Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Брайтън с решаваща стъпка към оставане във Висшата лига

Брайтън - Норич
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Брайтън направи решаваща стъпка към оставането си във Висшата футболна лига на Англия и през сезон 2020/2021, след като в първа среща от 33-ия кръг се наложи над Норич като гост с 1:0. Единственото попадение в срещата вкара Леандро Тросар в 25-ата минута, когато засече ниско центриране от десния фланг на Аарън Муй.

С победата Брайтън събра 36 точки и е на девет над зоната на изпадащите. Диаметрално противоположна е ситуацията при Норич, който остава на последно място в класирането с едва 21 точки, на седем от спасителния бряг.

Срещата на "Кероу Роуд" не бе от най-интересните, а домакините от Норич създадоха само една реална голова опасност пред вратата на Мат Райън. Тя дойде в добавеното време, когато Джамал Люис с глава уцели страничната греда. Гостите от Брайтън също нямаха серия от положения за гол, но успяха да се възползват много по-добре от тези, които създаха, а също така и да контролират напълно темпото на игра.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Григор Димитров

Григор Димитров стигна до четвърфиналите на US Open

Григор Димитров се класира за четвъртфинал на откритото първенство на Съединените щати по тенис. Тази вечер най-добрият български тенисист победи Андрей Рубльов от Русия с 3:2 сета.  Димитров спечели първите два - с 6:3 и 7:6 (7:3 в тайбрека). Рубльов изравни - с 6:1 и 6:3. В петия сет Григор надделя с 6:3. На четвъртфинала съперник на..

публикувано на 01.09.24 в 22:57

Хебър победи Берое в Пазарджик

Хебър записа първа победа през новия сезон в българската футболна Първа лига, след като надигра с 3:1 Берое като символичен домакин на стадиона в Стара Загора. Така отборът на Веселин Великов изпревари ЦСКА-София на 14-ото място с четири точки и една повече от "червените".  Хебър получи дузпа в 11-та минута след видеопреглед, предизвикан от нарушение..

публикувано на 01.09.24 в 21:27
Борислава Иванова, Антонио Папазов и Тихомир Баротев

България с шест медала от МТ по спортна аеробика "PLOVDIV CUP AEROBICS OPEN"

Българските състезатели спечелиха шест медала (два златни, два сребърни и два бронзови) от международния турнир по спортна аеробика "PLOVDIV CUP AEROBICS OPEN" за деца, юноши и девойки, мъже и жени в Пловдив. Тазгодишното издание е юбилейно 15-о и е включено в календара на Международната федерация по гимнастика (ФИГ). В него участваха над 560 участници..

публикувано на 01.09.24 в 21:16

Локомотив (Пловдив) и Локомотив (София) не успяха да излъчат победител в Първа лига

Отборите на Локомотив (Пловдив) и Локомотив (София) завършиха наравно 1:1 в първи мач от неделната програма в Първа професионална футболна лига. Красимир Станоев  беше точен за гостите със страхотен удар извън границата на наказателното поле в първата минута. През второто полувреме домакините изравниха чрез Георги Каракашев в 79-та минута.  Със..

публикувано на 01.09.24 в 19:08
Шарл Льоклер

Шарл Льоклер спечели състезанието за Голямата награда на Италия във Формула 1

Шарл Льоклер (Монако, Ферари) спечели впечатляваща стратегическа битка с Оскар Пиастри (Австралия, Макларън) и Ландо Норис (Великобритания, Макларън) в легендарното Гран при на Италия на пистата в Монца, а лидерът в генералното класиране на шампионата Макс Ферстапен завърши едва на шесто място и неговата преднина на върха продължи да се топи...

публикувано на 01.09.24 в 18:01

Марк Маркес триумфира в Гран При на Арагон и записа първа победа в MotoGP от над хиляда дни

Марк Маркес (Испания, Gresini Racing/Ducati) спечели първата си победа в клас MotoGP от 1043 дни насам, завършвайки по категоричен начин на първото място в Гран при на Арагон от световния шампионат по мотоциклетизъм на писта.  Последната победа за легендарния испански пилот бе в Гран при на Емилия-Романя през 2021, когато той все още..

публикувано на 01.09.24 в 17:00
Пламен Андреев

Пламен Андреев: В Левски преминах през всичко - бях обичан и мразен

Вратарят Пламен Андреев се прибра в България, след като снощи официално бе обявен трансферът му във Фейенорд. На летище "София" той не сдържа емоциите си и призна, че Левски много ще му липсва. 19-годишният футболист разказа как са преминали първите му часове в Ротердам като играч на нидерландския тим. „Чувствам се невероятно, изпълнен съм с..

публикувано на 01.09.24 в 16:53