Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов и началникът на кабинета му с отрицателни тестове за Covid-19

| обновено на 24.07.20 в 13:25
Премиерът Борисов с началника на кабинета си Деница Желева.
Снимка: БГНЕС

При направените повторни тестове на премиера Бойко Борисов, на началника на политическия му кабинет Деница Желева и на членовете на екипа на премиера, резултатите са отрицателни, съобщи правителствената пресслужба.

Всички служители на администрацията на Министерския съвет се тестват, след като в началото на настоящата седмица бяха установени двама служители от администрацията с Covid-19.

Към настоящия момент в резултат на направените тестове са установени нови два случая на заразени служители от администрацията на МС и така общият брой на заразени с Covid-19 служители става четирима.

По-голямата част от администрацията на МС вече е тествана, като до понеделник се очаква да станат ясни резултатите и от последните тестове.

По-рано днес от ВМА обявиха, че Деница Желева е дала положителна проба след завръщането на българската делегация от Брюксел.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

НС прие на първо четене промени в Закона за земеделските производители

Народното събрание единодушно подкрепи на първо четене промени в Закона за подпомагане на земеделските производители, предложените от министерството на земеделието. Поправките са пряко свързани с удължаване на срока за прилагане на Схемата за държавна помощ за акциза върху газьола до края на 2026 година. Променя се и дефиницията за активен фермер, за..

публикувано на 18.04.24 в 16:52

Бавят се 122 млн. евро за Кюстендилска област по Справедливия преход

Бавят се 122 млн. евро за Кюстендилска област по Справедливия преход. Заради закриването на въглищните централи средства трябва да получат и областите Стара Загора и Перник.  Това беше коментирано на форум "Преход на възможностите", органидиран от кмета на Кюстендил Огнян Атанасов с участието на представители на централната, местната и общинската..

публикувано на 18.04.24 в 16:44

Дирекция в СЕМ е установила нарушения на закона и език на омразата в ефира на телевизия "Алфа"

Дирекция "Мониторинг и анализи" на Съвета за електронни медии е установила нарушения на Закона за радиото и телевизията за използване на език на омразата в ефира на телевизия "Алфа". Това става ясно от резултатите от фокусирано наблюдение, свързано с отразяването в медиите на инциденти с бежанци, мигранти и чужди граждани в периода от 8 до 18..

публикувано на 18.04.24 в 16:40

Телефонни измамници се представят за служители на БНБ

Българската народна банка отново предупреди за измамни телефонни обаждания от хора, които се представят за нейни служители.  В тях се изисква информация за сметки на гражданите и им се дават инструкции за извършване на преводи по тях.  "Тези обаждания са измамни и не се извършват от служители на БНБ", подчертават от Централната банка и съветват да не..

публикувано на 18.04.24 в 16:30

Главчев: Няма промяна в българската позиция за Украйна

"Няма промяна в българската позиция за Украйна", каза служебният премиер Димитър Главчев пред журналисти по време на заседанието на европейските лидери в Брюксел.  Попитан кои са страните, споменати във вчерашните заключения, а именно, че "военната помощ ще бъде осигурена при пълното зачитане на политиката на сигурност и отбрана на някои страни..

публикувано на 18.04.24 в 16:23

НС прие Националната здравна стратегия

Със 107 гласа "за" от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, ДПС и един от БСП - Народното събрание прие преработената Национална здравна стратегия до 2030 година, внесена от Министерски съвет.  В нея е предвиден бюджет от над 100 милиарда лева за подобряване здравето на населението.  Националната здравна стратегия очертава конкретните резултати, които трябва..

публикувано на 18.04.24 в 16:13

Пуснаха задържания за поругаване на гроба на патриарх Неофит

Софийският районен съд освободи 37-годишния мъж, който поруга в понеделник вечерта гроба на патриарх Неофит.  3 години затвор грозят задържания за оскверняването на гроба на патриарх Неофит Съдията изтъкна, че поисканата от прокурора мярка "задържането под стража" е твърде тежка за престъплението, за което е обвинен Иво Димитров.  Има..

публикувано на 18.04.24 в 16:05