Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестно автошествие образува опашка на АМ “Тракия“

| обновено на 12.08.20 в 14:44
Илюстративна снимка
Снимка: БГНЕС

Около 5 километра колона от автомобили се образува днес преди тунела "Траянови врата" на автомагистрала "Тракия" заради протестно шествие от автомобили, които караха с 50 км/ч. Това съобщи за БНР Лъчезар Близнаков от Пътната полиция:

"Колоната се движи по автомагистрала "Тракия" от тунела "Траянови врата" към Пазарджик, като в района на тунела, протестиращите са отбили и са пропуснали цялото задържано движение зад тях. Заявено е, че пътният възел за разклона за Пазарджик ще обърнат движението си към София, като ще се движат с нормална скорост“, каза той и допълни:

“Засега информацията ни е, че няма да пречат на движението на връщане в посока към София. Водачите да изострят вниманието си, тъй като може да се случи така, че изведнъж да намалят скоростта рязко".

Колите поеха преди обед от София в посока Пазарджик, като целта на протестиращите бе след това да се върнат обратно в столицата. 

Няма да има повече бавно шофиране по магистрала „Тракия“, каза от своя страна Димитър Митев от движение „Заедно“, което заедно с други организации провежда протестното автошествие.

Това е форма на протест срещу управлението, посочи Димитър Митев:

"В момента отиваме към Пазарджик - важен областен център, в който обаче не виждаме протестни действия. Има там наши сподвижници. Има граждански активни хора, на които искаме да вдъхнем малко смелост и кураж. ОТ МИР - Пазарджик е избран депутатът Делян Пеевски, който в момента заедно с Борисов управлява държавата, да попитаме гражданите на Пазарджик дали са доволни от техния депутат Пеевски, тези, които са гласували за него, ако изобщо има такива, и, разбира се, ще минем през пазарджишкия затвор да спрем и да попитаме надзирателите дали са приготвили килията за Бойко Борисов и за Делян Пеевски“.

Около 14 часа шествието се насочи по обратния път към столицата.

Преди това автоколоната от 13 автомобила премина през центъра на Пазарджик и престоя двайсетина минути пред сградата на общината.

С мегафони протестиращите заявиха, че Пазарджик трябва да се включи в протестите и исканията за оставка на премиера и на главния прокурор.

В града участниците в акцията извършиха и символично издирване на депутата Делян Пеевски. 

От Пътната полиция съобщиха за „Хоризонт“ около 14,30 часа, че вече няма проблеми в движението по магистрала „Тракия“.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Доналд Тръмп е леко ранен след атаката срещу него, нападателят е загинал

Доналд Тръмп е добре след стрелбата срещу него по време на предизборен митинг в щата Пенсилвания, обяви говорител на бившия американския президент. От Сикрет сървис потвърдиха, че техни служители са убили нападателя, който откри огън срещу Тръмп. Един от зрителите също е загинал при атаката, а други двама са ранени и в критично състояние. Федералното..

обновено на 14.07.24 в 04:56

По стъпките на Левски тръгват 250 родолюбци

Днес от Плевен потегля вторият лъч от Националния поход „По стъпките на Апостола“. За 30 поредна година над 250 участници ще преминат по различни маршрути на Стара планина в осем лъча, за да пристигнат в родния град на Васил Левски - Карлово на 18 юли и отбележат годишнината от неговото рождение.   Общо 250 участници, 68 от които ученици,..

публикувано на 14.07.24 в 04:37

Петър Стойчев преплува популярен маршрут между Северна Ирландия и Шотландия

Плувецът Петър Стойчев е преплувал успешно 38,1 км от Северна Ирландия до Шотландия. Това съобщи самият той в профила си във фейсбук. Постижението му е отнело 9 часа и 56 минути. "Беше много тежко плуване, температурата на водата варираше от 12.9 до 13.4 градуса. Станах 144-ият човек, преплувал успешно Северния канал, и влязох в престижния клуб на..

публикувано на 14.07.24 в 02:36

Пожарът между Серес и Солун скоро ще бъде овладян

Пожарът между Серес и Солун скоро ще бъде овладян, увериха от гръцката противопожарна служба.  Заради борбата с огъня се наложи пренасочване на движението по магистралата между Солун и ГКПП "Промахон" по обходен маршрут заради намалената видимост. Трафикът ще бъде възстановен, след като приключи гасенето по въздух тази вечер. Пожарът между Серес и Солун..

публикувано на 13.07.24 в 21:12

За "максималното" с втория мандат се готви ПП, ще обяви решението си заедно с партньорите от ДБ

За "максималното" с втория мандат се готви "Продължаваме промяната". Формацията събра Националния си съвет, за да реши дали да приеме предложението на "Демократична България" в опит да съставят правителство с втория мандат. След края на няколкочасовото заседание ръководството на формацията остана безмълвно с анонса, че ще обяви решението..

публикувано на 13.07.24 в 20:59
Рамадан Аталай

Рамадан Аталай: Случващото се в ДПС, не е само вътрешен преврат, а опит за промяна на принципите на партията

Това, което се случва в ДПС, не е само вътрешен преврат, а опит за промяна на принципите на партията, заяви пред БНТ депутатът Рамадан Аталай: "Господин Йордан Цонев това, което казава, че е вътрешен преврат, но аз мисля, че не е само вътрешен преврат. В ДПС в момента от Политбюрото, което се е събрало там, се опитват да сменят принципите, основите на..

публикувано на 13.07.24 в 20:33

Изгасен е големият пожар край врачанското село Софрониево

Повече от три часа продължи гасенето на голям пожар в покрайнините на врачанското село Софрониево.  В акцията са участвали огнеборци от АЕЦ "Козлодуй" и пожарната служба в съседното село Хайредин, десетки доброволци и земеделски производители.  Огънят е засегнал дворове, земеделски постройки и площи в околностите на Софрониево.  Няма изгорели жилищни..

публикувано на 13.07.24 в 20:11