Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Каракачанов: Не съм оказвал влияние по разследването за Бобоков

Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов е категоричен, че не е оказвал влияние върху прокуратурата по разследванията срещу бизнесмена Пламен Бобоков, с когото са в близки приятелски отношения.

Във Велико Търново Каракачанов посочи, че не е видял публикуваната от прокуратурата кореспонденция между Пламен Бобоков и потребител, записан като „Prezident - Rumen Radev“, и коментира думите на Бобоков, че е разочарован от него.

„Не знам за какво да е разочарован, ако някой си мисли, че аз имам власт върху прокуратурата и че ще си позволя да влияя на прокуратурата, може да се разочарова. Нито имам властта, нито съм си позволявал върху съд, прокуратура, включително и върху полиция да им оказвам каквото и да е било влияние или давление при изпълнение на техните задължения“, каза той и поясни:

“Аз съм се обаждал поне три пъти след като беше освободен, защото в края на краищата ние сме приятели. Аз не се отказвам от приятелите си, когато те изпаднат в нужда. С този човек сме приятели, имаме съвсем нормални, лични човешки отношения и до тук“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Израелската ПВО-система

Израел търси подкрепа за санкции срещу Иран

Израелското военно правителство и днес ще обсъжда възможния отговор на иранската въздушна атака през уикенда. Това твърди официален представител, цитиран от Ройтерс, който не е посочил точен час, в който дискусиите ще се проведат. Докато обмисля как да отговори на атаката, израелското външно министерство обяви, че е потърсило съгласието на..

публикувано на 16.04.24 в 15:36
Капитан Мария Крашевска

С 18% жени в армията България е на 4-то място сред страните в НАТО

18 процента от Българската армия е съставена от дами. Това ни нарежда, поне засега, на 4-то място сред страните в НАТО по дами в армията.  20 години след членството в НАТО България има напредък в интегрирането на дамите в командните структури. Но още няма дама на най-висшата военна длъжност.  Това са изводите от разговора с капитан Мария Крашевска,..

публикувано на 16.04.24 в 15:18
Президентът на Украйна Володомир Зеленски

Заради липса на ракети Украйна не успяла да спре руски удар срещу електроцентрала

Украйна не е успяла да защити своя ключова електроцентрала заради липсата на противовъздушни ракети. Това заяви украинският президент Володимир Зеленски в интервю за американския канал Пи Би Ес (PBS). През последните седмици Русия извършва непрекъснати удари срещу енергийната инфраструктура на Украйна, като на 11 март ракети поразиха..

публикувано на 16.04.24 в 15:12
Анна Заркова

Анна Заркова: Луканов притежава качеството да печели безброй и силни врагове

Гробът на Андрей Луканов вече е от старите, но и днес българските политици се оправдават с Луканов за несполуките на прехода. Обвиняват него за селекцията на олигарсите. Това е много лесно обяснение, което ни спестява срама, че сме лоши избиратели. Това сподели в интервю пред БНР журналистът Анна Заркова за новата си книга "Бялата..

публикувано на 16.04.24 в 14:59

В СУ беше открито обновеното емблематично пространство "Яйцето"

В Софийския университет "Св. Климент Охридски" беше открито обновеното емблематично пространство "Яйцето". То се превърна в модерен конферентно - изследователски център, посветен на опазването и показването на богатата култура и наследство на България. Идеята и изпълнението на проекта са осъществени от Центърa за върхови постижения "Наследство БГ"...

публикувано на 16.04.24 в 14:45
Срещата в Брюксел преди принудителното ѝ прекратяване.

Полицията в Брюксел разтури сбирка на десния елит на Европа

Полицията в Брюксел разтури сбирка на десния елит на Европа, съобщи "Политико". Участниците в Конференцията за националния консерватизъм се готвели да приветстват унгарския премиер Виктор Орбан и британския политик Найджъл Фараж, изиграл ключова роля за Брекзит. Пристигналите пазители на реда обаче уведомили организаторите, че мероприятието..

публикувано на 16.04.24 в 14:42

БСП в Смолян отхвърли кандидатурите на Станишев, Йончева и още двама за ЕП

Смолянската партийна организация на БСП единодушно отхвърли кандидатурите за членове на Европейския парламент на бившия министър-председател и досегашен представител в ЕП Сергей Станишев, на Елена Йончева, Петър Витанов и Иво Христов.  Решението е било взето на редовна конференция, проведена на 2 април т. г., за номиниране на кандидатите..

публикувано на 16.04.24 в 14:13