Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Починал е втори лекар от Центъра за спешна помощ в София

| обновено на 03.07.20 в 18:13
Снимка: БГНЕС

Лекар от столичната Спешна помощ е починал днес след заразяване с коронавирус по време на работа. Това е вторият починал медик от Центъра за спешна помощ в София. На 26 юли д-р Юлиян Стамов е щял да празнува 50-годишен юбилей

Доктор Юлиян Стамов е дългогодишен спешен медик. Проявил е симптоми на инфекцията, седмица след като е помогнал на тежко болен пациент с коронавирус, за да стигне до болницата, разказа говорителят на столичния спешен център Катя Сунгарска:

"Пациентът е бил в много тежко състояние. Наложило се е да прави пълен обем реанимационни действия с всички възможни, разбира се, защитни средства, но при тази процедура има много близък пряк контакт с пациента въпреки защитните средства“.

Колегите на доктор Стамов ще го запомнят като отдаден на професията си медик, готов да направи всичко  за спасяването на човешки живот.

„Отзовавал се е на много тежки инциденти и случаи. Момче, което се поддържаше много, имаше афинитет към здравословния, тренираше, поддържаше се, много здрав, едър човек  и е толкова невероятно, че го загубихме“, каза още Катя Сунгарска.

Това е втората жертва, която даде Центъра за спешна медицинска помощ в София по време на коронавирусната пандемия, след като през май от коварния вирус почина д-р Нели Пандова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

161 са новите случаи на Covid-19 в страната

161 са новодиагностицираните с Covid-19 лица през последното денонощие . 3155 са направените PCR тестове за изминалите 24 часа. Това показва Националната информационна система. Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е,..

обновено на 03.07.20 в 08:29
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимка, направена на 3 юли и публикувана на 7 юли 2024 г., показва машини на израелската армия, транспортиращи група войници и журналисти в южната част на Ивицата Газа.

Израелската армия призова жителите на Газа за евакуация с листовки

С листовки над град Газа израелската армия призова всички жители да напуснат района. Армията предупреждава, че градът е "опасна бойна зона", където се укриват бойци на палестинската ислямистка групировка Хамас. Израелската армия е..

публикувано на 10.07.24 в 15:15
Румен Овчаров

Румен Овчаров: Превръщат БСП в партия за клиентелата на Борисов, Пеевски и Радев

Досега БСП е била партия с друг морал и с друг статут, а сега я правят клиентелистка партия, която обслужва интересите дали на Делян Пеевски, дали на Бойко Борисов, или на някой друг.  Това заяви пред БНР Румен Овчаров, член на Националния съвет на..

публикувано на 10.07.24 в 14:51

Община Берковица стана собственик на терен за ръгби

Община Берковица стана собственик на имот на който е изграден терен за ръгби. За стадиона от бюджета бяха платени 120 000 лева. Община Берковица се договори със собствениците на частен терен на градския стадион "Мрамор" с цел закупуване. На имота се..

публикувано на 10.07.24 в 14:45

Прекратиха делото за налагане на мярка "задържане под стража" на младежа, причинил катастрофата край Кесарево

Окръжният съд във Велико Търново прекрати делото по искането на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка "задържане под стража" за непълнолетния младеж, който в началото на тази седмица причини катастрофата, при която на главния път София..

публикувано на 10.07.24 в 14:33
Християн Мицкоски

Мицкоски: Нямаме гаранция за европреговори, ако впишем българите в Конституцията

Медиите в Северна Македония цитират изявление на премиера Християн Мицкоски, според когото няма гаранция, че Скопие ще започне преговори за членство в Европейския съюз, ако впише българите в Конституцията на страната. В Съединените щати, където е..

публикувано на 10.07.24 в 14:03
Калин Стоянов

Министър Стоянов за починалия в ямболския арест: Към момента се твърди, че е самоубийство

Към момента се твърди, че при случая със смъртта на 32-годишния мъж в ареста в Ямбол става въпрос за самоубийство. Това обясни вътрешният министър Калин Стоянов. Той уточни че разследването по случая продължава: "Образувано е следствено дело..

публикувано на 10.07.24 в 13:55
Проф. Марин Русев

Проф. Марин Русев: Пеевски иска друг тип бизнес елит в ДПС - да инвестира, а не да събира "данък"

Делян Пеевски е олицетворение на новото в ДПС и неговият начин на мислене, на един такъв млад бизнесмен, е, че не понася местните деребеи , както ги нарекоха. Това каза пред БНР проф. Марин Русев, преподавател по политическа география в СУ "Св...

публикувано на 10.07.24 в 13:49