Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пореден протест на партия "Възраждане" в столицата

Илюстративна синмка
Снимка: БГНЕС

Пореден протест на партия "Възраждане" е насрочен в столицата.

За седми пореден ден граждани се събират пред Народното събрание с искане за оставката на правителството и промяна на управленския модел.

Демонстрантите настояват за ефективен граждански контрол в политиката чрез провеждането на национални референдуми.

Протестните прояви срещу правителството са обявени за безсрочни. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нинова: Георги Свиленски и Иван Ченчев ще ръководят регистрацията на БСП за участие в изборите

Лидерът на БСП в оставка Корнелия Нинова съобщи, че е дала пълномощно на Георги Свиленски и Иван Ченчев да ръководят процеса по регистрация на БСП за участие в изборите. "В същото време, аз, персонално, като председател в оставка няма да участвам в тези процеси. Всички да се успокоят малко, да се тушират всякакви спекулации и интриги. Вчера и днес го..

публикувано на 28.08.24 в 16:08
Министър-председателят на Великобритания Киър Стармър (вляво) и канцлерът на Германия Олаф Шолц - Берлин, 28 август 2024

Стармър: Договорът с Германия е шанс за цяло едно поколение

Подготвяният нов договор за сътрудничество с Германия е "шанс за цяло едно поколение“ за рестартиране на отношенията с ЕС след Брекзит, заяви британският премиер Киър Стармър, който е на посещение в Берлин. На съвместна пресконференция с германския канцлер Олаф Шолц британският премиер заяви, че договорът е свидетелство за..

публикувано на 28.08.24 в 15:56

Конфискуваха български тир с 6500 фалшиви парфюми на гръцко пристанище

Български тир, превозващ на 6500 опаковки с фалшиви парфюми, е бил заловен на гръцко пристанище. Шофторът е предаден на прокуратурата.  Тир с българска регистрация и собственост на българска фирма е конфискуван на пристанището в Игуменица, съобщават граничните власти. Полицаите са извършили проверка с обучени кучета, вероятно поради съмнение за..

публикувано на 28.08.24 в 15:46
Община Севлиево

Общинските съветници в Севлиево настояват за строеж на язовир

Общинските съветници в Севлиево настояват за строеж на язовир, който да гарантира водоснабдяването на района. Документът е изпратен до Народното събрание и Министерския съвет.  В приетата от общинските съветници на Севлиево декларация се настоява работата по изграждане на язовир "Бяла“ да бъде възобновена. Строителството на хидровъзела е започнало през..

публикувано на 28.08.24 в 15:35

Премиерът възложи спешни разговори с Румъния заради проблема с опашките на "Дунав мост"

Премиерът Димитър Главчев е възложил на министрите на вътрешните работи, на транспорта и на регоналното развитие да разговарят с румънските си колеги за предприемането на спешни мерки за преодоляване на проблема с опашките от тежкотоварни автомобили на "Дунав мост" при Русе. В момента камионите изчакват близо 30 часа да минат съоръжението.  От граничния..

публикувано на 28.08.24 в 15:18
Добромир Иванов

Добромир Иванов: Промените в образованието буксуват в дирекциите на МОН

Ние сме абсолютните жертви на това, че от образователната ни система излизат хора, крайно неподготвени. И ние като работодатели инвестираме много, за да се създадат допълнително академии и да се помогне на нашите млади хора, да се квалифицират, за да се адаптират към средата на труда. Това коментира в интервю пред БНР Добромир Иванов от..

публикувано на 28.08.24 в 15:18
Дан Йоргенсен

Дания е номинирала Дан Йоргенсен като свой кандидат за европейски комисар

Дания е номинирала Дан Йоргенсен като свой кандидат за европейски комисар, предаде "Ройтерс". Йоргенсен е настоящ министър в лявоцентристкото правителство на скандинавската страна, като отговаря за климатичните политики.  От 2004 до 2013 г. той беше евродепутат от групата на "Прогресивния алианс на социалистите и демократите".  В настоящата Европейска..

публикувано на 28.08.24 в 15:11