Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доброволци от Велики Преслав почистват язовир "Тича"

Язовир "Тича"
Снимка: Радио Шумен

Доброволци от Велики Преслав организират почистване на язовир "Тича". Това е поредна подобна акция, която има за цел да обхване най-замърсените участъци от язовира.

Сборният пункт на участниците е в село Ловец. "На всички доброволци ще осигурим чували за събиране на отпадъците," каза организаторът Боян Ганчев:

"Ще почистим брега не само през Ловец, а и отсреща  - към село Коняво и към село Маломир. Там е едно от най посещаваните места на язовира и, разбира се, най-много се замърсява. Многократно сме го почиствали, но все още се хвърля".

За извозване на чувалите с боклук ще съдейства община Върбица.

Преди седмица доброволците почистиха друг участък от язовир "Тича", като събраха повече от сто чувала с отпадъци.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Росица Матева

10 партии и осем коалиции са подали до момента документите си в ЦИК

10 партии и осем коалиции са подали до момента документите си в Централната избирателна комисия за регистрация за участие в предстоящите избори две в едно на 9-и юни, като всички те ще се състезават за вота на избирателите за членове и на Народното събрание, и на Европейския парламент - това обяви заместник-председателят и говорител на ЦИК Росица Матева...

публикувано на 23.04.24 в 15:47
Изглед към Неаполския залив и вулкана Везувий.

Граждани на Неапол се жалват в съда от тормоза от нощния живот

Граждани на Неапол се оплакаха в съда от тормоза от нощния живот. Инициативата е на граждани от квартал в Неапол и е първа по рода си. От години те страдат от неудобството предизвикано от многобройни заведения, отворени до късно през нощта. Жалбата до съда засяга общината, а гражданите са подкрепени от Комитет за жизнеспособност на града...

публикувано на 23.04.24 в 15:44

Разкриха схема за регистрация на автомобили с фалшиви документи

Схема за регистрация на автомобили с фалшиви свидетелства за регистрация е разкрита от служители на ГД "Национална полиция" и ОДМВР – В. Търново по време на съвместна операция.  Тя се провежда под наблюдението на Районна прокуратура – В. Търново, като действията се извършват на територията на шест града. Двама са арестувани .  Към момента..

публикувано на 23.04.24 в 15:40
Община Силистра

Обсъждат нова структура на Общината в Силистра

Нова структура на Общината ще разгледа на заседание утре Общинският съвет в Силистра. Предложението предвижда намаляване броя на ръководните кадри, броя на дирекциите и отделите. Целта е оптимизиране на работния процес, повишаване на ефективността и намаляване разходите за служители и дейности, финансирани от местните приходи. В докладната..

публикувано на 23.04.24 в 15:26

Изложба в Плевен показва успехите на българските олимпийци по природни науки

В Плевен откриха изложба с българските олимпийци по природни науки "Моите будители". Сред тях са и четирима възпитаници на Математическата гимназия "Гео Милев" в града. В Олимпийските отбори по природни науки за миналата година участват четирима ученици от Плевен, които са спечелили пет медала за България – един златен, два сребърни и два..

публикувано на 23.04.24 в 15:15

Читалня на открито организира библиотеката в Силистра

Читалня на открито организира утре Регионалната библиотека "Партений Павлович" в Силистра.  Събитието трябваше да се проведе днес по случай Световния ден на книгата и авторското право на площад "Свобода", но бе отложено заради лошото време.  Участниците ще могат да поговорят с библиотекарите за свои любими книги и автори, както и да..

публикувано на 23.04.24 в 15:13

В СГС е внесено искане за задържането на Марин Димитров

В Софийския градски съд е внесено искане за задържане на Марин Димитров, обвиняем заедно със сина му Стефан Димитров и бившия директор на агенция "Митници" Петя Банкова за участие в организирана престъпна група.  Почти всички висши началници от МВР са разпитани по делото срещу Петя Банкова При първоначалното задържане Марин Димитров беше приет в..

публикувано на 23.04.24 в 15:04