Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът: Целта е да ни смачкат - психически, а след това и физически

| обновено на 17.06.20 в 17:52
Премиерът Борисов сред съпартийците си на пресконференцията в централата на ГЕРБ.
Снимка: БГНЕС

Националната служба за охрана започва вътрешна проверка за публикуваните кадри в социалните мрежи на спящия премиер Борисов. Министър-председателят свика извънредна пресконференция в централата на ГЕРБ, на която каза, че това е атака, мотивирана от реализацията на геостратегически проекти и намекна, че зад тази атака стои президентът Румен Радев. И определи като компромати и манипулации разпространените днес снимки от спалнята му.

Според Борисов атаката се случва сега, а не преди изборите, защото през юли месец предстоят важни стъпки към еврозоната и Банковия съюз. Той допусна, че основната атака срещу ГЕРБ е започнала след сключените сделки за военните самолети Ф-16.

Премиерът почти директно обвини президента Радев.

„Тук вече свързвам много заплахите, които идват не от кой да е – от държавния глава. Този, който трябва да е обединител на нацията. Този който беше уличен. И сега, за да не е само той в калта, дай да ме вкарат и мен в калта“, каза той и продължи:

„Кое наложи тази ярост. Ми само след няколко месеца идват избори. Ако иска служебно правителство – защо?“

"Юли месец е критичен", каза още премиерът и допусна, че вероятно също е замесен и бившият му заместник в партията Цветан Цветанов, който с упреци във Фейсбук преустанови днес членството си в ГЕРБ.

„До вчера викаше зад гърба ми „победа“ и че ГЕРБ е най-силната партия. А всички, които сега ги виждате тук, сега за него са боклуци

"Целта им е да се убие флагманът и да се разпилее ГЕРБ през Цветанов, втори, трети и т.н. И те не жалят нито сили, нито пари. Първо, това са президентът, БСП, Цветанов, Манолова, Слави Трифонов, и всички ДСБ-та по земните кълбета, готови да се прегърнат с всеки, само не и с ГЕРБ", каза министър-председателят.

"Президентът Радев мина границите и си позволява да вдига дрон и да ме снима. И като кажа на охраната, че ще го сваля този дрон, той го прибира. Докарва ми го пред терасата пред входа. Аз лично казвам, че той ме следи с дрон", добави Борисов.

Скандалният запис и скандалните снимки, изтекли в социална мрежа Борисов определи като компромати и манипулации.

"Какво получаваме – компромати. В учебниците на КГБ пише, че когато създадеш един компромат, трябва да създадеш такъв, че трябва да отвратиш този, който го гледа".

"Сто пъти казах - от Васил Божков нито една стотинка не съм вземал. Колко избори спечели тази партия, която е зад мен сега, всички избори спечелихме. Видяха, че чрез избори не могат да ни бият", подчерта Борисов. 

"Подреждат, монтират, правят, струват, има цели звукозаписни студиа създадени. На форума в Давос ни демонстрираха как се прави това. Как от едно мое подобно изказване – правят струват, подреждат, прикачват на един, втори телефон...".

"Целта е да ни смачкат -  психически, а след това и физически", каза още Борисов. 

Нашите политически противници удариха дъното, заяви още премиерът по повод на снимките. 

„Компромати, манипулации. И аз всеки ден ви предупреждавах за това. Може ли да ме снимат в спалнята и после си махат снимката! Защо? Защото с тази снимка показват, че всичко това е нагласено и то преди една година е гласено.

Нито ще ме откажат, нито ще спра! Значи след юли могат да правят каквото си искат.

Ние сме жертва, ние не сме инициаторите на това. За кой друг излезе, за кой? Чия друга спалня е интересната!?“

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Кап. Атанас Илиев

Ескорт на гвардейци изпрати в последния му път капитан Атанас Илев

Ескорт на гвардейци във военноморска униформа изпрати в последния му път капитан далечно плаване Атанас Илев. Той е и последният възпитаник на Военното на Н.В. училище, кавалер на ордена "За храбост" и почетен председател на Съюза на завършилите Военното на Н.В. училище. Капитан Илев почина  малко преди да навърши 101 години.  Председателят..

публикувано на 23.07.24 в 21:20

Полицаи под прикритие по плажовете в Кипър заради зачестилите кражби

Специални операции с полицаи под прикритие се провеждат по плажовете в Кипър заради зачестилите кражби по тях. 57 случая на инциденти с откраднати ценни предмети от летовници се разследват до момента, 11 нарушители са арестувани, съобщиха от полицията. В засиленото наблюдение на различни плажове в страната участват служители  на полицията и на..

публикувано на 23.07.24 в 20:50
Детето, оцеляло при инцидента в Стара планина, е проявило изключителна смелост и е действало напълно адекватно. Това коментираха военнослужещите от 24-та авиобаза Крумово, които участваха с хеликоптер в спасителната акция.

13-годишното момче, оцеляло в бурята с мълнии в Стара планина, е действало с изключителна смелост

13-годишното момче, оцеляло в бурята с мълнии в Стара планина, е действало изключително адекватно и смело, заявиха днес военнослужещите от екипа на 24-та авиобаза Крумово, участвали с хеликоптер в спасителната акция.  При инцидента в централна Стара планира в района на върховете Купена, Жълтец и Ботев от мълния загинаха баща му и 11-годишната сестра на..

публикувано на 23.07.24 в 20:27
Хан Юнис

Израелски танкове напредват в източните квартали на Хан Юнис

Израелски танкове напредват в източните квартали на Хан Юнис, съобщава Ройтерс.  Бомбардировките в района продължават втори ден и вече принудиха десетки хиляди палестинци да търсят убежище на други места. Местните власти твърдят, че от началото на новата офанзива вчера са били убити най-малко 80 души. Израелските военни обясниха, че тя се налага, за да..

публикувано на 23.07.24 в 20:05
Георги Пеев

Българинът с две трансплантации Георги Пеев с четири златни медала на Европейските игри в Лисабон

Единственият българин с два трансплантирани органа Георги Пеев спечели четири златни медала в дисциплината плуване на Европейските игри за трансплантирани и диализирани в Лисабон. Пеев е първи на 100 метра бруст, 100 метра кроул, 50 метра бруст и 50 метра кроул. Пред екипа, придружаващ българския отбор на Игрите, Георги Пеев сподели: "За да покажем с..

публикувано на 23.07.24 в 19:56
Унгарският министър на външните работи и търговията Петер Сиярто.

Докато Киев пречи на транзита на руски нефт, Будапеща ще блокира европарите за доставчиците на оръжие

Унгария ще блокира изплащането на европейски средства за страните-доставчици на оръжие за Украйна, докато украинските власти продължават да пречат на транзита през своя територия на нефт от руската компания "Лукойл". Предупреждението дойде в прав текст от унгарския министър на външните работи Петер Сиярто. По думите му става дума за 6,5 милиарда..

публикувано на 23.07.24 в 19:51

Хотелиери и ресторантьори в стачна готовност заради ръста на цените на тока

Хотелиери и ресторантьори се готвят за стачни действия заради ръста на цените на тока за бизнеса през последния месец. От Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация вече алармираха в писмо до министъра на туризма и до КРИБ за опасността от фалити вследствие на високата цена на тока в случай, че не се предвидят компенсации за бизнеса...

публикувано на 23.07.24 в 19:30