Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията разследва предполагаемо нападение срещу Ренета Инджова

| обновено на 02.08.20 в 18:52
Ренета Инджова
Снимка: БГНЕС

Полицията разследва предполагаемо нападение срещу Ренета Инджова, бивш служебен премиер на България.

На път за столичния пазар "Герена" тя е била блъсната от непознат, който е тичал. Инджова е паднала и си е счупила китката на лявата ръка. Сигналът за инцидента е подаден след 18.00 часа снощи от неин близък. 

Комисар Стойно Цветков, началник на отдел "Разследване" в СДВР, даде още подробности:

"От това, което сме установили, инцидентът е станал около 9.00 часа сутринта. Дадени са противоречиви факти и обстоятелствата са известни, след като е посетила болничното заведение, там е записано, че това е битов инцидент, падане по стълби и едва след като сме сезирани след 18.00 часа, сме започнали работа".

Във връзка с инцидента от МВР съобщават, че се провежда досъдебно производство под ръководството на Софийската районна прокуратура за нанасяне на средна телесна повреда.

Полицията е била сигнализирана, че Ренета Инджова е била блъсната нарочно от неизвестен извършител. Прегледани са наличните видеозаписи от местопроизшествието, но не е установено лице с подаденото описание. Не са установени и очевидци. Работата по случая продължава, информират от МВР.

Инджова ще бъде оперирана в понеделник в "Пирогов". Д-р Владислав Шопов, който я е приел в лечебното заведение, обясни, че Инджова е дошла в травматологията с придружител, обявявайки, че е паднала.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Софийски университет “Св. Климент Охридски”

Сградата на СУ е в изключително тежко състояние, има нужда от основен ремонт

Ректорът на Софийския университет "Св. Климент Охридски" проф. Георги Вълчев алармира пред БНР, че сградата на най-старото висше училище в България, както и тази на университетската библиотека, са в изключително тежко състояние . Редица ректори молят държавата да отпусне необходимите средства за основен ремонт и на Ректората, и библиотеката...

публикувано на 23.04.24 в 10:16

Екатерина Баксанова: В момента сме като Алиса в Страната на изтеклите мандати

"Все по-осезаема, направо веществена, става антиутопията, в която живеем. Очевидни са обвързаностите на правосъдието с политици, с криминални кръгове . Прокуратурата се превърна в един от тези органи, които вместо да изпълняват правомощията си, събират компромати, "консервират" ги като зимнина в буркани за по-удобни времена – обикновено това..

публикувано на 23.04.24 в 09:11

"За Земята" настоява за подмяна на еднократните пластмасови изделия с многократни

Днес отбелязваме Деня на Земята. Основната тема тази година е за пречистване на планетата ни от пластмаси .  И днес "За Земята" настоява за подмяна на еднократните пластмасови изделия с многократни , заяви пред БНР Евгения Ташева от екологичното движение. И даде пример с използването на лични бутилка за вода, чаша, кутия за храна или чанта за..

публикувано на 22.04.24 в 09:50

Камарата на представителите на САЩ одобри военната помощ за Украйна

След месеци забавяния американската Камара на представителите одобри дългоочакваната финансова помощ за Украйна на стойност 61 милиарда долара. Средствата са от критична важност за защитата на страната във войната с Русия, като голяма част от парите ще бъдат използвани за въоръжаване на украинската армия. Финансовият пакет за Украйна беше приет с..

обновено на 21.04.24 в 01:54
Искра Баева

Проф. Искра Баева: Мирът няма да доведе до разпадането на Украйна

Мир с някакъв компромис няма да доведе до разпадането на Украйна. Тя се сплоти и  не е застрашена, ако постигне мир . Русия няма потенциал да застраши цяла Украйна. Това каза пред БНР историкът проф. Искра Баева. Нито тезата на Русия, нито тезата на Украйна биха могли да се реализират в пълен обем . Русия не може категорично да спечели войната в..

публикувано на 20.04.24 в 11:11
Варна

Великден наближава... Пътуванията тази година са 10-15% по-скъпи

Майските празници са началото на морския туризъм , каза пред БНР Димитрина Горанова, председател на Асоциацията на българските туроператори. "При Великден за много от нас има значение дестинацията и от гледна точка на отбелязване на празника. Затова най-предпочитана дестинация е Гърция - и заради морето, и заради факта, че гърците също са..

публикувано на 19.04.24 в 10:43

Погром в птицевъдството - 40% от кокошките носачки са засегнати от птичия грип

Само за седмица заради птичия грип са били унищожени над половин милион кокошки у нас. " Ситуацията ескалира изключително бързо. От октомври миналата година до момента заради огнища сме унищожили над 2 милиона птици – кокошки носачки, през последната седмица около 380 000 бройлери. При кокошките носачки вече са засегнати над 40% ",..

публикувано на 19.04.24 в 10:25