Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Загорчич: Започваме без контузените Стоев и Атанасов

Златомир Загорчич
Снимка: БГНЕС

Емил Стоев и Мартин Атанасов са контузени в Славия преди началото на новия футболен сезон, заяви старши треньорът на "белите" Златомир Загорчич пред медиите. Двамата млади играчи имат травми след подготовката на столичани в Банско.

"Доволен съм от лагера, дано да продължим по същия начин, както през миналия сезон. Сигурно ще ни липсват някои футболисти, защото има възможности за изходящи трансфери. Трябва да видим с какъв състав ще започнем. Мартин Атанасов и Емил Стоев са контузени. Дано се оправят по-бързо. Искаме да изиграем здраво мача с Черно море и да спечелим. Мислим си за нас и трябва да показваме силна игра. Трябват ни нови футболисти, да. Искаме да реализираме трансфер, защото ни очакват и евротурнири. Трябва да се подсилим. Да се надяваме, че ще съберем това, от което имаме нужда", коментира сръбският специалист с български паспорт.

Той говори за завръщането на бившия национал Димитър Рангелов в Славия. "Чрез идването на Рангелов ще се вдигне нивото на целия отбор. Той ще ни помогне много. Няма да ни бъде лесно, но трябва да покажем това, което вече сме показвали. Задължени сме да играем на сто процента във всеки мач и да се раздаваме, както през миналия сезон. Не може да се каже, че някой е готов напълно. Надяваме се да няма нови контузии. Тогава може да разчитаме да показваме играта от последния шампионат. Разполагаме със страхотен колектив. Момчетата се раздават в тренировките и мачовете", каза още Загорчич.

Старши треньорът на Славия коментира и участието на отбора в Лига Европа: "Не може да предположим какво ще се случи. Само в един мач по-слабите имат шанс да изненадат по-силните."

Нападателят Калоян Кръстев, който е спряган за трансфер в Италия, все още е в Славия и тренира заедно със своите съотборници. "Кръстев е още с нас. Здраво момче е, добър футболист. Желая му успех, ако отиде в Италия. Иска ми се да бъде тук с нас. Помогна ни много през миналото първенство. Разчитах на него. Ще говорим, когато трансферът стане факт", завърши Загорчич.

Славия посреща Черно море в София в среща от първия кръг от новия сезон в неделя вечерта.


Казаното от Загорчич може да чуете и в звуковия файл!





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Иван Димов

Нула за Иван Димов в изхвърлянето

Българският състезател по вдигане на тежести Иван Димов не успя да запише резултат в изхвърлянето в категория до 61 килограма на Игрите в Париж. 21-годишният Димов беше заявил 130 килограма за първото движение, но в последствие стартовата му тежест беше увеличена на 134 килограма. Той не можа да се справи с нея в първите си два опита, а при третия..

публикувано на 07.08.24 в 17:46
Григор Димитров

Григор Димитров загуби на двойки в Монреал

Григор Димитров заедно с партньора си Джейми Мъри загубиха мача си на двойки от британеца Нийл Скупски и австралиеца Майкъл Винъс с 5:7, 5:7 на старта на турнира по тенис на твърди кортове от сериите Мастърс 1000 в Монреал (Канада). Димитров и братът на Анди Мъри започнаха силно мача, като направиха ранен пробив и поведоха с 3:0 в първата част...

публикувано на 07.08.24 в 07:53
Милан спечели след дузпи

Милан и Барселона със зрелищен мач в Балтимор

Съставите на Милан и Барселона направиха истински спектакъл в Балтимор, като завършиха 2:2 във футболна приятелска среща, играна в Балтимор (САЩ). "Росонерите" спечелиха с 4:3 след изпълнение на дузпи. Италианците изиграха много силни първи 15 минути, в които вкараха два гола във вратата на Марк-Андре тер Стеген. Първи Пулишич намери..

публикувано на 07.08.24 в 07:31
Реал (М) победи с 2:1 Челси

Реал (М) победи Челси в последната си контрола в САЩ

Отборът на Реал (Мадрид) победи с 2:1 Челси в Шарлът в третата си и последна контрола от турнето в САЩ. Лукас Васкес и Браим Диас отбелязаха головете за тима на Карло Анчелоти, а за Челси точен беше Нони Мадуеке. В 18-ата минута атака на Реал завърши с удар по диагонала на Лукас Васкес и лек рикошет, който затрудни Йоргенсен. Дани..

публикувано на 07.08.24 в 07:29

Слави Бинев: Първата среща на Кимиа ще е най-трудна, защото е срещу съперничка от Иран

Президентът на Българската федерация по олимпийско таекуондо Слави Бинев окуражи българската представителка в този спорт на олимпийските игри Кимиа Ализаде и нейните треньори – личният ѝ наставник Давуд Етминани и треньорът на националния отбор Фарзад Золхадри. Кимиа Ализаде тренира в олимпийското село в готовност да дебютира на Игрите под..

обновено на 07.08.24 в 07:05

Всички медалисти от 11-ия ден на олимпийските игри в Париж

Ден 11 от програмата на олимпийските игри в Париж беше изпълнен с интересни състезания и роди нови герои. Ето и медалистите от проведените общо 15 финала: сърф, мъже:
 1. Каули Васт (Франция)
 2. Джак Робинсън (Австралия)
 3. Габриел Медина (Бразилия) сърф, жени:
 1. Керълайн Маркс (САЩ)  
2. Татяна Уестън-Уеб (Бразилия)
 3. Жоан Дефе..

публикувано на 07.08.24 в 02:21
Виктория Томова

Виктория Томова отпадна в първия кръг на турнира в Торонто

Първата ракета на България Виктория Томова загуби на турнира по тенис WТА 1000 на твърди кортове в Торонто (Канада). В среща от първия кръг българката отстъпи с 6:7 (4), 2:6 срещу номер 63 в световната ранглиста Моюка Учидижима от Япония. Томова поведе с 2:0 в самото начало на мача, но допусна обрат за 3:4. При този резултат срещата беше прекъсната за..

публикувано на 06.08.24 в 23:21