Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сачева обвини Манолова в популизъм и демагогия

Деница Сачева
Снимка: БГНЕС

Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева обвини лидерът на гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова в популизъм и демагогия.

"Госпожа Мая Манолова гледа на политиката като на хазарт не за първи път. Аз гледам на тези протести с тъга, защото част от протестиращите са сезонни работници с временна заетост - да протестират и това в голяма степен обезсмисля демокрацията. Всъщност най-големият вирус не е в момента Covid-19, а вирусът на демагогията и на популизма, с който трябва да се борим, защото там няма да ни помогнат маските, ръкавиците, карантината. Там ще ни помогнат книгите и знанията" - заяви социалният министър Деница Сачева.

Сачева посочи, че до момента са подадени над 13 500 заявления за подпомагане на 236 000 работници по мярката 60/40, като на 115 000 души са изплатени заплати по тази мярка. Тя допълни, че 24 000  микро и малки предприятия вече са кандидатствали за помощ в размер на 97 милиона лева. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Държавният департамент е одобрил продажбата на противотанкови ракетни комплекси на България

Американският държавен департамент е решил да одобри възможната продажба на ракети "Джавелин" (Javelin FGM-148F) на правителството на България, става ясно от прессъобщение на Пентагона . Ракетите и свързаното с тях оборудване са на обща стойност от 114 милиона долара, пише още в документа. Те представляват противотанкови ракетни комплекси. Предложената..

публикувано на 21.09.24 в 03:41
Урсула фон дер Лайен

ЕС ще предложи на Лондон нови варианти за младежка мобилност

Брюксел ще предостави на Лондон до седмици нови предложения, които да позволят на младите хора да се движат по-свободно между Обединеното кралство и ЕС, съобщи вестник "Гардиън". Информирани източници са заявили пред вестника, че първият проект на нова версия на предложението на Урсула фон дер Лайен от април вече е бил обсъден от страните членки на..

публикувано на 21.09.24 в 03:21

Джо Байдън подготвя пакет оръжейна помощ за Украйна в размер на 375 милиона долара

Съединените щати подготвят пакет военна помощ за Украйна в размер на 375 милиона долара, нарушавайки продължилата месеци тенденция към по-малки пакети за Киев за военните му операции срещу Русия, заявиха за Ройтерс двама американски служители. Последният пакет идва в решаващ момент от войната, тъй като Русия се опитва да унищожи енергийната..

публикувано на 20.09.24 в 21:28

Иранското посолство в Ливан осъди нападението на Израел срещу Бейрут

Иранското посолство в Ливан осъди нападението на Израел срещу Бейрут в петък, което доведе до най-малко 12 убити и 66 други ранени. Най-малко 12 убити и десетки ранени при израелския въздушен удар срещу Бейрут "Ние осъждаме най-категорично израелската лудост и арогантност, които преминаха всички граници, като се насочиха към жилищни..

публикувано на 20.09.24 в 21:19

Планинските спасители осигуряват постоянно дежурство през почивните дни на Седемте рилски езера

Планинските спасители ще осигурят постоянно дежурство на Седемте рилски езера през почивните дни до вторник заради очаквания наплив от туристи и планинари, казаха за БНР от отряда в Дупница. От това лято спасителната служба има и своя вече оборудвана база на циркуса, което съкращава доста времето при акциите в планината при възникнала..

публикувано на 20.09.24 в 20:27

АПИ с обществена поръчка за 600 хил. лв. за укрепването на участък от пътя между две берковски села

Агенция "Пътна инфраструктура" обяви обществена поръчка за 600 000   лева за укрепването на участък от 70 метра от път между берковските села Замфирово и Пърличево. От 2017 г. отсечката е в лошо състояние Обществената поръчка е за избор на изпълнител за изготвяне на технически проект и строителство за възстановяването и укрепването..

публикувано на 20.09.24 в 20:23
Сливенски митрополит Арсений

Митрополит Арсений: В Сливенска епархия няма разделение и напрежение

В Сливенска епархия няма разделение и напрежение, обяви новоизбрания Сливенски митрополит Арсений по време на първата среща с медиите в града, в отговор на въпрос на БНР за скандалите около епархийските избори през пролетта. Митрополитът обяви, че започва ремонт на емблематичната за града сграда на митрополията, защото от години не е правен..

публикувано на 20.09.24 в 20:18