Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 40 млн. лева са отпуснатите кредити за затруднените заради Covid-19

Снимка: Ани Петрова

Безлихвени кредити за близо 40 млн. лева са отпуснати от търговските банки по схемата за подпомагане на физически лица, изпаднали в затруднение заради кризата с коронавируса. Това съобщава Българската банка за развитие, която е гарант по кредитите. 

Ръстът на отпуснатите заеми за една седмица е с 5,3 млн. лева. 

Запазва се тенденцията по-голям интерес да има от хората с трудов договор, отколкото от самоосигуряващите се лица.

От петък вече по-широк кръг от хора могат да се възползват от кредитната програма. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Изтича срокът за подаване на документи за отсрочване на кредити

До края на деня можем да кандидатстваме за отсрочване на кредитни задължения заради затруднения, възникнали от кризата с Covid-19. Банките имат седмица, за да се произнесат по искането. До 30 юни търговските банки трябва да се произнесат по..

обновено на 22.06.20 в 11:51
ВИЖТЕ ОЩЕ
Министър-председателят на Грузия Иракли Кобахидзе

Грузинският премиер отхвърли критиките на закона за "чуждестранните агенти"

Грузинският премиер Иракли Кобахидзе отхвърли критиките от САЩ и ЕС във връзка със законопроекта за "чуждестранните агенти", като заяви, че опонентите на предложения текст не желаят да влязат в смислен дебат . Законопроектът, одобрен тази седмица на второ..

публикувано на 04.05.24 в 08:15

В навечерието на "Евровизия" мъж и жена в Малмьо запалиха Корана

Мъж и жена запалиха копие на Корана в шведския град Малмьо в навечерието конкурса за песен „Евровизия“. Шведската полиция беше критикувана, защото е допуснала инцидента близо до място, на което са планирани събития с масово участие.  Властите обаче..

публикувано на 04.05.24 в 08:06

До 17 часа партиите и коалициите могат да подават заявления за промяна в състава и името

До 17:00 часа днес партиите и коалициите могат да подават заявление в ЦИК за промени в състава или в наименованието на коалиция, регистрирана за участие в изборите на 9 ти юни. Партия или коалиция може да поиска заличаване на регистрацията ѝ за изборите не..

публикувано на 04.05.24 в 07:16
Френският самолетоносач

Френският самолетоносач "Шарл де Гол" акостира в базата на остров Крит

На американската военна база Суда на остров Крит акостира френският самолетоносач "Шарл де Гол". Той ще се включи в учения на НАТО в Средиземно море. Франция за първи път предава своя самолетоносач под оперативното ръководство и контрол на Алианса в..

публикувано на 04.05.24 в 07:13

Русия отново обстрелва украински градове и инфраструктура

Русия и тази нощ обстрелва украински градове и инфраструктура, съобщава се за ранени хора. Президентът на Украйна Володимир Зеленски предупреди, че страната е изправена пред нов етап от войната.  Два руски дрона тази нощ поразиха цивилни обекти в Харков,..

публикувано на 04.05.24 в 07:06

Велика събота е!

Велика събота в православната традиция е Денят на очакването, в който скръбта се превръща в радост. Тази сутрин е и последната служба от Великия пост. Празничното пасхално богослужение в столичния катедрален храм "Свети Александър Невски" ще бъде..

публикувано на 04.05.24 в 05:24

В много села в Ямболско по традиция боядисват яйца на Велика събота

В много от селата в Ямболско се е запазила традицията великденските яйца да се боядисват не на Велики четвъртък, а днес - на Велика събота.    В четвъртък, по-възрастните жени отивали сутринта на черква, за да не пропуснат Великия маслосвет и..

публикувано на 04.05.24 в 03:50