Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без задържани при полицейската акция срещу палатковия лагер край Стара Загора

Движението по главен път Стара Загора - Хасково и връзката с АМ "Тракия" е възстановено

След полицейска операция тази нощ палатките на протестиращите до летището на изхода на  Стара Загора бяха премахнати и движението по първокласния път I-5, свързващ града с АМ „Тракия“ e напълно възстановено. 

Операцията се проведе около 4.30 часа по разпореждане съгласно утвърден план на директора на Областна дирекция на МВР – Стара Загора комисар Стоян Стоянов.

По време на операцията не е имало съпротива от страна на протестиращите и те сами са премахнали от пътя палатките и останалите вещи, каза на брифинг след операцията  гл. инспектор Бончо Славов, началник „Пътна полиция“ – Стара Загора. Няма арестувани, съставени са 3 акта за установяване на административно нарушение по Закона за движение по пътищата.

Полицейски екип ще остане на място, за да обезпечи безопасността на движението в района докато бъдат премахнати от пътното плътно всички предмети от импровизирания палатков лагер. 

От полицията обясниха ранния час на акцията с ниската интензивност на движението в тази част на денонощието, както и да не бъдат създавани предпоставки за пътни произшествия.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.