Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Италия заговориха за смяна на Конте в Интер

Антонио Конте
Снимка: БГНЕС

Масимилиано Алегри може да замени Антонио Конте начело на Интер от новия сезон, пишат италианските медии.

Интер загуби финала за Лига Европа с 2:3 от Севиля, а след мача Конте загатна, че може да се раздели с клуба.

"Другата седмица ще говорим за бъдещето на Интер - с мен или без мен", каза Конте след мача.

Ако двете страни прекратят съвместната работа, ръководството на Интер ще се обърне към Алегри.

"Получи се много здрав и равностоен мач. През второто полувреме един епизод можеше да предреши изхода от мача. Имахме няколко добри положения за гол, но пропуснахме, а един нещастен рикошет на Ромелу реши мача.

Играчите ми работиха много здраво през целия сезон и подобриха много представянето си. Достигнаха до важен финал, а много от младите играчи получиха безценен опит. Трябва да продължаваме по същия път. Не съжалявам за нищо. Футболистите ми дадоха всичко от себе си срещу отбор, който умее да играе подобни мачове. Мисля, че Севиля има повече опит в тези финали и това беше разликата.
С президента ще говорим за бъдещето - с мен или без мен. Ще вземем най-доброто решение за Интер", заяви Конте.

А мнението на старши треньора на победителите от Севиля Хулен Лопетеги е следното:

"Емоциите са много силни, защото упорито се трудихме и заслужихме победата срещу такъв фантастичен отбор като Интер. Имаме страхотен отбор. Играчите вярват в себе си, вярват, че трудът им ще бъде възнаграден. Дори и да не бяхме спечелили този финал, пак щях да обичам тези момчета. Но победата е за нас и се прибираме у дома с купата. Нашият отбор никога не се предава, както се и пее в нашия химн.
Севиля е фантастичен клуб. Надявам се, че нашите фенове ще отпразнуват успеха, но без да нарушават правилата за безопасност. Всички ние имаме нужда да празнуваме", заяви Лопетеги.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Рами Киуан донесе 11-тия медал на България на европейското по бокс

Рами Киуан закри по перфектен начин за България днешния ден на Европейското първенство по бокс в Белград. В категория до 75 килограма националът ни надделя над Михал Ярлински (Полша) и се класира за полуфиналите в сръбската столица. Така българинът донесе 11-ти медал за страната ни, гарантирайки си минимум бронз. Под наставленията на Жоел Арате,..

публикувано на 24.04.24 в 21:19

Луедогорец обезсмисли реванша с Хебър за Купата

Лудогорец победи лесно с 4:0 у дома Хебър в първи полуфинален двубой от турнира за купата на България.  Носителят на трофея от миналия сезон успя да вземе аванс в резултата още в четвъртата минута на мача. Франсиско Гомес центрира и топката достигна до Рик Джонатан и той откри резултата с точен изстрел във вратата на гостите.   Четири минути след това..

публикувано на 24.04.24 в 20:53

Баскетболистките на Берое драматично спечелиха титлата

Берое Стара Загора завоюва титлата в женската А група за четвърти пореден и общо шести път в своята история. Настоящите шампионки оцеляха срещу Монтана 2003 с 67:66 в петата решителна среща, изиграна в зала „Общинска“. Двата тима сътвориха драма, спираща дъха, но във финалните акорди баскетболистките на Албена Хубенова изстрадаха ценния триумф и..

публикувано на 24.04.24 в 20:35

Румен Радев удостои с Почетния знак героите от Еверест

Президентът Румен Радев удостои с Почетния знак на президента участниците в първата българска експедиция за изкачване на връх Еверест през 1984 г.  Събитието се проведе в Централния военен клуб в столицата и е част от официалното отбелязване на 40-ата годишнина от експедиция "Еверест 1984".  Румен Радев връчи Почетния знак на един от участниците в..

публикувано на 24.04.24 в 20:20

Виктория Томова приключи в първия кръг в Мадрид

Виктория Томова отпадна в първия кръг на турнира по тенис на клей от сериите 1000 в Мадрид с награден фонд от 7.7 милиона евро. Най-добрата българска тенисистка загуби драматично след обрат със 7:5, 5:7, 4:6 срещу Шиню Ван. В първия сет Томова изоставаше на два пъти с пробив, но успя да направи обрат срещу китайката, повеждайки в резултата.  Във..

публикувано на 24.04.24 в 19:09
Ясен Радев.

Още четирима наши си осигуриха медали на европейското по бокс

Още четирима наши осигуриха нови медали за българския бокс от европейското първенство в Белград. В най-ниската категория при мъжете - тази до 48 килограма, Себахтин победи на четвъртфиналите Хасан Маликов от Азербайджан с пълно съдийско единодушие и е на една победа от второ поредно участие на финал на европейско първенство.  На полуфиналите младият..

публикувано на 24.04.24 в 18:49
Айлет Зусман и Линой Ашрам с Даря Атаманов

Треньорката на Линой Ашрам: Трудно е, имаме близки в Газа и ги чакаме да си дойдат

След като напусна Италия  една от най-добрите треньорки в света по художествена гимнастика Жулиета Канталупи вече половин година е част от щаба на националния  отбор на Израел. Внучката на легендата Жулиета Шишманова работи с главния треньор Айлет Зусман, която изведе до олимпийската титла в Токио Линой Ашрам. Жулиета сега тренира основно..

публикувано на 24.04.24 в 11:58