Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Царско село със загуба от Локомотив (Пловдив)

Царско село - Дунав
Снимка: sportal.bg

Царско село загуби с 0:2 домакинството си на Локомотив (Пловдив) в единствената контролна среща, която отборът ще изиграе преди подновяването на шампионата. Любослав Пенев направи дебют на треньорския пост в Царско село, а на терена дебют направиха още четирима футболисти. Това са новото попълнение Михаил Иванов, юношите на клуба Владислав Иванов и Дилян Георгиев, както и Кристиян Чипев, който също се присъедини към отбора.

Мачът започна равностойно и двата отбора направиха няколко интересни атаки по посока на двамата вратари. Локомотив Пловдив поведе в резултата в 26-ата минута. След центриране от дясно Малонга засече топката с глава и вкара в мрежата. Пловдивчани вкараха и втори гол в 37-ата минута. Диниш Алмейда стреля от границата на наказателното поле, топката рикошира в защитник на Царско село, заблуди Джони Пласид и влезе в мрежата му за 0:2. В 42-ата минута Антонио Георгиев опита далечен шут от около 20 метра, но топката попадна в ръцете на Мартин Луков.

Пет минути след подновяването на играта Николай Йорданов показа директен червен картон на Анте Аралица от Локомотив Пд за груб фаул срещу футболист на Царско село.

Двата отбора обаче останаха по 11 човека, тъй като в игра се появи Кенан Муслимович.

Двамата вратари на Царско село Джони Пласид, а малко по-късно и неговата смяна Михаил Иванов направиха по едно добро спасяване в рамките на няколко минути след удари на Карагарен и Клапан.

В 87-ата минута Царско село можеше да отбележи гол, но Хулио Родригес не успя да чукне топката в мрежата на Пиргов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
ЦСКА 1948 - Славия  0:2

Славия победи домакина ЦСКА 1948

Славия победи с 2:0 като гост ЦСКА 1948 в мач от 33-ия кръг от Първа лига и записа втори успех в последните си три мача.  В 20-тата минута  Теодор Иванов събори в наказателното поле Владимир Николов, но Тони Тасев изпълни слабо дузпата и вратарят на домакините Петър Маринов изби кълбото. В 34-ата минута Росен Божинов допусна грешка при изнасянето на..

публикувано на 10.05.24 в 18:49

Четирикратен олимпийски шампион е новият старши треньор на националния отбор на България

Четирикратният олимпийски шампион Рико Грос (Германия) е новият старши треньор на националния отбор на България по биатлон, съобщи президентът на БФБиатлон Атанас Фурнаджиев. 53-годиният Грос е легенда на световния биатлон. В славната си състезателна кариера германецът е спечелил 28 медала от Олимпийски игри и Световни първенства и има девет..

публикувано на 10.05.24 в 17:02
Григор Димитров

Григор Димитров се класира за третия кръг на турнира от сериите "Мастърс" в Рим

Григор Димитров се класира за третия кръг на турнира на червени кортове от сериите "Мастърс" в италианската столица Рим с награден фонд 9,09 милиона евро. Поставеният под номер 8 Димитров, който почиваше в първия рунд, елиминира японския левичар Йохихито Нишиока със 7:5, 6:4 след 97 минути игра.  Съперник на Димитров в третия кръг ще бъде..

публикувано на 10.05.24 в 15:56
Калояна Налбантова

Калояна Налбантова взе квота за Олимпиадата в Париж

България ще има представители в две дисциплини на турнира по бадминтон на олимпийските игри в Париж 2024. След Стефани Стоева и Габриела Стоева на двойки жени и Калояна Налбантова си осигури квота на единично жени. Българска федерация бадминтон официално получи днес потвърждение от Световната федерацията на две квоти за Игрите във френската столица...

публикувано на 10.05.24 в 15:40
Гергана Топалова

Гергана Топалова се класира за полуфиналите на турнира в Бостад

Гергана Топалова се класира за полуфиналите на турнира по тенис на клей в Бостад (Швеция) с награден фонд 25 хиляди долара. Поставената под номер 2 Топалова надделя над шестата в схемата Мадисън Сийг (САЩ) със 7:5, 6:4. Двубоят продължи час и 47 минути. Съперничка на Топалова в сблъсъка за достигане до финала ще бъде румънката Ирина Фетекау.

публикувано на 10.05.24 в 15:35
Амос Юга (вляво)

Футболист на ЦСКА София в полезрението на датския Брьондби

Датският Брьондби проявява интерес към полузащитника на ЦСКА София Амос Юга, съобщава Africafoot.com.  Според информацията, Юга попада в трансферните планове на Брьондби и двата клуба вече водят преговори. Твърди се, че ЦСКА София ще иска трансферна сума от 2 милиона евро за втория си капитан, чийто договор с "червените" е до лятото на 2026 година...

публикувано на 10.05.24 в 10:22
Мирела Демирева

Мирела Демирева с победа в скока на височина на турнир в Германия

Олимпийската вицешампионка от Рио 2016 Мирела Демирева постигна победа на скок височина на лекоатлетическия турнир в германския град Есен. Българката завърши със 192 сантиметра в първото си състезание на открито за сезона. Демирева направи и три неуспешни опита да покрие олимпийски норматив за Париж 2024 на 197 сантиметра. Втора със 189 сантиметра..

публикувано на 10.05.24 в 10:19