Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Леванте и Виляреал с победи в Испания

Леванте - Бетис - 4:2
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборите на Леванте и Виляреал запасаха победи в срещи от 32-ия кръг на испанското футболно първенство.

Леванте разби Бетис с 4:2 и взе трите точки в мач, в който резултатът е крайно подвеждащ. Гостите от Севиля имаха много ясни възможности да вкарат, но те се проваляха отново и отново срещу вратаря Айтор Фернандес, който в няколко случая показа сериозната си класа.

Вместо това Леванте показаха ефективност. Всеки път, когато стигаха до вратата, те успяваха да вкарат и така нанизаха четири гола с четири точни удара, възползвайки се и от грешките в защитата на своя съперник. Борха Маойорал откри резултата в 21-ата минута, а в 35-ата Енис Барди удвои. След почивката Хосе Луис Моралес в 50-ата и Рочиня в 59-ата минута вдигнаха разликата до 4:0, което не отразяваше силите на игралното поле.

Бетис не се отказа да търси победата, като първо Каналес, а Хуанми пък три минути преди края, вкараха по едно попадение и така съкратиха пропастта в резултата.

Санти Касорла започна като титуляр и се превърна във важната фигура за Виляреал, който спечели с 2:0 регионалното дерби с Валенсия. "Жълтата подводница се изкачи на 5-о място, като изостават на 3 точки от 4-ия Севиля.

Пако Алкасера(14) иаЖерард Мореноа(44) реализираха двете попадения още преди почивката.

Алкасер наказа бившите си съотборници с красиво воле още преди да изтече първия четвърт час. Жерард Морено центрира на втора греда, където Алкасер отбеляза от въздуха насочи топката в обратния ъгъл.

Домакините продължиха с натиска си, а суперактивният Морено нацели греда след удар с глава при изпълнение на ъглов удар.

Минута преди края на първото полувреме Виляреал стигна до втори гол с истински шедьовър. Санти Касорла беше изведен с параболично подаване зад защитата, който с едно докосване отклони къв Морено. Крилото направи бомбен удар, който беше неспасяем за вратаряаЯспер Силесен.

Дани Парехо беше близо до попадение за Валенсия в 8-ата минута на второто полувреме, но топката се удари в крака на Раул Албиол и излезе извън очертанията на вратата.

 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Волейболистките ни с втора победа на Балканиадата в Тирана

Националният отбор на България по волейбол за жени до 20 години се наложи над тима на Република Северна Македония с 3:0 (25:9, 25:16, 25:18) на Балканиадата, която се провежда в столицата на Албания Тирана. Това бе втора победа за България след успеха над Албания, а родният тим има и две загуби - от Сърбия и Турция. Утре е последният мач на..

публикувано на 23.07.24 в 17:34
Александра Фейгин

Фейгин подготвя новите си програми с хореограф номер 1 за 2024 година

Най-добрата ни състезателка по фигурно пързаляне Александра Фейгин подготвя новите си програми с Беноа Ришо, който бе обявен за хореограф №1 на 2024 година от Международния кънки съюз! Лагерът се провежда във френския град Англе, който се намира в непосредствена близост до Атлантическия океан.  Възпитаничката на Андрей и Ина Лутай е  единствената..

публикувано на 23.07.24 в 15:39

Николай Върбицалиев: Успехите на Никола Цолов идват в точния момент

„Успехите, които постига Никола Цолов, идват в точния момент. Те ще му помогнат да продължи да кара на такова ниво – Формула 3 или Формула 2, защото договорите за следващия сезон се подписват сега. От друга страна, ситуацията около него не е ясна. Не се знае дали въобще ще продължи да кара, заради сериозните финанси, който му трябват за всяка една от..

публикувано на 23.07.24 в 09:30
Димитър Кузманов

Димитър Кузманов: Трудна титла в Астана, пропускам US Open

Националът на България за Купа "Дейвис" Димитър Кузманов ще пропусне Откритото първенство на САЩ по тенис, тъй като няма да успее да събере необходимите точки. „Ще пропусна сроковете за подаване на заявки за Откритото първенство на САЩ. Те затварят след две седмици, а на мен ми трябват още около стотина точки.  Почти невъзможно е да стане...

публикувано на 23.07.24 в 07:55
Маркета Вондроушова

Без олимпийската вицешампионка Маркета Вондроушова на Игрите в Париж

Чешката тенисистка Маркета Вондроушова обяви, че няма да участва на Олимпийските игри в Париж. 25-годишната Вондроушова спечели сребърен медал от предишните Олимпийски игри в Токио преди три години. През 2019 година тя игра финал и на турнира "Ролан Гарос", на чиито кортове ще се проведе олимпийската надпревара. Миналата година чехкинята спечели..

публикувано на 23.07.24 в 06:47
Тадей Погачар спечели 111-ото издание на Обиколката на Франция

Тадей Погачар пропуска ОИ в Париж заради преумора

Категоричният победител в завършилото в неделя престижно състезание в колоезденето Тур дьо Франс – словенецът Тадей Погачар, се оттегля от участие в Олимпийските игри в Париж, обявиха от националния комитет на страната днес. Погачар спечели трета Обиколка на Франция и стана първият състезател от десетилетие насам, който в един сезон печели и във..

публикувано на 23.07.24 в 06:42
Официално: Торонто освободи Александър Везенков

Официално: Торонто освободи Александър Везенков

Александър Везенков официално е освободен от Торонто Раптърс.  Според репортера от НБА Кийт Смит, българската звезда е "оставил 6,6 милиона долара на масата, за да се случи това - да бъде освободен от канадците". Сега той може да подпише договор с бившия си клуб Олимпиакос, но ще трябва да изчака 48 часа като бъде поставен в "списъка за отказ".  Това..

публикувано на 23.07.24 в 06:38