Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НАСА планира следващо изстрелване на Crew Dragon

Снимка: ЕПА/БГНЕС

НАСА планира следващото изстрелване на космически кораб Crew Dragon на компанията SpaceX до Международната космическа станция не по-рано от 23 октомври, предаде БГНЕС.

В състава на екипажа ще влязат американците Майкъл Хопкинс, Виктор Глоувър и Шанън Уокър, както и астронавтът на Японската аерокосмическа агенция Соичи Ногучи.

Те ще трябва да прекарат шест месеца на борда на Международната космическа станция.

Ракета-носител Falcon 9 ще бъде изстреляна от площадката Кейп Канаверал във Флорида.

Първият исторически полет с ракетата беше извършен успешно на 30 май тази година.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

По-драстичен режим на водата – единствено краткосрочно решение за бедстващите свищовски села

Единственото възможно краткосрочно решение за бедстващите без вода свищовски села е въвеждането на още по-драстичен режим на водоподаване , заяви пред протестиращите от село Хаджидимитрoво заместник-управителят на водоснабдителното дружество Росен Трифонов. Хората, обаче са убедени, че това няма да реши проблема. Заедно с жителите на Горна..

публикувано на 25.08.24 в 11:06

ИПИ: За последните 15 години България е на опашката по инвестиции във ВиК инфраструктура

За последните 15 години България е на опашката по инвестиции във ВиК инфраструктура. Това се казва в анализ на Института за пазарна икономика, публикуван в редовния му седмичен бюлетин. На базата на  данни от Евростат става ясно, че  само в Словения и Естония стойността на вложените средства е по-ниска, като двете държави са с 3 до 5 пъти по-малко..

публикувано на 25.08.24 в 10:50

Китай изрази силно недоволство от новите санкции на САЩ

Китай изрази "силно недоволство" заради нови американски санкции срещу местни компании. Ограниченията бяха наложени заради предполагаема китайска подкрепа за руските действия в Украйна.  "Китай настоява САЩ незабавно да прекратят неправилните си практики и ще предприемат необходимите мерки за решителна защита на законните права и интереси на..

публикувано на 25.08.24 в 10:16
Израелски изтребител изстрелва ракети близо до ливанско-израелската граница, 25 август 2024 г.

Един загинал при израелските удари срещу "Хизбула" в Южен Ливан

Един човек е убит при израелските удари срещу цели на групировката "Хизбула" в Южен Ливан. Това съобщиха от ливанското външно министерство, след като Тел Авив  предприе превантивни действия заради подготвяна мащабна атака от страна на шиитското движение. Загиналият е боец на групировката, той е убит при удар с дрон по автомобила му в южното..

публикувано на 25.08.24 в 10:06
Снимката е илюстративна

Над 100 души гасят пожара под Рилския Черни връх

 Близо 100 пожарникари, горски служители и доброволци са на терена при пожара, който пламна в четвъртък на около 2 300 м. в Рила, под Черни връх. На мястото е и директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Александър Джартов. Заради усложнената ситуация, вероятно ще се наложи използването и на..

публикувано на 25.08.24 в 09:42

26-годишен обра жилище в София, докато собственичката е вътре, арестуваха го

26-годишен мъж е бил задържан тази нощ, след като обра жилище в София, докато собственичката е била в него. Сигналът за инцидента е бил подаден минути преди полунощ в полицията. По първоначална информация, 26-годишният мъж е влязал в жилището, което се намира на втория етаж в кооперация на столичната улица "Вардар" през незатворен прозорец...

публикувано на 25.08.24 в 09:17

Двама астронавти, престояващи на МКС над 2 месеца от предвиденото, ще бъдат върнати през февруари

Двамата американски австронавти, които са на Международната космическа станция вече повече от два месеца над предвиденото, ще бъдат върнати на Земята през февруари догодина, съобщиха от НАСА. Това ще стане с ракета на компанията Space X на Илън Мъск. Мисията на Сонита Уилямс и Бари Уилмор трябваше да продължи само осем дни, но престоят им на..

публикувано на 25.08.24 в 08:40