Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сондажи за нови водоизточници в община Болярово

Община Болярово
Снимка: Община Болярово

В крайграничната община Болярово започнаха сондажи за нови водоизточници. Заради липсата на валежи през последните месеци количеството на водата значително се е понижило във всички във вододайни зони. 

Село Горска поляна от месец е на режим, като водата се пуска за 24 часа, след това два дни чешмите остават сухи. Сондажите започват от това землище, но проблеми с водоснабдяването има в почти цялата община. По препоръка на управителя на ВиК Ямбол кметът Христо Христов е издал заповед, с която се забранява ползването на питейна вода за поливане.

Освен засушаването проблеми създава и амортизираната до крайност водопроводна мрежа, която е изграждана преди повече от 50 години, а има населени места където е на над 70 години.

Инвестициите, които Общината прави за последните години, надхвърлят 5 млн. лева, но те се оказват  недостатъчни за цялостното решение на проблема, средства се търсят и по различни европейски програми.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Николай Вълканов

Сдружението за модерна търговия: Големите вериги са готови за еврото

В значителна степен големите търговски вериги са готови за въвеждане на еврото, отчетоха от Сдружението за модерна търговия, което обединява 750 обекта за продажба на хранителни и битови стоки в цялата страна.  Пред журналисти във Враца от сдружението прогнозираха, че след обявяване на евентуална дата за приемане на страната ни в еврозоната, за..

публикувано на 05.10.24 в 08:02
Снимката е илюстративна

Туроператорите отчитат увеличение на туристите през летния сезон, оптимисти са и за зимния

Увеличение на туристите през летния сезон отчитат туроператорите, които организират входящия туризъм за България. Добри са прогнозите и за предстоящия зимен сезон.  Най-много са били туристите от Румъния, Полша, Чехия, Великобритания и Германия, каза Иван Грошев - председател на Асоциацията на агенциите за входящ туризъм. "Английският пазар..

публикувано на 05.10.24 в 07:52
Доналд Тръмп

Тръмп и Байдън на различни позиции за евентуален израелски удар по иранските ядрени съоръжения

Бившият държавен глава на Съединените щати Доналд Тръмп, кандидат за президент от Републиканската партия, заяви на предизборен митинг в щата Северна Каролина, че иранските ядрени съоръжения "трябва да бъдат ударени", визирайки изказване на американския президент Джо Байдън, който каза, че не би подкрепил какъвто и да е израелски удар по ирански..

публикувано на 05.10.24 в 07:43

Чартърен полет за евакуация на британски граждани от Ливан в неделя

Правителството на Обединеното кралство е наело още един чартърен полет за евакуация на британски граждани в Ливан, който трябва да се осъществи в неделя.  Съобщението бе направено от Министерството на външните работи, след като Даунинг стрийт и отново призова британските граждани, които все още са в Ливан и искат да напуснат, да се регистрират..

публикувано на 05.10.24 в 07:37
Генерално консулство Истанбул

Очаква се 25 българи да се приберат от Ливан до края на деня

Продължава евакуацията от Ливан и на последните наши сънародници, заявили желание за това.  Очаква се общо 25 българи да се прибират до края на днешния ден, но този път не с правителствения Еърбъс, обяви след заседанието на КСНС вчера служебният премиер Димитър Главчев.  Главчев след КСНС: Има единомислие, институциите работят заедно Желаещи да..

публикувано на 05.10.24 в 07:33
Флагът на

При израелски удар в Бейрут е бил убит братовчед на досегашния лидер на "Хизбула"

Телевизия Ал-Арабия съобщи, че при израелски удар в Бейрут е бил убит Хашем Сафиедин - братовчед на досегашния лидер на ливанското шиитско движение Хизбула, Хасан Насрала, който е смятан за негов наследник начело на групировката. Това е станало по време на среща в щаб на ислямистите в предградие на ливанската столица. Загинали са всички, които са..

публикувано на 05.10.24 в 07:30

Ускоряват издаването на изгубени лични карти за изборите за кмет на Габровница

Полицията в Монтана ще съдействат на гражданите, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас в деня на изборите за кмета на монтанското село Габровница. Извънредният вот е на 20 октомври. В седмицата преди 20 октомври е създадена необходимата организация гражданите, които нямат издадена лична карта или..

публикувано на 04.10.24 в 21:47