Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Контролът на превоза към Рилските езера не е на общината, обяви кметът на Сапарева баня

Снимка: Кирил Фалин

Контролът за джиповете, които в нарушение превозват туристи и багаж на Седемте рилски езера, не е на общината, каза кметът на Сапарева баня Калин Гелев. По официален ред общината търси институциите, които имат отношение към проблема.

Десетина джипа превозват туристи и багаж към Седемте рилски езера в пълно нарушение на забраните и правилата по опазването на терена и района на циркуса, обяви преди седмица министърът на околната среда Емил Димитров, като обвини изцяло кмета на Сапарева баня Калин Гелев.

Градоначалникът обаче е категоричен, че контролът трябва да е на Регионалната агенция по горите в Кюстендил и МОСВ:

„Нямам отговор от Регионална агенция по горите какво е необходимо за тази заповед, конкретни пътища и територии, а тогава Изпълнителна агенция по горите одобрява заповедта на регионалния директор. По закона за биологичното разнообразие пак правомощие само и единствено в министерството“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Емил Димитров

Полиция проверява за нерегламентиран превоз на туристи към Рилските езера

Осигурено е полицейско присъствие при бариерата и при 4-километровия път, по който джипове карат нерегламентирано туристи и багажи към Седемте рилски езера , каза за БНР радио шефът на Областната дирекция на полицията в Кюстендил ст. комисар Елиан..

публикувано на 03.08.20 в 17:44
ВИЖТЕ ОЩЕ
Лидерите на ПП-ДБ след консултациите с президента Радев

ПП-ДБ иска изслушване на премиера и вътрешния министър за повишената степен на защита на Борисов

От ПП-ДБ потвърдиха, че остават опозиция в този парламент и отхвърлиха идеята на "Възраждане" за правителство на всички партии в НС без ГЕРБ и ДПС.  След консултациите при държавния глава за възможностите за съставяне на редовен кабинет Николай Денков..

публикувано на 24.06.24 в 16:16
Георги Гвоздейков

Министър Гвоздейков е разпоредил проверка на случая с дублирани билети в нощния влак София-Бургас

Министърът на транспорта Георги Гвоздейков е разпоредил проверка на случая с нощния влак от София до Бургас, който в петък е превозвал пътници с дублирани билети, а голяма част от хората са пътували прави в коридорите на влаковата композиция...

публикувано на 24.06.24 в 16:12
Руският президент Владимир Путин разговаря с деца в детския лагер

Детският лагер "Артек" е включен в санкционния пакет на ЕС

Световно известният детски лагер "Артек“, където много български пионери са почивали, е сред санкционираните от ЕС образувания в 14-ия санкционен пакет срещу Русия. Той е под контрола на руското министерство на образованието от незаконното..

публикувано на 24.06.24 в 15:58

Искат влязъл в затвора за убийство анестезиолог да работи в дупнишката болница

Анестезиологът д-р Николай Карастоянов, осъден на 3 години затвор и влязъл да излежава присъдата си, да е на разположение и да работи в общинската болница в Дупница. Върху такъв казус работят ръководство на болницата, управата на затвора в Бобов..

публикувано на 24.06.24 в 15:52

Пожар гори в района на Харамията край Варна

Сигнал за горящи бараки е получен в 13,45 часа днес в района на местността Харамията край Варна.  Три екипа - на пожарната във Варна и на Горското стопанство, са на мястото на инцидента, съобщиха за Радио Варна от пресцентъра на Областната дирекция на МВР,..

публикувано на 24.06.24 в 15:44
Тино Хрупала, съпредседател на

"Алтернатива за Германия" ще търси съюз с други партии, включително "Възраждане"

Федералният изпълнителен комитет на германската крайнодясна партия "Алтернатива за Германия" (АзГ) единодушно реши да препоръча на партийната конференция през следващия уикенд партията да напусне европейската партия "Идентичност и демокрация".  От АзГ..

публикувано на 24.06.24 в 15:43
Лидия Петкова, зам.-кмет по

В Плевен подеха кампания срещу електрическите тротинетки в пешеходни зони

В Плевен подеха кампания срещу придвижването с електрически тротинетки в централната пешеходна зона и на забранените други места, определени с Наредба на Общинския съвет.  По време на съвместна акция с полицията са проверени 230 лица, предимно..

публикувано на 24.06.24 в 15:13