Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Споделени игри“ на Игликина поляна на Витоша

Снимка: ЕПА/БГНЕС

В местността Игликина поляна на Витоша  за втори път се провежда инициативата „Споделени игри“. Целта е да се предизвика повече толерантност и ангажираност към проблемите на хората в неравностойно положение.

Програмата включва 12 вида спорт и игри, както и викторини, в които ще вземат споделено участие хора с увреждания.

Чрез благотворителна кампания през 2018 година бяха събрани над 11 хиляди лева, които са инвестирани в строителството на спортни сетове за хора с физически увреждания на Игликина поляна

И тази година инициативата има благотворителна цел -  да подпомогне кампанията „Витоша достъпна за всички“ и да набере още средства за изграждане на алеи и спортни площадки в планината за хора с увреждания.

И още за софиянци: Кабинковият лифт "Симеоново-Алеко" започва да работи от този уикенд.

Той ще обслужва туристи всяка събота и неделя и в празнични дни от 9 до 17.30 часа. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пожари горят в 3 свищовски села

Пожари горят в свищовските села Козловец, Хаджидимитрово и Горна Студена.  Пожарите са вътре в селата и са възникнали в късния следобед. Най-тежко е положението в село Хаджидимитрово, където има и воден режим. На помощ на свищовските огнеборци са повикани противопожарни автомобили от Павликени и Горна Оряховица, помага и доброволното..

публикувано на 06.08.24 в 18:09

Голям пожар в с. Черепово, бедствено положение е обявено в общините Харманли и Тополовград

Бедствено положение е обявено в общините Харманли и Тополовград заради пожар, който пламна днес следобед в село Черепово. Огнището, което се развива към пътен възел "Голямата звезда", засега е далеч от населени места и няма опасност за населението. Пламъците са на два фронта, пожарът е обхванал гора, сухи треви и храсти, съобщи зам.-областният..

публикувано на 06.08.24 в 18:04

Заседание на парламентарната група на ПП-ДБ

Тази вечер парламентарната група на ПП-ДБ трябва да се събере на свое заседание. От двете партии в коалицията нито отрекоха, нито потвърдиха появилите се по-рано спекулации, че сред обсъжданите теми може да бъде и подкрепата за процедура за свалянето на председателя на парламента и замяната му с нов.  Новите избори - на 13, 20 или 27..

публикувано на 06.08.24 в 18:01
доц. Наталия Киселова

Наталия Киселова: Главчев не е единствената възможна кандидатура за служебен премиер

Продължават разговорите на държавния глава Румен Радев с посочените в Конституцията потенциални кандидати за служебен премиер. Това казаха пред БНР от президентската институция.  Вчера президентът получи отказ от председателя на Народното събрание Рая Назарян да поеме поста, но Димитър Главчев обяви пред медии, че би приел отново да е..

публикувано на 06.08.24 в 18:00
Илко Иларионов

В Плевен с аплодисменти изпратиха твореца Илко Иларионов в последния му път

В Плевен с аплодисменти изпратиха в последния му път твореца Илко Иларионов. Стотици почетоха паметта на дългогодишния директор на Драматично-кукления театър "Иван Радоев" в града. С "последно сбогом" и аплодисменти изпратиха Илко Иларионов близки, актьори, общественици, приятели. Значим е неговият принос за националната култура, актьорът Георги..

публикувано на 06.08.24 в 17:39

Мащабно честване на 75-годишнината от откриването на Панагюрското златно съкровище

Започна подготовката за отбелязването на 75-ата година от откриването на уникалния тракийки шедьовър. Като мащаб такова честване ще се организира за първи път.  Оригиналът на Панагюрското златно съкровище се завръща в Панагюрище на 9-и август. То ще остане на роден терен до 10-и септември.  В рамките на месец жителите и гостите на..

публикувано на 06.08.24 в 17:36
Мариета от

"Арлекино и Марионета" ще радват деца и възрастни от 5 до 10 август на морето

Театрална къща "Мариета и Марионета" организират Международния фестивал за куклен и площаден театър "Арлекино и Марионета" в Созопол от 5 до 10 август. "Международния фестивал за куклен и площаден театър "Арлекино и Марионета" има за цел да покаже на своята публика площадния и кукления театър, които са най-близки до хората, каза за БНР Мариета от..

публикувано на 06.08.24 в 17:17