Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Радомир обсъждат какво да правят с приют за бездомни кучета

Снимка: БГНЕС

Проблемът с безстопанствените кучета ще бъде обсъждан на кръгла маса в Радомир. Дискусията е провокирана от растящото напрежение в село Владимир, където частни имоти са превърнати в приют за бездомни кучета. В обекта вече 10 години се отглеждат около 350 кучета. Приютът е незаконен и е в близост до вододайната зона на селото.

Целта на дискусията е съществуващите подобни обекти като този в село Владимир да бъдат приведени  в съответствие със закона. Събитието ще се проведе на 24 юни с участието на представители на местната власт, Областна дирекция по безопасност на храните - Перник, както и ветеринарни лекари. Специално поканени на срещата са неправителствени организации, ангажирани с проблемите на безстопанствените кучета и тяхното хуманно отглеждане.

От общината съобщиха, че по време на дискусията, на собственика на обекта в село Владимир, ще бъде предложен съвместен преглед на подходящи терени, където може безпрепятствено да се извършва подобна дейност. Местната власт разчита на компетентността и авторитета на неправителствените организации, за да може проблемът с кучетата от село Владимир да бъде решен по хуманен за животните начин.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Танк Challenger 2 на учението Winter Camp в Естония, 10 февруари 2024 г.

Украинските части са използвали британски танкове Challenger 2 за офанзивата си в Русия

Украинските войски са използвали британски танкове Challenger 2 в офанзивата си в Русия, потвърди британски военен източник пред Би Би Си.  Смята се, че за първият път британски танкове, управлявани от украински войници, са използвани в бойни действия на руска територия. И Киев, и Москва обявиха, че са постигнали успехи на бойните полета..

публикувано на 15.08.24 в 20:31

Незаконният хоспис в Банкя, в който загина човек - на фирма с регистрация за пансион за животни

Незаконният хоспис за стари хора в Банкя, в който вчера избухна пожар и загина човек, е на фирма, която има регистриран пансион за животни и то на друг адрес. Това каза пред БНТ заместник-министърът на труда и социалната политика Лазар Лазаров. Пожар в дом за възрастни хора в Банкя, има жертва и пострадали Хосписът в Банкя, в който при пожар..

публикувано на 15.08.24 в 20:26
Пред фонтана на президентството се проведе демонстрацията срещу промените в закона, организиран от Феминистки мобилизации / Feminist Mobilisations, Български фонд за жените / Bulgarian Fund for Women и други - 15 август 2024 г.;

Демонстрации в София за и против промените в Закона за училищното образование

Десетки протестиращи се събраха пред президенството тази вечер, за да изразят неодобрението си от факта, че държавният глава Румен Радев не наложи вето на промените в Закона за предучилищното и училищното образование, с които се забранява популяризирането на нетрадиционна сексуална ориентация в училищата и детските градини. Президентът е подписал..

публикувано на 15.08.24 в 19:48

Парламентарният ден днес: Без кворум и с извинение към министри

Едно от последните заседания на 50-отото Народно събрание се провали заради липса на кворум. След четири проверки то беше закрито, като депутатите не успяха да гласуват нито един закон и не изслушаха четирима от служебните министри заради безводието в стотици населени места в страната.  Без кворум в НС при 3 проверки. Следващата е в 16:30 ч...

публикувано на 15.08.24 в 19:23

Галъп: Избирателите на ДПС биха предпочели формация на Доган пред формация на Пеевски

Избирателите на ДПС биха предпочели почти единодушно формация на Ахмед Доган пред формация на Делян Пеевски. Това е показал социологически експеримент, проведен от "Галъп интернешънъл болкан" в рамките на обща анкета за електоралните нагласи от началото на този месец.  Проучването на "Галъп интернешънъл болкан"  за Българската национална..

публикувано на 15.08.24 в 18:58
Стоян Мавродиев след брифинг сградата на Българската банка за развитие, архив, април 2024 г.

На върха на схемата с необезпечения кредит от ББР за 150 млн. лв. - бившият шеф на банката Стоян Мавродиев

Прокуратурата обяви, че има доказателства за длъжностно присвояване на близо 150 милиона лева от бизнесмена Румен Гайтански - Вълка и бившия директор на Българската банка за развитие Стоян Мавродиев.  На двамата обаче все още не са повдигнати обвинения, защото се издирват. По случая с необезпечения и необслужван кредит, отпуснат от ББР на..

публикувано на 15.08.24 в 18:51
Ксения Карелина пред съда в Екатеринбург на 15 август 2024 г.

Руски съд осъди руско-американска гражданка на 12 г. затвор заради дарение от 50 долара

Ксения Карелина, работничка в СПА център в САЩ с руско и американско гражданство, беше осъдена днес от съд в Русия на 12 години затвор заради държавна измяна, след като бе призната за виновна, че е дарявала пари на благотворителна организация, която помага на Украйна, предаде БТА като се позова на Ройтерс. Жителката на Лос Анджелис пледира "виновна"..

публикувано на 15.08.24 в 18:34