Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повдигнато е обвинение за хулиганство на един от задържаните след снощните протести

2
Брифинг на СДВР
Снимка: БГНЕС

Повдигнато е обвинение на един от задържаните след снощните протести, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи. От Районната прокуратура в София съобщиха, че обвинението е за хулиганство.

13 са задържаните след опита за нахлуване в сградата на бившия Партиен дом. Част от тях са свързани с футболни агитки, съобщиха директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев. Повечето са с криминални прояви - за разпространение на наркотици, за хулиганство и нанасяне на телесни повреди. Двама от задържаните са малолетни и са били предадени на Детска педагогическа стая.

От СДВР съобщиха, че и днес на протестите ще бъдат поставяни кордони от полицаи без защитни средства. Те призоваха гражданите да протестират мирно и да няма провокации.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

Свързани новини

Министър Маринов: Има данни за организирани групи, които целят ескалация на протестите

Има данни за организирани групи, които се опитват да създават напрежение и ескалация на протестите. Това обяви пред депутатите вътрешният министър Младен Маринов. За снощния сблъсък СДВР извършва проверка. 13 са задържаните, съобщи министър Маринов...

публикувано на 15.07.20 в 14:02
ВИЖТЕ ОЩЕ
Президентът на Украйна Володомир Зеленски

Зеленски: Украйна вече контролира над 1250 кв.км и 92 селища в руската Курска област

Украинският президент Володимир Зеленски заяви в понеделник, че неговите сили вече контролират над 1250 квадратни километра от руския Курск регион, предаде Ройтерс. "Към днешна дата нашите сили контролират над 1250 квадратни километра територия..

публикувано на 19.08.24 в 20:48
Антъни Блинкън и Бенямин Нетаняху

Блинкън: Нетаняху потвърди подкрепата си за предложението за примирие

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън заяви, че израелският премиер Бенямин Нетаняху го е уверил в подкрепата на новото предложение за преодоляване на огъня в Ивицата Газа, което има за цел да преодолее различията между Израел и "Хамас",..

публикувано на 19.08.24 в 20:31

На гръцкия остров Тилос мигранти са давали три дни на бебе да пие морска вода

На остров Тилос мигранти са давали три дни на бебе да пие морска вода. Властите спасиха бежанците, но опозицията иска обяснение по случая от правителството. Трафиканти са вкарали нелегално група мигранти до остров Тилос, като ги оставят на..

публикувано на 19.08.24 в 20:10
Град Покровск, Донецка област

Украйна: Цивилните имат "седмица или две", за да се евакуират от ключовия град Покровск

Цивилните в източния стратегически логистичен център на Украйна - Покровск разполагат с не повече от две седмици за евакуация, тъй като руските войски настъпват към него, докато тези в близкия град Мирноград имат само няколко дни, за да напуснат,..

публикувано на 19.08.24 в 19:57
Българска агенция по безопасност на храните

БАБХ установи случай на антракс в нерегистриран животновъден обект в разградското с. Брестовене

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) установи случай на заболяването антракс в нерегистриран животновъден обект в разградското село Брестовене. Сигналът за обекта е постъпил на денонощната телефонна линия на агенцията и след..

публикувано на 19.08.24 в 19:34

Напълно е потушен горският пожар в района между селата Баховица и Николаево

Напълно е потушен горския пожар  в района между ловешкото село Баховица и плевенското Николаево, който възникна тази сутрин. През целия ден   противопожарни екипи, служители на горското стопанство, доброволци и земеделци с техника гасиха..

публикувано на 19.08.24 в 19:30

Над половината от населените места в община Павликени са на воден режим

Проблемите с недостига на питейна вода в област Велико Търново се задълбочават. Кметът на община Павликени Емануил Манолов обяви безсрочно бедствено положение за селата Димча, Сломер и Лесичери. Над половината от населените места в община..

публикувано на 19.08.24 в 19:03