Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Евандро спаси ЦСКА София от резил в Бистрица

Евандро
Снимка: БГНЕС
С късен гол на Евандро, ЦСКА София се наложи като гост над последния в класирането Витоша (Бистрица) в мач от 25-ия кръг на родния футболен елит. С успеха "червените" се изкачиха на третото място с 49 точки и останаха на 9 точки зад лидера Лудогорец. Домакините пък са твърдо на дъното със само 6 точки, а с това вече нямат шанс да се измъкнат от последното място, заради което изпадат във втория ешалон.

Срещата започна с минута мълчание в памет на бившия футболист на ЦСКА (София) и на българския национален отбор Борис Гаганелов, който почина в петък. Гостите имаха игрово предимство, но чак в 20-ата минута Стефано Белтраме отправи опасен удар от границата на наказателното поле, който беше избит с върха на пръстите от  Николай Кръстев над гредата. В средата на първата част реферът Радослав Гидженов отсъди спорна дузпа след падане на Брадли Мазику в наказателното поле след съприкосновение със Запро Динев. Кръстев обаче запази хладнокръвие и спаси удара на Али Соу от бялата точка. Витоша стигна до първия си удар към вратата на съперника в 37-ата минута, когато Емил Гъргоров шутира от 20 метра, но над целта. До почивката опасни удари на Белтраме и на Греъм Кери от фаул преминаха близо до целта, но до гол не се стигна.
ЦСКА София продължи да атакува и след почивката. В 51-ата минута Кристиан Малинов изведе Соу в чиста позиция, но от ъгъла на малкия пеналт нападателят отново не успя да преодолее Кръстев, който показа отличен рефлекс и с една ръка успя да парира удара по тревата. Гостите атакуваха неистово, като в последните десет минути старши треньорът Милош Крушчич дори пусна четирима чисти нападатели. В 85-ата минута резервата Евандро Да Силва все пак стигна до попадението. Греъм Кери центрира отлично от ляво към далечната греда и бразилецът с глава от границата на малкото наказателно поле засече в мрежата.
  В добавеното време друга резерва Енрике Рафаел удари и напречната греда с изстрел от 13-14 метра.

Среща от 25-ия кръг на Първа футболна лига:

Витоша (Бистрица) - ЦСКА София - 0:1 (0:0)
голмайстори: 0:1 Евандро да Силва 85
пропусната дузпа: Али Соу (ЦСКА-София) 25
съдия: Радослав Гидженов
жълти картони:
- за Витоша - Николай Кръстев, Запро Динев, Георги Амзин, Евгени Зюмбулев, Богомил Дяков, Даниел Кутев;
- за ЦСКА-София - Рубен Пинто, Ахмед Ахмедов;
състави:
- Витоша: Кръстев, Дяков, Зюмбулев, Бонев, Христо Иванов (88-Костадинов), Динев (46-Кутев), Амзин, Садула, Гъргоров (53-Първанов), Кабов, Илия Димитров (84-Мохамед Сила);
- ЦСКА-София: Бусато, Турицов, Антов, Занев, Мазику, Малинов, Пинто (80-Юрич), Кери, Белтраме (80-Евандро), Джеси (62-Енрике Рафаел), Соу (55-Ахмедов).




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Левски

Левски поведе на Славия за бронза при волейболистките

Съставът на Левски взе преднина срещу Славия във финалната поредица за третото място в Националната волейболна лига за жени. "Сините" спечелиха първия мач от серията с 3:1 гейма, в отделните части 25:16, 30:32, 25:19, 25:20. Левски започна силно и спечели с лекота първия гейм с 25:16, но Славия успя да се върне в мача след маратонски втори гейм,..

публикувано на 17.04.24 в 07:41
Симон Антони Иванов

Симон Антони Иванов с драматична победа над Габриел Донев

Симон Антони Иванов победи в драматичен двубой Габриел Донев и се класира за втория кръг на турнира по тенис на клей в Куршумлийска Баня (Сърбия) с награден фонд 15 хиляди долара. Иванов спечели срещу своя сънародник с 6:7(5), 7:6(4), 7:5 за 3:09 часа. Двамата изиграха невероятно оспорван мач. В третия сет Донев имаше аванс от 5:3, но Иванов взе..

публикувано на 17.04.24 в 07:33

Късметът на Атлетико приключи срещу Борусия (Дортмунд)

Борусия (Дортмунд) изигра паметен мач и се класира за полуфиналите в Шампионската лига за първи път след повече от десетилетие. "Жълто-черните" сразиха с 4:2 Атлетико Мадрид в реванша от четвъртфиналите на своя "Сигнал Идуна Парк" и с общ резултат 5:4 продължиха напред.  В спор за място на финала Борусия ще се изправи срещу Пари Сен Жермен, който..

публикувано на 17.04.24 в 00:27

Червен картон провали Барселона, велик обрат за ПСЖ

Пари Сен Жермен направи знаменит обрат в реванша с Барселона от 1/4-финалите в Шампионската лига и успя да се добере до 1/2-финалите в турнира.  Френският шампион спечели с 4:1 на "Луис Компанис" и така с общ резултат 6:4 намери място на 1/2-финала, след като губеше с 2:3 след първия мач на свой терен.  Срещата започна добре за домакините, които първи..

публикувано на 17.04.24 в 00:23

Рафаел Надал се завърна с победа

22-кратният шампион от Големия шлем Рафаел Надал се завърна триумфално на корта с победа срещу италианеца Флавио Коболи в първия кръг на турнира по тенис от сериите ATP-500 в Барселона (Испания). Надал елиминира италианеца в два сета - 6:2, 6:3 за близо час и половина игра. Надал демонстрира добра форма при завръщането си на корта след дълго отсъствие..

публикувано на 16.04.24 в 20:12

Цанко Цанков удостовери, че пръв е преплувал Гибралтар

Цанко Цанков показа оригинала на документа, удостоверяващ, че на 9-и септември 2022 г е преплувал Гибралтар в неопренов костюм, каквото е изискването на организаторите и фактически е първият българин, покорил протока, който е част от веригата на най-трудните маратони Oceans Seven.  Това се наложи заради новината, че Петър Стойчев през последните..

публикувано на 16.04.24 в 19:02

Топ рефери идват за 15-то издание на турнира по таекуондо „Херея оупън“

Над 1200 състезатели са заявили участие в 15-о издание на международния турнир по олимпийско таекуондо "Херея оупън", който ще се проведе на 21 и 22 април в "Асикс Арена". Отличията в дисциплините "спарниг" и "пумсе" (Форма) ще си оспорват спортисти от 21 държави – Гърция, Италия, Швеция, Швейцария, Португалия, Турция, Австрия, Норвегия, ,..

публикувано на 16.04.24 в 18:08