Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бензиностанция е обрана край Бобов дол

Снимка: Ани Петрова

Бензиностанция е обрана край Бобов дол тази сутрин, съобщиха от Областната дирекция на полицията в Кюстендил.

По първоначална информация са задигнати около 4000 лева от оборота.

Обирът на обекта, който е на едно от най-оживените места по пътя към Кюстендил, Дупница и Бобов дол, станал на разсъмване.

Говорителят на Областната дирекция на МВР Катя Табачка:

Служителката е чула шум от счупено стъкло. Излязла навън и видяла маскирания, въоръжен с пистолет, мъж, след което той упражнил принуда и взел 4000 лева от касата на обекта. Тя не е пострадала. Досъдебно производство е започнато, уведомен е дежурен прокурор от Районна прокуратура – Дупница“.

Камери в района са запечатали престъплението. Крадецът се издирва.

Според коментари това не е първият път, в който тази бензиностанция става обект на посегателство.

До обяд достъпът до нея беше ограничен.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ЦИК отказа да регистрира коалиция "ДПС - Ново начало" за участие в частичните местни избори на 20 октомври

ЦИК взе решение, с което отказва да регистрира коалиция "Движение за права и свободи - Ново начало",  в която влиза групата приближени до Делян Пеевски, за участие в частичните избори, насрочени за 20-и октомври в редица населени места в страната.  Сред тях са изборите за кмет на кметство Висока поляна, община Хитрино, област Шумен, за кмет на..

публикувано на 09.09.24 в 16:49

БСП ще се яви на предстоящите избори за 51-во Народно събрание в коалиция "БСП - Обединена Левица"

БСП ще се яви на предстоящите избори за 51-во Народно събрание в коалиция "БСП - Обединена Левица", заявява Изпълнителното бюро на партията в позиция, изпратена до медиите. "Няма да допуснем 133-годишната партия на българските социалисти да бъде открадната от няколко човека, в нарушение на решенията на колективните органи на партията и в..

публикувано на 09.09.24 в 16:44

Патриарх Даниил с първа визита в Монтана начело на Българската православна църква

Патриарх Даниил с първа визита в Монтана начело на Българската православна църква. Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Даниил ще отслужи Божествена света литургия в храма "Свети Дух" тази неделя в Монтана. Тържествената литургия ще започне в 9.00 часа. В датата има символика и след 8 години отново български..

публикувано на 09.09.24 в 16:38
Снимката е илюстративна

За масово отравяне на бездомни кучета сигнализират по социалните мрежи жители на квартал в Бобов дол

За масово отравяне на бездомни кучета - над 20, сигнализират по социалните мрежи жители на квартал   в Бобов дол. По информация на полицията отровените кучета са 6 и две котки. Случаят е от почивните дни. От Областна дирекция на полицията съобщиха, че сигналът е подаден в Районно управление - Бобов дол. Става въпрос за открити трупове на 6..

публикувано на 09.09.24 в 16:34
Фукуширо Нукага и Рая Назарян

Назарян и японският ѝ колега обсъдиха междупарламентарните отношения

Развиване на двустранните междупарламентарни и икономически отношения обсъдиха председателят на НС Рая Назарян и японският ѝ колега - председателят на Долната камара на представителите на Япония Фукуширо Нукага. Той е на посещение в страната ни именно по покана на Назарян.   През 2024 г. се отбелязват три важни годишнини в отношенията между..

публикувано на 09.09.24 в 15:55

Над 100 млн. лева са предвидени за организиране и провеждане на изборите на 27 октомври

Малко над 100 млн. лева са предвидените средства за организиране и провеждане на предсрочните парламентарни избори на 27 октомври, съобщава БТА.  Това показва публикуваната подробна план-сметка, одобрена от правителството.  Общините ще получат близо 56 млн. лева, а средствата, предвидени за МВР, са над 15 млн. лева.  Разходите на ЦИК възлизат на 3,6..

публикувано на 09.09.24 в 15:47
Ахмед Доган и Делян Пеевски

ДПС-Пеевски иска от ЦИК да бъде оттеглено заявлението на ДПС-Доган за самостоятелно участие на партията на изборите

Фракцията на ДПС около Делян Пеевски е отправила до ЦИК искане да бъде оттеглено подаденото по-рано днес заявление от представители на другия председател - Джевдет Чакъров, за самостоятелно участие на партията ДПС на парламентарните избори на 27 октомври. ДПС-Доган внесе в ЦИК документи за самостоятелно участие на партията в изборите..

публикувано на 09.09.24 в 15:42