Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Европа е най-доброто място за живеене с най-много демокрация

Снимка: pixabay

По случай Деня на Европа лидерите на страните от Европейския съюз излязоха със съвместно видеопослание.

В него участва и българският премиер Бойко Борисов, който определи Европа като "най-доброто място за живеене с най-много демокрация".

Борисов призова да бъде възстановена европейската солидарност в условията на днешните изпитания: 

"Да направим всичко възможно след тази пандемия отново да бъдем такива, каквито бяхме - солидарни, силни, проспериращи", пожела премиерът Бойко Борисов във видеополслаинепо по повод Дена на Европа.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Великобритания ще изгони руския аташе по отбраната

Великобритания ще изгони руския аташе по отбраната в отговор на злонамерена дейност от Русия на територията на Обединеното кралство и Европа. В деня на памет към жертвите във Втората световна война, деня на безусловната капитулация на Третия райх, чешкият президент Петър Павел нарече "исторически парадокс", че от жертва Русия се е превърнала в..

публикувано на 08.05.24 в 18:42
Балотаж на президетски избори в РС Македония

17 партии и коалиции се борят за влизане в парламента на РС Македония

Президентски и парламентарни избори се провеждат в Република Северна Македония. На балотаж за държавен глава се явяват кандидатът на ВМРО-ДПМНЕ Гордана Силяновска и Стево Пендаровски, подкрепен от социалдемократите.  17 партии и коалиции се борят за доверието на избирателите в парламентарния вот. Подробности чуйте в звуковия файл.

публикувано на 08.05.24 в 18:38

Представителите на страните от ЕС със споразумение за приходите от замразените руски активи

90% от неочакваните печалби от замразените руски активи в ЕС ще отидат за военна подкрепа за Украйна по линия на Европейския механизъм за подкрепа на мира, а останалите 10% - в бюджета на Механизма за Украйна, тоест за помощ извън отбраната. Споразумение за това постигнаха постоянните представители на страните членки. Председателката на..

публикувано на 08.05.24 в 18:38

Четирима нови областни управители

Правителството назначи  четирима нови областни управители на областите  Благо евград, Видин, Добрич и Плевен, съобщиха от правителствената пресслужба.  За областен управител на Благоевград е назначен Георги Динев. Бил е народен представител 44-ото, 45-ото и 46-ото Народно събрание.   Динев е бил  също  председател на Общинския съвет – Петрич...

публикувано на 08.05.24 в 18:20
Иво Инджов

Доц. Иво Инджов: Номерата на партиите в бюлетината са важни за купения вот

Номерата на участниците в изборите имат по-скоро политико-административно значение и са важни за купения вот, когато трябва да обясниш на определена група избиратели за кой точно номер трябва да гласуват. Това каза в интервю пред БНР доц. Иво Инджов за номерата на партиите за изборите на 9 юни за НС и ЕП. "Следващите четири..

публикувано на 08.05.24 в 18:13

Д-р Велимир Симов: Интересът е насочен да няма конкуренция и пациентът да няма избор

Смятам, че е невероятна идея да има не една, а много детски болници и всички да работят по европейски стандарт, за да лекуваме децата. Това можеше да е обединителна тема, а стана разединителна .  Това каза в интервю пред БНР д-р Велимир Симов, началник на клиниката "Мама и аз" на многопрофилната болница "Сърце и мозък" в Плевен. В..

публикувано на 08.05.24 в 17:30

Проблеми с доставката на газ в Русе

Заради профилактика на газопреносната мрежа и спиране на доставката на природен газ за 24 часа предприятия в Русе са застрашени от сериозни загуби. Това алармираха те и приканват "Булгартрансгаз" да преразгледа решението си.  С писмо, изпратено до партньорите си, от "Булгартрансгаз" съобщават на клиентите си, че на 15 и 16 май спира подаването..

публикувано на 08.05.24 в 17:18