Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НС откри процедура за предлагане и избор на шеф на КЕВР

Иван Иванов
Снимка: БГНЕС

Без дебати Народното събрание откри нова процедура за предлагане на кандидати и избор на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране. 

Процедурните правила бяха приети от депутатите. 

Предвиден е 5-дневен срок за внасяне на кандидатури за председател на регулатора. 

В началото на седмицата единственият кандидат - Пламен Младеновски - се оттегли заради липса на широка парламентарна подкрепа. 

До избирането на нов председател, на поста остава Иван Иванов, чийто мандат изтече през април. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Протестът в Белград, 10 август 2024 г.

Стотици на нов протест срещу добива на литий в Западна Сърбия

Стотици хора се събраха в централния сръбски град Валево, на протест срещу проекта на "Рио Тинто"  за добив на литий в Западна Сърбия. Опасенията са , че има заплаха от замърсяване на почвата. Протестиращи скандираха: "Няма да копаете“ и "Рио Тинто, напусни Сърбия!“. Александър Йованович Кута, който е един от организаторите , заяви, че..

публикувано на 20.08.24 в 07:56
Васил Тончев

Васил Тончев: Партиите нямат компас. Налице е организиран хаос

" Организиран хаос . Това наблюдаваме в българската политика." Това вижда в актуалната политическа ситуация Васил Тончев от социологическата агенция "Сова Харис". Партиите са на две крайно противоположни становища. Виждаме двата лагера, на които са се разделили , отбеляза той. Нещата ще отидат в парламента и парламентът ще реши може..

публикувано на 20.08.24 в 07:52

Опасно време: Градушки в 13 области, жеги - в 3

"Жълт" код за интензивни валежи с градушки е обявен за днес в 13 области на страната. Това са Благоевград, Кюстендил, Перник, Монтана, София-град и София област, както и Пазарджик, Пловдив, Смолян, Стара Загора, Кърджали, Габрово и Ловеч. "Жълт" код, но за опасно високи температури, е в сила за други три области - Велико Търново, Русе и..

публикувано на 20.08.24 в 07:51

Израел ще изпрати делегация на преговорите за примирие в Газа

Израел ще изпрати делегация на преговорите за примирие в Ивицата Газа, които трябва да продължат тази седмица с посредничеството на Катар, Египет и Съединените щати. Израелският премиер Бенямин Нетаняху е приел новото американско предложение за сближаване на позициите между Израел и "Хамас" в мирните преговори. Това обяви американският..

публикувано на 20.08.24 в 07:47
Александър Лукашенко

Беларус изпрати самолети, сили за ПВО и въоръжение към границата с Украйна

 Беларус заяви, че е изпратила самолети, сили за противовъздушна отбрана и въоръжение към границата си с Украйна. Това става ден, след като президентът Александър Лукашенко обяви , че в региона са разположени близо една трета от въоръжените сили на страната му. Лукашенко: Беларус повече няма да спира мигрантите, пътуващи към ЕС..

публикувано на 20.08.24 в 07:45

Американското разузнаване: Иран стои зад хакерската атака срещу щаба на Тръмп

Представители на американското разузнаване заявиха, че Иран стои зад хакерската атака срещу щаба на кандидата на Републиканската партия за президент Доналд Тръмп. В съвместното изявление на ФБР и още няколко агенции, свързани с киберсигуността, се посочва, че Техеран е отговорен и за опитите за проникване в щаба на вицепрезидента Камала Харис,..

публикувано на 20.08.24 в 07:40

Безводието продължава да мъчи различни части от страната

Продължава безводието на много места в страната заради високите температури и проблемите с водопроводната мрежа. Остава в сила обявеното бедствено положение в шест села във Великотърновско. Вчера безсрочно бедствено положение беше обявено и в Димча, Слoмер и Лесичери. За пореден ден без вода е и град Кочериново.На воден режим е  и..

публикувано на 20.08.24 в 07:36