Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата опроверга публикация за обиск на детски център в Силистра

Снимка: БГНЕС

Прокуратурата и МВР опровергаха вчерашни публикации, че по време на посещението на главния прокурор Иван Гешев в Силистра за акцизни стоки е бил претърсван местен детски център. От пресслужбите на двете институции призовават медии за коректност при поднасяне на информацията за дейността им. 

Става дума за цитирана от редица онлайн издания публикация на изданието „Силистренски бряг“, пред което собственичката на местния детски център "Биберон" Пламена Тончева разказва, че представители на икономическа и криминална полиция са обискирали обекта ѝ. Търсени били акцизни стоки, но според твърденията ѝ не било открито нищо незаконно.

Днес от държавното обвинение уточняват, че провереният обект кафе-аперитив не е детски център, а питейно заведение, носещо идентично име с това на детски център. Проверяван, е защото по документи обектът е заявил, че продават акцизни стоки, а те подлежат на проверка.

Посещението на главния прокурор Иван Гешев в Силистра е част от продължаващата му обиколка на Апелативните райони в страната и по никакъв начин не е обвързано с проведената от икономическа полиция проверка в същия ден.

След тези уточнения от Дирекция „Публична комуникация“ към прокуратурата се противопоставят на опитите за манипулация чрез гръмки заглавия, които не отговарят на обективната истина, а от пресслужбата на МВР призовават да не подвеждат обществеността със спекулативни и неверни данни и твърдения.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Гешев обсъди с прокурори политически атаки срещу независимостта на съдебната власт

Главният прокурор Иван Гешев обсъди приоритетите на прокуратурата до края на годината с прокурори и служители от окръжните прокуратури в Добрич, Силистра и Разград.  Заедно с временно изпълняващия длъжността директор на Националната полиция..

публикувано на 11.08.20 в 16:03
ВИЖТЕ ОЩЕ

Вашингтон и Берлин са се договорили за разполагане на далекобойни американски ракети в Германия

САЩ и Германия се договориха за разполагане на далекобойни американски ракети на германска територия, предаде Ройтерс. От 2026 година в Германия ще бъдат изпратени зенитни ракети SM-6, крилати ракети "Tomahawk", както и хиперзвуково оръжие, което е..

публикувано на 10.07.24 в 21:18

25 депутати в групата "Европа на суверенните нации", Станислав Стоянов ще е зам.-председател

25 евродепутати ще наброява по последни данни парламентарната група "Европа на суверенните нации", съобщи за БНР неин говорител. В нея влизат и българските представители от "Възраждане", като Станислав Стоянов ще бъде един от двамата..

публикувано на 10.07.24 в 21:02
Ахмед Доган и Делян Пеевски

Доган иска оставката на Делян Пеевски и на други 5 знакови имена на ДПС

В призив към всички депесари почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган иска оставката на председателят на парламентарната група Делян Пеевски и на други 5 знакови имена на Движението. Ето и пълния текст на писмото на Ахмед Доган (без съкращения и..

публикувано на 10.07.24 в 20:43
Служебният премиер Димитър Главчев говори пред медиите в конгресния център Walter E. Washington във Вашингтон, САЩ, 10 юли 2024 г.

Главчев разговаря с Мицкоски във Вашингтон: На едно мнение бяхме, че трябва да се намали напрежението

Служебният министър-председателят Димитър Главчев е разговарял с премиера на Северна Македония Християн Мицкоски преди официалното заседание на лидерите на страните членки от НАТО.  Главчев към Байдън: България е лоялен и надежден съюзник..

публикувано на 10.07.24 в 20:40
Руската мобилна система за противовъздушна отбрана Оса от групировката войски

Руската армия с ракетни удари към украинския град Вознесенск

Руската армия извърши ракетно нападение по украинския град Вознесенск. Загинал е един местен жител, а други 8, сред които и кметът, са били ранени, съобщава Ройтерс. Вознесенск се намира в южната Николаевска област. По-рано днес при ракетно нападение..

публикувано на 10.07.24 в 20:15

Медицинският хеликоптер е в Банско, уточниха най-рисковите места за инциденти в планината

Първият хеликоптер за спешна помощ у нас пристигна в Банско. Екипът от пилоти и медици проведоха среща с кмета на курорта Стойчо Баненски и планинските спасители, след което медицинският хеликоптер облетя землището на града и северен Пирин...

публикувано на 10.07.24 в 19:42
Съдебната палата в Перник

Досегашният заместник Ангел Байрактарски става окръжен прокурор на Кюстендил

Досегашният заместник Ангел Байрактарски става окръжен прокурор на Кюстендил за следващите 5 години, реши единодушно на заседанието си Прокурорската колегия при ВСС. Преди двадесетина години Байрактарски също е бил кандидат за обвинител номер 1..

публикувано на 10.07.24 в 19:41