Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Два нови случая на Covid-19 в ромския кв. „Изток“ в Луковит

Луковит
Снимка: http://lukovit.bg/

Два нови положителни случая на заразени с Covid-19 са установени в семейното огнище в ромския квартал „Изток“ в Луковит. Там са въведени допълнителни противоепидемични мерки.

Лицата са поставени под карантина от 19 август, когато са взети пробите и са без оплаквания. 

С тях общо заболелите в семейното огнище вече са 11, а контактни лица са 10.

След проведеното през седмицата заседание на Общинския кризисен щаб със заповед на кмета на община Луковит Иван Грънчаров са предприети допълнителни противоепидемични мерки в квартала като са забранени масовите събирания и тържествата.

Засилен е полицейският контрол и общинска полиция следи за спазване на карантината и противоепидемичните мерки. Мобилизирани на терен са здравните медиатори и ромските лидери със здравно-възпитателна цел.

Към 9,00 часа на 22 август общо диагностицираните случаи в област Ловеч са 56, активните случаи са 18, от които 8 на домашна изолация и 10 хоспитализирани. Излекуваните са 36, починалите двама.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Забрана за масови събирания в ромския кв. „Изток“ на Луковит

С решение на общинския оперативен щаб и заповед на кмета Иван Грънчаров в ромския квартал „Изток“ в Луковит се забраняват масовите събирания и тържества заради  регистрирано огнище на заразени с коронавирус. Девет са заразените с коронавирус в..

публикувано на 19.08.20 в 14:03
ВИЖТЕ ОЩЕ
Президентът Румен Радев

Президентът: Август не е най-добрият месец за предизборна кампания, нито избори до средата на септември

Длъжен съм да се съобразявам не само с връчването на мандатите, а и с това кога да бъдат евентуални предсрочни избори.  Август не е най-добрият месец за предизборна кампания, нито избори до средата на септември. Това каза пред журналисти президентът..

публикувано на 04.07.24 в 19:31

Румен Радев ще връчи голямата награда "Банка на годината на България"

Тази вечер президентът Румен Радев ще отправи приветствие и ще връчи голямата награда "Банка на годината на България". В рамките на церемонията ще бъдат отличени български кредитни институции в 8 категории.  Методиката за оценяване, разработена от..

публикувано на 04.07.24 в 19:11

Румен Радев е изпратил поздравителен адрес до Джо Байдън по случай Деня на независимостта на САЩ

Президентът Румен Радев е изпратил поздравителен адрес до американския президент Джо Байдън по случай Деня на независимостта на Съединените щати - 4 юли. В поздравлението си Радев е отбелязал приятелските отношения и стратегическия диалог между България и..

публикувано на 04.07.24 в 19:06

Забраниха използването на питейната вода в харманлийското село Бисер

Регионалната здравна инспекция в Хасково забранява използването на питейната вода в харманлийското село Бисер.  Причината е, че в последните проби са установили отклонения в качеството на водата по радиологични показатели.  ВиК-Хасково трябва да..

публикувано на 04.07.24 в 19:00

Съдът касира изборите за общински съветници в Пазарджик

Пазарджишкият административен съд касира изборите за общински съветници в Пазарджик. Делото беше образувано по жалба на трима кандидати, които оспориха разпределението на мандатите в градския парламент. Съдът е установил, че има разминаване в преброените и..

публикувано на 04.07.24 в 18:56

Продължават следствените действия в столичния кв. "Модерно предградие", където беше убит 48-годишен мъж

Продължават следствените действия  в столичния квартал "Модерно предградие", където  днес беше убит 48-годишен мъж, а още двама бяха ранени след стрелба пред заложна къща  От МВР съобщиха, че първият сигнал е получен минути преди 15:00 часа и той е..

публикувано на 04.07.24 в 18:48

Около 40 хил. секции в Обединеното кралство за общите избори

Лидерите на партиите в Обединеното кралство се присъединиха към милионите гласоподаватели, които решават съдбата на страната в общи избори след 14-годишно управление на Консервативната партия. Избори в Обединеното кралство Всички направени..

публикувано на 04.07.24 в 17:40