Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Починал е втори лекар от Центъра за спешна помощ в София

| обновено на 03.07.20 в 18:13
Снимка: БГНЕС

Лекар от столичната Спешна помощ е починал днес след заразяване с коронавирус по време на работа. Това е вторият починал медик от Центъра за спешна помощ в София. На 26 юли д-р Юлиян Стамов е щял да празнува 50-годишен юбилей

Доктор Юлиян Стамов е дългогодишен спешен медик. Проявил е симптоми на инфекцията, седмица след като е помогнал на тежко болен пациент с коронавирус, за да стигне до болницата, разказа говорителят на столичния спешен център Катя Сунгарска:

"Пациентът е бил в много тежко състояние. Наложило се е да прави пълен обем реанимационни действия с всички възможни, разбира се, защитни средства, но при тази процедура има много близък пряк контакт с пациента въпреки защитните средства“.

Колегите на доктор Стамов ще го запомнят като отдаден на професията си медик, готов да направи всичко  за спасяването на човешки живот.

„Отзовавал се е на много тежки инциденти и случаи. Момче, което се поддържаше много, имаше афинитет към здравословния, тренираше, поддържаше се, много здрав, едър човек  и е толкова невероятно, че го загубихме“, каза още Катя Сунгарска.

Това е втората жертва, която даде Центъра за спешна медицинска помощ в София по време на коронавирусната пандемия, след като през май от коварния вирус почина д-р Нели Пандова



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

161 са новите случаи на Covid-19 в страната

161 са новодиагностицираните с Covid-19 лица през последното денонощие . 3155 са направените PCR тестове за изминалите 24 часа. Това показва Националната информационна система. Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е,..

обновено на 03.07.20 в 08:29
ВИЖТЕ ОЩЕ

Много испанци подценяват рисковете при пътуване, сочи изследване

44% от испанците не сключват застраховка за пътуване с пълно покритие, показват данните от изследване, проведено през последните дни в страната. Според застрахователите това се дължи първо на недостатъчната информираност на пътуващите, а след това и на..

публикувано на 24.04.24 в 00:49

Пентагонът е подготвил оръжейни доставки за Украйна в размер на 1 милиард долара

Пентагонът е подготвил оръжейни доставки за Украйна в размер на 1 милиард долара, съобщава Асошиейтед прес. Доставките ще станат възможни веднага щом Сенатът одобри законопроекта в помощ на Киев, гласуван в събота от Камарата на представителите,..

публикувано на 23.04.24 в 22:59

Задържан по подозрения в корупция е заместник-министърът на отбраната на Русия

В Русия беше задържан заместник-министърът на отбраната Тимур Иванов. Той е заподозрян за получаване на подкуп в особено големи размери, съобщиха от Следствения комитет.  На президента Владимир Путин и на министъра на отбраната Сергей Шойгу е..

публикувано на 23.04.24 в 22:51
Петър Витанов

Петър Витанов няма да бъде кандидат за следващ мандат в ЕП

Евродепутатът  от БСП Петър Витанов няма да бъде кандидат за следващ мандат.  Според него социалистическата партия ще излъчи най-много двама евродепутати на изборите на 9 юни, и предполага, че водач на листата ще бъде Кристиян Вигенин. Витанов беше..

публикувано на 23.04.24 в 22:46

Учени и бизнес работят за създаване на мрежа от изследователски ВУЗ-ове у нас

Над 260 български учени от Софийския университет "Св. Климент Охридски" и техни колеги от висши училища в чужбина и бизнесът работят за създаване на мрежа от изследователски висши училища у нас в рамките на проекта SUMMIT - СОФИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ -..

публикувано на 23.04.24 в 22:25

Сунак обеща още милиарди за отбрана

Британският премиер Риши Сунак обеща още милиарди за отбрана, за да се противопостави на заплахите от "оста на авторитарнити държави", както се изрази, съобщи Би Би Си.  Това стана по време на посещението му в Полша.  Сунак каза, че военните..

публикувано на 23.04.24 в 22:05
Доналд Тръмп в съдебната зала в Ню Йорк, 15 април 2024 г.

Издател на таблоид даде показания в процеса срещу Тръмп

Бившият издател на таблоида "National Enquirer" даде пръв показания в процеса срещу бившия президент на САЩ Доналд Тръмп в Ню Йорк. Делото срещу Тръмп продължава с разглеждане на нападките му срещу свидетели 72-годишният Дейвид Пекър..

публикувано на 23.04.24 в 21:55