестник. Следващите две ваксинации срещу дифтерия, тетанус и коклюш също се изместват по-рано - когато бебето навърши..

публикувано на 07.05.24 в 19:12

Десетки хора протестират заради промяната на движението в района на НДК

Десетки хора се събраха на протест тази вечер в центъра на София. Недоволните протестират на кръстовището на булевардите "Фритьоф Нансен" и "Патриарх Евтимий". Причината е промяната в паркирането и движението в района въведена от Столична община. Един от недоволните е Антон, който живее в района и има бизнес на метри от мястото на..

публикувано на 07.05.24 в 19:11
Димитър Главчев

Главчев възложи на ДАНС проверка и изпрати сигнал до прокуратурата по казуса с болницата "Мама и Аз"

Служебният премиер Димитър Главчев възложи на ДАНС проверка и изпрати сигнал до прокуратурата по казуса с болницата "Мама и Аз" за предприемане на действия по компетентност. До двете институции премиерът изпраща наличните в Министерския съвет документи по казуса. Приложен е и доклад от министъра на здравеопазването, изготвен по искане на..

публикувано на 07.05.24 в 19:00

Гешев ще води листата на коалиция "Граждански блок" в 25 МИР София.

Бившият главен прокурор Иван Гешев ще води листата на коалиция "Граждански блок" в 25 МИР София. На пресконференция днес той покани лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който също е начело в този район, на предизборен дебат. Гешев каза още, че една от идеите на неговата формация е да бъде създадено Министерство на демографията.

публикувано на 07.05.24 в 18:52

Служители в администрацията на област София протестираха за по-високи заплати пред МС

Служители в администрацията на област София протестираха пред Министерския съвет за по-високи заплати. Пред „Хоризонт“ една от служителките и председател на стачния комитет Латинка Симова обяви, че от днес са в ефективна стачка с искания за увеличение на възнагражденията: "Ние сме в ефективна стачка от днес до постигане на нашите искания. Ще..

публикувано на 07.05.24 в 18:38