Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Необикновената сватба на Бъгси и Роджър

За заешката любов коронавирус няма

Щастливото заешко семейство
Снимка: Newpark Hotel Kilkenny

Сватбените церемонии обикновено си приличат. Още при първите акорди на „Сватбения марш“ на Феликс Менделсон развълнуваните гости започват да подсмърчат и да леят сълзи от радост. Гостите на Бъгси и Роджър обаче хрупат моркови, защото повечето са зайци. Младоженците също. Влюбените се врекоха във вечна вярност в ирландски хотел, а клипът от сватбата им обиколи интернет като част от рекламната кампания на хотела.

„Всъщност това е второто събитие със зайчета, което организираме в хотела и снимаме клип. Първия път ги филмирахме как се радват на следобеден чай в лобито. Истината е, че по-скоро снимахме всичко, след като го аранжирахме, а те тичаха нагоре-надолу по стълбите. След това решихме, че се е получило добре и започнахме да организираме сватбата“, разказва в предаването „Изотопия“ Найл Дън, мениджър в ирландския хотел с иновативен подход към рекламата. Сватбеният клип на Бъгси и Роджър е част от кампанията за възвръщане на гостите на хотела след месеците на изчакване да премине най-тежката част от пандемията. Той е специализиран в организацията на тържества и има собствена ферма. Зайците в нея се отглеждат, за да радват гостите.

Бъгси е с кафяво-бяла окраска, а Роджър е черен с беличко на муцунката, шията и предните лапи. В деня на женитбата тя е пременена с бяла булчинска рокля, а младоженецът има строг черен цилиндър зад ушите. „Истината е, че бяха най-покорните зайчета. Мога да ги нарека най-добрите актьори, които можеха да изиграят исканите от нас сцени. Имаме и други животни, основно птици, но те просто не могат да бъдат принудени да направят каквото и да е. Не ни слушат“, казва през усмивка мениджърът. Вече се досещате, че останалите гости на заешката сватба са птиците. Във фермата на хотела има 12 заека, четири от които рожби на Бъгси и Роджър още преди сватбата. „Те са модерна двойка, логично е да имат интересна сватба, нали?“, шегува се Найл.

Снимачният процес е изисквал бързина и прецизност, защото и младоженците, и гостите им трудно се задържат на едно място. „Храна и само храна. Това е начинът да ги накараме да застанат някъде за кратко и да ги заснемем. Поставяме храната някъде, те застават за около няколко секунди, през които правим снимките и видеото и след това започват да тичат отново наляво и надясно. Честно казано, мисля, че направо побъркахме фермера, който работи в нашия хотел. Той непрекъснато тичаше след зайците“, допълва Найл.

Сега младата двойка живее във фермата. „Прекараха страхотен меден месец в хотела и продължават да се чувстват прекрасно заедно. Няма семейни скандали“, категоричен е мениджърът. Ефект от клипа със сигурност има. Така или иначе графикът на хотела за сватбени тържества е бил запълнен и работата е започнала в момента, в който властите са разрешили, взимайки предвид мерките за ограничаване на коронавируса. Сега обаче има и много резервации от семейства с деца, които искат да прекарат няколко дни на това място и да видят зайците младоженци. Те могат да ги докосват и да си играят с тях.

Найл изрично предупреждава, че ако някой от гостите има кулинарен интерес към зайците, ще бъде разочарован. Заешко изобщо не се сервира. Заради големия успех на сватбения клип на Бъгси и Роджър, в момента от мениджмънта обмислят да нарекат част от вегетарианските гозби на младоженците или просто да има „заешка салата“ с моркови.

Искате да погостувате на Бъгси и Роджър в най-важния им ден? Чуйте звуковия файл.


Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

От Вейдър до Годзила – най-ексцентричните в политическия авангард

Докато у нас всички бистрят политика, „Изотопия” реши да избистри спорния, но достоен за световно гласуване въпрос за най-фрапантните примери за партии и кандидат-политици . Сред тях има почитатели на плюшените мечета, на лимоните, класически фенове на бирата, че и филмови чудовища . Някои идеологии просто отиват отвъд . В следизборното..

публикувано на 10.04.21 в 15:22

Диаграма на истината и лъжата

Може ли показателите на тялото ни - дишане, пулс, реакции, да покажат колко сме искрени? Едно техническо средство ни сблъсква с последствията от нашите действия в миналото. Това е полиграфът , известен още и като Детектор на лъжата . „Изотопия " се окичва с кабели и се заема с графичните, моралните и корпоративните измерения на истината и лъжата ...

публикувано на 09.04.21 в 17:00

Книга помага на децата в училище да опознаят връстниците си със специални потребности

Книгата "Да се запознаем с различните деца на България" ще стигне до своята публика в средата на април. Книгата е част от инициативата "Да се запознаем", насочена към децата в училище и запознаването им с техните връстници със специални потребности. Автори на идеята са фотографът Анна Йончева и Ваня Тодорова, председател на Фондация "Можем..

публикувано на 09.04.21 в 11:17

Българската антарктическа експедиция в очакване на ледоразбивача "Агилес"

Шестимата полярници от 29-та българска антарктическа експедиция вече повече от месец работят на база "Свети Климент Охридски" в изпълнение на задачите от Националната програма за полярни изследвания. Трябваше тези дни да потеглят от Антарктида към България на борда на чилийската антарктическа флота - ледоразбивачът "Агилес". Заради заболели от..

публикувано на 08.04.21 в 13:35

Деца доброволци помагат на възрастни хора по проекта „Внуци под наем“

Деца доброволци помагат на възрастни хора във второто издание на проекта „Внуци под наем“, който се реализира на територията на община Мадан. „Основната цел на проекта „Внуци под наем“ е да постави основите на социално предприятие, търсещо работа и реализация на младежи със специални потребности, които преди това ще преминават специални..

публикувано на 08.04.21 в 12:04

Избори до дупка или част от партиите да се прегърнат

И в Кюстендилско, както навсякъде в страната, темата за изборните резултати и това дали ще има правителство, дали предстоят скорошни нови избори, доминира. Дори и измества и епидемията с коронавируса и препълнените Covid отделения в болниците в Кюстендил и Дупница и ваксинирането. Още в деня на вота по селските и кварталните магазини и пред..

публикувано на 08.04.21 в 09:30

Как преживяват в Израел някои от ромите

Подобно на евреите, ромите са били преследвани и избивани по време на Третия райх , също толкова жестоко от Хитлер и съюзниците му.  Искра Декало попаднала на група роми преди 30 години по време на полет за Израел. Повечето от тях се трудели тежко на по 2-3 места и само в събота (почивния ден в Израел) се събирали да пеят и разговарят в..

публикувано на 07.04.21 в 13:18