Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Французин с жълтата фланелка в колоездачната обиколка на България

Французин с жълтата фланелка в колоездачната обиколка на България
Снимка: БГНЕС

Французинът Пиер Барбие от отбора на Делко Прованс е първият носител на жълтата фланелка в 67-ата колоездачна обиколка на България. Състезанието стартира тази вечер с пролог около храм-паметник "Свети Александър Невски" в София за определяне носителите на четирите лидерски фланелки. Тимът на Делко Прованс е воден от трикратния победител в състезанието Христо Зайков.

Зелената фланелка за активност стана притежание на Жулиен Ел Фарес (Делко Прованс, Франция), бялата на червени точки за катерачи спечели Жоакин Мургиалай (Испания) от тим на Каха рурал, а бялата фланелка за най-млад и перспективен състезател до 23 години облече Лукаш Кибис от Дукла (Банска Бистрица).

Първият етап на Обиколката на България е утре - от София до Пазарджик с дължина 131 км. На старт ще застанат 114 колоездачи от 20 отбора от 12 държави. Пет от тимовете са български.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Драган Йович води европейски медалисти в таекуондото на кампа в Ботевград

Европейският вицешампион по таекуондо за тази година в категория 58 килограма и участник на олимпийските игри в Париж 2024 Лев Корнеев и бронзовият медалист от първенството на Стария континент през 2018 година в категория 80 килограма Рустам Одинаев ще бъдат след участниците в лагера, организиран от легендарния треньор Драган Йович в Ботевград от 12 до..

публикувано на 11.09.24 в 08:05
Парагвай победи Бразилия с 1:0

Парагвай нанесе четвърта загуба на Бразилия

Отборът на Парагвай нанесе четвъртата загуба на Бразилия от началото на световните футболни квалификации в зона "Южна Америка". В мач от 8-ия кръг парагвайците спечелиха с 1:0 след гол на Диего Гомес в 20-ата минута. Това бе първи успех на Парагвай над Бразилия от 2008 година насам. Колумбия спря победния ход на Аржентина, след като..

публикувано на 11.09.24 в 07:23

Резултати от турнира Лига на нациите

Резултати от срещи от 2-ия кръг на ф утболния турнир Лига на нациите: Лига "А" Нидерландия - Германия 2:2 Унгария - Босна и Херцеговина 0:0 Лига "B" Албания - Грузия 0:1 Англия - Финландия 2:0 Ирландия - Гърция 0:2 Чехия - Украйна 3:2 Лига "C" Латвия - Фарьорски острови 1:1 Северна Македония - Армения 2:0..

публикувано на 11.09.24 в 07:21
Нидерландия и Германия завършиха 2:2

Нидерландия и Германия не се победиха

Съставите на Нидерландия и Германия завършиха 2:2 на стадион "Йохан Кройф Арена" в Амстердам, в мач от футболния турнир Лига на нациите. Играчът на Милан Тижани Райндерс откри резултата за домакините още във 2-ата минута. До края на полувремето обаче германците обърнаха нещата в своя полза. Дениз Ундав изравни в 38-ата, а Кимих вкара..

публикувано на 11.09.24 в 07:07
Хари Кейн вкара и двата гола срещу Финландия

Хари Кейн с два гола в 100-тния си мач за Англия

Националният отбор на Англия победи Финландия с 2:0 в мач от 2-ия кръг на футболния турнир Лигата на нациите и записа втори пореден успех. И двата гола отбеляза Хари Кейн, който преди срещата на "Уембли" беше награден за мач номер 100 с екипа на английския тим. Домакините доминираха през цялата среща и пропуснаха много положения. В..

публикувано на 11.09.24 в 07:05
Младежки национален отбор на България

Младежите ни загубиха от Полша и пропиляха шансовете си за класиране

Младежкият национален отбор на България отстъпи с 1:3 на Полша в среща от група D на квалификациите за Европейско първенство и пропиля шансовете да се класира на 2-о място. Българите остават с 12 точки в потока два кръга преди края, докато поляците с 18 си гарантираха минимум тази позиция и ще се борят до края с Германия за 1-ата. Първият отбор в крайното..

публикувано на 10.09.24 в 21:17
Ивайло Стоянов

Футболният съдия Ивайло Стоянов с решаваща намеса при автомобилна катастрофа

Българският футболен съдия Ивайло Стоянов отново се притече на помощ на сериозно пострадали хора при автомобилна катастрофа. Стоянов се оказа първи на инцидента, който се е случил на 240-ия километър на автомагистрала "Тракия", съобщиха очевидци за БТА. Опитният рефер видял, че автомобил се е забил в мантинелата и веднага отбил в аварийното платно...

публикувано на 10.09.24 в 20:04