Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът Радев ще участва в тържествата на Шипка утре

Паметникът на Свободата ще бъде отворен за посетители след 12 часа по обед

Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев ще участва в отбелязването на 143 години от Шипченската епопея на 22 август. От 11.00 часа се очаква Президентът да изкачи стъпалата към Паметника на свободата на връх Шипка заедно с гражданите, които ще отдадат почит пред подвига на българските опълченци и руските войни. Около 12.00 часа Румен Радев ще произнесе слово по случай отбелязването на 143-годишнината от Шипченската епопея. Паметникът на Свободата ще бъде отворен за посетители чак след като официалните гости напуснат района. Това каза за Радио Стара Загора Чавдар Ангелов директор на Национален парк – музей „Шипка – Бузлуджа“ и допълни:

Директорът на Национален парк музей Шипка – Бузлуджа Чавдар Ангелов каза още, че до дни ще бъде  обявена обществена поръчка по реда на Закона за обществените поръчки, която да определи на кого ще се възложи  изработването на Проект за консервация и реставрация на Паметника. Това е предпосленият етап преди да започнат реални дейности.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.