Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва кандидатстване за финансова помощ за малки и средни предприятия

Снимка: Ани Петрова

В Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия започва прием на документи от българските компании за безвъзмездна финансова помощ по ваучерна схема за услуги за информационни и комуникационни технологии на малки и средни предприятия.

Инициативата се финансира от Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“. Кандидатстването е с електронно генериран формуляр през Информационната система за управление и наблюдение на средствата от Европейския съюз.

Малко повече от девет милиона лева са предвидени за  подкрепа на 450 предприятия с 2 типа ваучери: за 5000 лв. за изготвяне на уебсайт или приложение, и за 20 000 лв. за дигитален маркетинг и кибер и информационна сигурност. 

Министерството на икономиката има за цел да подкрепи дигитализацията на българските предприятия с тази програма, пише в съобщение на ведомството.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Живко Живков е новият изпълнителен директор на "Ел Би Булгарикум"

Живко Живков е новият изпълнителен директор на "Ел Би Булгарикум", съобщиха от Министерството на икономиката. Състава на Съвета на директорите вече е вписан в Търговския регистър. През миналата седмица министър Петко Николов поиска оставката на директора и директорския борд, заради напрежение в предприятието и искане на работниците за 30-процентно..

публикувано на 04.06.24 в 17:21

В Хасково няма задържани за купуване на гласове

В Хасково няма задържани за купуване на гласове при провеждащата се днес операция, но има арестувани 6-ма за държане на наркотици. От началото на предизборната кампания в ОД МВР -  Хасково са получени два сигнала за нарушаване на политическите права на гражданите, докладвани са на прокуратурата, но са се оказали неоснователни. Операцията се провежда в..

публикувано на 04.06.24 в 17:12

Даниел Стефанов: Посланията на Радев са разделящи и не им е мястото в предизборната кампания

Посланията на президента Румен Радев са разделящи и не им е мястото в предизборната кампания . Това каза пред БНР политологът и експерт по изборни системи Даниел Стефанов, преподавател в НБУ: "Държавният глава по дефиниция трябва да обединява нацията. ... Той злоупотребява с тема, която е свързана с абсолютно легитимни опасения на хората, за..

публикувано на 04.06.24 в 16:45

"13 века България“ ще анулира конкурса за български роман

Национален дарителски Фонд "13 века България“ ще анулира проведения конкурс за годишната Национална литературна награда за български роман. Управителният съвет на фонда реши конкурсът да бъде проведен повторно до края на годината.  До решението се стигна, след като се оказа, че един член на журито е бил и редактор на отличения тази година роман "Вулкан"...

публикувано на 04.06.24 в 16:45

МОН: Министър Цоков е цитиран погрешно, че догодина НВО в 4 клас ще се провежда онлайн

От Министерството на образованието и науката опровергаха медийни публикации, в които просветният министър проф. Галин Цоков е цитиран погрешно да казва, че от следващата година националното външно оценяване в 4-ти клас ще се провежда онлайн. Подобни публикации се появиха след участието на Цоков в конференцията  "Цялостен подход в предучилищното и..

публикувано на 04.06.24 в 16:15

Китай разреши тестове за автономно шофиране по обществени пътища

Китайските власти разрешиха на първата група от девет производители на автомобили да тестват автономно шофиране на обществени пътища. Решението е част от план за ускоряване на въвеждането на превозни средства, които се движат самостоятелно без шофьор.  Насоките по националната схема бяха издадени миналия ноември. Тогава започна и приемането на заявения..

публикувано на 04.06.24 в 16:10
Снимката е илюстративна, архив.

В ловешкото с. Радювене около 150 домакинства още са без ток

В ловешкото село Радювене, което беше най-сериозно засегнато от вчерашната буря, все още има около 150 домакинства без ток. Буря нанесе значителни щети в Ловешко Обстановката в Ловешко се нормализира Комисия от общината днес е описвала щетите, каза за БНР кметът на селото Игнат Игнев: Продължава възстановяването на електроснабдяването в..

публикувано на 04.06.24 в 16:09