Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красен Кралев: Премиерът ще помогне на Левски, но под условие

Красен Кралев
Снимка: БГНЕС

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев не е наясно с това дали има смяна собствеността в Левски. Кралев е наясно с днешните писма на феновете на тима и подчерта, че премиерът Бойко Борисов е готов да помогне на отбора, но при условие, че има смяна на собствеността.

„От днешните изявления и писма, които четох на феновете на Левски, то не става въпрос за нов собственик. Говорим с реални факти и досега не знам да има смяна на собствеността в отбора им. Когато реално се получи, то трябва да бъде казано. Ако стане това факт, ще бъдем уведомени. Премиерът нееднократно заяви, че ще помогне на Левски, както е помагал и на други футболни отбори, но при смяна на собствеността", каза Кралев в интервю за "бТВ".

Спортният министър уточни, че от понеделник ще бъде разрешено подновяването на индивидуалните тренировки на футболистите, а груповите занимания да стартират на 15 май. Той очаква футболният шампионат да бъде подновен на 5 или 12 юни.

"Разработен е сериозен план, който имах възможността да предоставя на министър Ананиев. От понеделник футболистите могат да водят бегови упражнения, тъй като са разрешени индивидуалните занимания. Желанието ни е на 15 май да започнат груповите тренировки и сме посочили две дати за подновяване на шампионата - 5 или 12 юни. Разбира се, че без публика. Ще има фиксиран брой хора на всеки стадион, специални зони за футболистите, журналистите, полицията и пожарната. Много трудно ще бъде в съблекалнята как ще се организират действията"




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

И Берое преследва първото място

Отборът на Берое постигна трета победа за сезона, след като възпитаниците на Хосе Луис Ачиари стигнаха до минимален успех с 1:0 като гости на Крумовград в среща от петия кръг на шампионата.  Единственото попадение в двубоя реализира Леандро Годой в 61-ата минута след асистенция на Винисиус Белоти.  По този начин „заралии“ вече имат 10 точки в актива..

публикувано на 16.08.24 в 23:26

България ще играе за трофея на Балканиадата по волейбол

Националният отбор на България за младежи под 20 години ще се бори за трофея на Балканиадата във Върнячка Баня (Сърбия). Воденият от Мирослав Живков тим  надигра Гърция с 3:0 (25:13, 25:17, 25:18) във втория полуфинал на надпреварата в западната ни съседка.  Финалът е утре (17 август), от 21:00 ч. б.в. - срещу тима на Сърбия, който надигра Турция...

публикувано на 16.08.24 в 23:18
Алкарас се размина с титлата и в Синсинати.

Алкарас отпадна, Синер продължава служебно в Синсинати

Водачът в световната ранглиста и в схемата Яник Синер от Италия се класира без игра за четвъртфиналите на турнира по тенис на твърди кортове от сериите „Мастърс“ в Синсинати (САЩ) с награден фонд 6 795 555 долара. Австралиецът Джордан Томпсън се оттегли от срещата със Синер в третия кръг заради проблем с ребрата. Така италианецът достигна до..

публикувано на 16.08.24 в 22:34

Спартак Варна се доближи до лидера Левски

Спартак 1918 Варна постигна минимална победа с 1:0 над Арда и спечели трета победа в първенството на България по футбол. Единственият гол в мача вкара Антонио Вутов през първата част. С успеха си момчетата на треньора Александър Томаш излязоха на второто място във временното класиране с 10 точки преди изиграването на останалите срещи от кръга...

публикувано на 16.08.24 в 21:14

Пьотър Нестеров отстрани водача в схемата в Мутенц

Националът на България за Купа "Дейвис" Пьотр Нестеров се класира за полуфиналите на сингъл на турнира по тенис на клей в Мутенц (Швейцария) с награден фонд 25 000 долара. Поставеният под номер 5 български национал победи водача в схемата Елмер Мьолер (Дания) със 7:6(4), 3:6, 7:6(7), за  3,24 часа. За място на финала Нестеров ще играе срещу Мика..

публикувано на 16.08.24 в 17:54

Треньорът на ЦСКА София: Срещу Славия ще сме различен отбор

Старши треньорът на ЦСКА - Томислав Стипич даде пресконференция преди домакинството срещу Славия от 5-ия кръг в Първа лига. „Тук съм вече 63 дни и сме имали само един наистина лош ден - във Врана. Всички останали бяха много добри. За всички нас беше болезнена ситуация този ден. Сега имаме време да използваме този мач за поправка. Мисля, че ще покажем,..

публикувано на 16.08.24 в 17:11

Станислав Генчев: Лудогорец ще е мотивиран след тежката загуба

"Отлагането на мачове не води до нищо добро. Трябва да се вземе генерално решение да не се отлагат мачове. Да се придържаме към ритъм на игра и сгъстен цикъл", обяви треньорът на Левски Станислав Генчев на пресконференция преди дербито от петия кръг на efbet Лига срещу Лудогорец, информира БГНЕС. До последно се смяташе, че разградчати ще поискат да..

публикувано на 16.08.24 в 17:08