Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 2,5 млн. лева забавени заплати са изплатени от началото на годината

Снимка: Ани Петрова

Над 2,5 млн. лева забавени заплати са изплатени от началото на годината след намесата на Главната инспекция по труда.

Работниците от мина "Оброчище" вече имат право да получат обезщетения заради неизплатени заплати от Фонда за гарантиране на вземанията на работници.

Съдът вече е стартирал процедурата по несъстоятелност на предприятието.

Инспекцията по труда ще поиска в несъстоятелност да се обяви и за дупнишкото предприятие за производство на обувки.

Документите на работниците, които са поискали прекратяване на трудовите договори заради неизплатени заплати, вече са оформени.

Това също ще даде възможност дължимото към работниците да се плати от гаранционния фонд.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Пожар е избухнал в близост до село Лозница, община Генерал Тошево

Пожар е избухнал в близост до село Лозница, община Генерал Тошево. Засегнати са 3 000 декара гора. Екипи на Регионалната дирекция Пожарна безопасност от Генерал Тошево и Добрич са на място. Към момента пожарът не е загасен и вече се е прехвърлил и на румънска територия. По информация на главен инспектор Тихомир Катранджиев, началник сектор..

публикувано на 02.08.24 в 21:27

Нормализирани са стойностите на замърсяването на въздуха над Пловдив и околните селища

Нормализирани са стойностите на замърсяването на въздуха над Пловдив и околните селища, които бяха обгазени от избухналия снощи пожар на сметището, ситуирано край близкото село   Цалапица - съобщи областният управител Христина Янчева. Тя подчерта, че въздухът   ще остане чист през нощта, но  предупреди, че утре сутрин отново се очаква..

публикувано на 02.08.24 в 20:35

Нов пожар пламна в Благоевградска област в района на Кресненското дефиле

Нов пожар пламна в Благоевградска област в района на Кресненското дефиле. Огънят се е възпламенил преди малко над жп линията вляво посока Кулата. Получен е сигнал за възникнал пожар между гара "Пейо Яворов" и първия тунел на железопътната линия София - Кулата. Това съобщи за БНР кметът на община Кресна Николай Георгиев, който в момента..

публикувано на 02.08.24 в 19:43

ПП-ДП ще се допитат до колективните си органи дали да подкрепят третия мандат на ИТН

ПП-ДБ ще се допитат до колективните органи на трите партии в коалицията за това дали да подкрепят правителство с третия мандат на ИТН. Това стана ясно след срещата с ИТН за търсене на подкрепа за програмен-експертен кабинет. Председателят на парламентарната група на ПП-ДБ   Божидар Божанов заяви: "Отиваме при нашите колективни органи...

публикувано на 02.08.24 в 19:32

До 6 години затвор грозят шофьора, катастрофирал на бул. "Тодор Александров" в София в четвъртък

От 1 до 6 години затвор може да получи шофьорът, който вчера под въздействието на наркотици катастрофира на столичния булевард "Тодор Александров", като при инцидента пострадаха 5-ма души, сред които и двете му деца.   Положителна е наркопробата на шофьора, причинил катастрофата с петима пострадали в София От Софийската районна прокуратура..

публикувано на 02.08.24 в 19:01
Калин Стоянов в с. Петрово.

Калин Стоянов: Когато овладеем ситуацията, всички, които гасят в момента, ще бъдат отличени

След като тази сутрин лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов поиска оставката на министъра на вътрешните работи заради това, че е наградил посланика на САЩ, а не огнеборците, Калин Стоянов коментира, че всички, които гасят в момента, ще бъдат отличени: "От прохладните студия, от Пленарната зала е много лесно да критикуваш и да даваш..

публикувано на 02.08.24 в 18:57

Премиерът се надява ремонтът на Дунав мост да приключи по-рано

Служебният министър-председател Димитър Главчев и министърът на регионалното развитие Виолета Коритарова посетиха строителите на обекта Дунав мост и бяха обнадеждени, че ремонтните дейности може да приключат по-рано от предвидения 2-годишен срок.  Проблемът с увеличения трафик от лични и товарни автомобили може бъде преодолян с прилагането на..

публикувано на 02.08.24 в 18:52