Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията в Москва задържа нападател, взел заложници в банка

| обновено на 23.05.20 в 18:59
Руски полицаи пред банковия клон преди акцията
Снимка: Ройтерс

Полицията задържа нападател, който взе този следобед заложници в банков клон в центъра на Москва и заплаши да взриви сградата. 

Полицаите щурмуваха банковия клон и задържаха 34-годишният Алексей Баришников - руски гражданин с постоянен адрес в Тюменска област.

Според източник от силите за сигурност той е бил в неадекватно състояние.

Назначена му е психиатрична експертиза. 

Още преди щурма служителите на клона и посетителите са успели да се евакуират. В сградата е останал само един човек, който е разговарял с похитителя и се е опитвал да го успокои. 

Заложникът е снимал случващото се с телефона си и го е предавал пряко в профила си в Инстаграм. 

По предварителна информация полицаите са намерили в сградата имитация на взривно устройство. Все още не е ясно какви точно са били исканията на нападателя. Според едни източници той е настоявал да получи голяма сума пари, според други – да се срещне с популярната руска певица Олга Бузова.

Никой не е пострадал, съобщи източник на ТАСС от силите за сигурност.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

До 20 км/ч се ограничава скоростта на тротинетките в Сливен

До 20 км/ч се ограничава скоростта на електрическите тротинетки по пътищата в община Сливен, реши Общинския съвет. Изцяло се забранява движението им във всички пешеходни зони, тротоари, градската градина и алеи, с изключение на велоалеите. Местния парламент вдигна и глобите за нарушаване на шума от 50 лв. на 450 лева за физически лица...

публикувано на 25.04.24 в 14:34
Даниел Панов

От 2,40 до над 4 лева за столово хранене на учениците във Велико Търново

Във великотърновските училища има дискриминация към децата за евтиното столово хранене. Това заяви на днешната сесия на Великотърновския общински свет училищният директор и общински съветник от "Възраждане" Ангел Янчев. Кметът Даниел Панов отрече това и посочи, че училищата не може да бъдат задължени с кого да сключват договори за храненето..

публикувано на 25.04.24 в 14:06

Валери Жаблянов: Избирателите в момента са в състояние на преосмисляне

Лявото и дясното политическо пространство са социологически термини, а на изборите се явяват гражданите и ние не разглеждаме по този начин избирателя . Той трябва да избере в настоящия момент онази политическа сила, която  е в състояние да промени българското държавно управление. Това коментира представителят на "Левицата" Валери..

публикувано на 25.04.24 в 14:05

Атанас Величков не изключва Северна Македония да изпадне в изолация след парламентарните избори

Гордана Силяновска, издигната от ВМРО-ДПМНЕ, и Стево Пендаровски, подкрепен от СДСМ, са двамата кандидати за президент на Северна Македония, които отиват на втори тур на изборите на 8 май .  Разликата между двамата е 176 446 хиляди гласа в полза на Гордана Силяновска, в процентно съотношение за нея  са гласували 40,20, а за Пендаровски 20..

публикувано на 25.04.24 в 13:58

Специалисти от САЩ са огледали авиобазата до Граф Игнатиево

Специалисти от САЩ вече са огледали ремонта на авиобазата до Граф Игнатиево, научи БНР. За визитата съобщи преди седмица служебният министър на отбраната Атанас Запрянов.  За момента няма официална информация за резултатите от посещението. Но по думите на министър Запрянов отпреди седмица експертите е трябвало да сертифицират съоръженията,..

публикувано на 25.04.24 в 13:46
Христо Казанджиев

Христо Казанджиев: Отложената либерализация лишава енергетиката да бъде в пазарни условия

Държавата прави предложения, които са неприемливи, най-вече за работещите в "Мини Марица - изток". Тези предложения не са градивни на този етап в развитие на енергетиката в България.  Това заяви в интервю пред БНР Христо Казанджиев, експерт в енергетиката. "Протестите са организирани в момента, в който се стремим да отложим за..

публикувано на 25.04.24 в 13:43

За безопасен Великден: Онлайн само в регистриран магазин, печат за агнешкото, номер на яйцата

Онлайн пазаруването на козунаци за Великден крие рискове затова е добре потребителите първо да проверят дали съответният електронен хранителен магазин има регистрация в Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Това съветва Бистра Иванова, експерт в областната дирекция в София. Екип от инспектори направиха случайна проверка на..

публикувано на 25.04.24 в 13:35